Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Wikitravel:Älä linkitä liikaa

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 20. kesäkuuta 2007 kello 13.14 – tehnyt Jopo (keskustelu | muokkaukset) (Ak: Uusi sivu: Muita Wiki-sivustoja kuten [http://fi.wikipedia.org Wikipediaa] käyttävillä ihmisillä on tapana linkittää ''joka ikinen substantiivi'' lauseessa. Tähän tyyliin: :<nowiki>Muit...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun

Muita Wiki-sivustoja kuten Wikipediaa käyttävillä ihmisillä on tapana linkittää joka ikinen substantiivi lauseessa. Tähän tyyliin:

Muita [[Wiki]]-[[verkkosivu|sivustoja]] kuten [http://fi.wikipedia.org Wikipediaa] käyttävillä [[ihminen|ihmisillä]] on [[tapa|tapana]] [[linkki|linkittää]] ''joka ikinen [[substantiivi]]'' [[lause]]essa.

Wikipediassa tässä on järkeä, onhan syytä olettaa että kyseisessä Wikissä on olemassa artikkelit "ihminen", "tapa", "substantiivi" ja "lause". Wikipedia on omistettu kattavalle tietosanakirjamaiselle yleistiedolle, ja kaikki nuo käsitteet ovat yleistietoa.

Toisin kuin Wikipedia, Wikitravel ei ole yleistiedon Wiki. Meillä on omat erityiset tavoitteemme ja sisältö jolla on vähän tai ei lainkaan tekemistä matkailun kanssa tuskin ansaitsee omaa artikkeliaan Wikitravelissa (katso lisätietoja sivulta Mikä on artikkeli?).

Kun kirjoitat artikkeleita Wikitraveliin, älä linkitä liikaa. Vältä lisäämästä turhia linkkejä potentiaalisiin artikkeleihin jotka eivät sovi yhteen tavoitteidemme kanssa ja jotka eivät liity matkailuun. Vaikka näyttäisi siltä, että olisi olemassa aasinsilta joka saattaisi johtaa artikkelin kirjoittamiseen aiheesta ("[[Ry Cooder]] matkustaa paljon... Ehkä joku jonakin päivänä haluaa kirjoittaa artikkelin hänestä?"), ole mieluummin liian varovainen. Epätäydelliset linkit näyttävät huonolta ja hämmentävät käyttäjiä. Älä siis linkitä enempää kuin on tarpeen.