Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Wikitravel:Ensimmäisen persoonan käyttö” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
p
Rivi 3: Rivi 3:
 
Wikitravelin artikkeleilla, joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, '''ei ole yhtä tiettyä kirjoittajaa'''. Monta ihmistä työstää samaa sivua, joten on hankala tietää kehen "minä" viittaa.
 
Wikitravelin artikkeleilla, joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, '''ei ole yhtä tiettyä kirjoittajaa'''. Monta ihmistä työstää samaa sivua, joten on hankala tietää kehen "minä" viittaa.
  
Sinun ei tarvitse määritellä mielipiteitäsi fraaseilla kuten "mielestäni", "totesin", "nautin", "näytti minusta siltä" jne. Jos oikeasti olet jotakin mieltä, [[Wikitravel:Ole rohkea|ole rohkea]] ja sano se. Jos olet väärässä, joku muu korjaa tai muuttaa väittämääsi. Katso lisää yksityiskohtia mielipiteesi ilmaisemiseksi: [[Wikitravel:Neutraali näkökulma]].
+
Sinun ei tarvitse määritellä mielipiteitäsi fraaseilla kuten "mielestäni", "totesin", "nautin", "näytti minusta siltä" jne. Jos oikeasti olet jotakin mieltä, [[Wikitravel:Ole rohkea|ole rohkea]] ja sano se. Jos olet väärässä, joku muu korjaa tai muuttaa väittämääsi. Katso lisää yksityiskohtia mielipiteesi ilmaisemiseksi: [[Wikitravel:Ole reilu]].
  
 
==Poikkeuksia==
 
==Poikkeuksia==

Versio 13. kesäkuuta 2007 kello 11.53

Vältä ensimmäisen persoonan pronomineja - "minä", "me", "minun", "meidän". Älä viittaa itseesi kirjoittajana -- "tämän artikkelin kirjoittajan mielestä".

Wikitravelin artikkeleilla, joitain harvoja poikkeuksia lukuunottamatta, ei ole yhtä tiettyä kirjoittajaa. Monta ihmistä työstää samaa sivua, joten on hankala tietää kehen "minä" viittaa.

Sinun ei tarvitse määritellä mielipiteitäsi fraaseilla kuten "mielestäni", "totesin", "nautin", "näytti minusta siltä" jne. Jos oikeasti olet jotakin mieltä, ole rohkea ja sano se. Jos olet väärässä, joku muu korjaa tai muuttaa väittämääsi. Katso lisää yksityiskohtia mielipiteesi ilmaisemiseksi: Wikitravel:Ole reilu.

Poikkeuksia

Joidenkin tämän säännön poikkeuksien pitäisi olla itsestään selviä, mutta mainitaan ne nyt tässä täydellisyyden vuoksi.

  • Kun puhutaan Wikimatkaajista kokonaisuutena, erityisesti sivuilla Wikitravel: nimiavaruudessa. "Tervetuloa Wikitraveliin; me toivomme sinun viihtyvän" on täysin OK.
  • Keskustelusivuilla voi tietenkin käyttää muotoja "minä", "minun" jne.
  • Omalla käyttäjäsivullasi on täysin OK käyttää ensimmäistä persoonaa esitelläksesi itsesi.