Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Viro

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 3. joulukuuta 2009 kello 06.12 – tehnyt 80.222.250.167 (keskustelu) (Kumottu muokkaus #20460, jonka teki 88.196.190.148 (keskustelu))
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Viro

Default Banner.jpg

TallinnKirche.jpg
Sijainti
noframe
Lippu
En-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Tallinna
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta viron kruunu (EEK)
Pinta-ala 45,226 km2
Väkiluku 1 332 900 (2005 arvio)
Kieli viro
Uskonto luterilaisia, katolilaisia ja ortodokseja
Sähkö 220V/50Hz (eurooppalainen pistoke)
Puhelinnumero +372
Internet-domaini .ee
Aikavyöhyke (UTC) UTC +2

Viro [1], eli (viroksi Eesti) on valtio Koillis-Euroopassa. Sen rajanaapureita ovat Venäjä ja Latvia.

Kartta -lta Estonia

Alueet

Viro on jaettu 15 maakuntaan:

Kaupungit

Muut kohteet

Kansallispuistoja

Virolaiset ovat kehittäneet erityisen suhteen luontoon ja moni heistä sanoo, että hän istuisi mielummin puun alla tyhjässä metsässä tai vaeltelisi kansallispuistossa kuin tekisi mitään muuta. Puistoja valvoo Eestin ympäristöministeriö eli Keskkonnaministeerium, viisi kuuluisinta kansallispuistoa:

 • Karula Kansallispuisto
 • Lahemaa Kansallispuisto
 • Matsalu Kansallispuisto
 • Soomaa Kansallispuisto [2] (Soomaa tarkoittaa soista maata)
 • Vilsandi Kansallispuisto
 • Balttilainen Katu
 • Saaremaa
 • Hiiumaa
 • Jägala Falls

Tule

Lentokoneella

Helsingistä on päivittäin useita lentoyhteyksiä Tallinnaan. Reittiä liikennöi suomalainen Finnair ja virolainen Estonian air.

Junalla

 • Virosta Venäjälle liikennöivät junat [3]

Autolla

 • Kesällä Viroon matkaavien kannattaa ennen matkaa tarkastaa, osuuko reitille tietöitä [4]

Bussilla

Laivalla

 • Helsingistä ja Tukholmasta liikennöi laivoja (Silja Line [5] , Viking Line [6], Eckerö Line [7], Tallink [8]) Viron pääkaupunkiin Tallinnaan. Helsingin ja Tallinnan välillä on vain 85 kilometrin välimatka ja matka kestää noin kolme tuntia, mutta myös nopeampia aluksi liikennöi.

Liiku

Linja-autolla

 • Viron maan sisäisen liikenteen kattava linja-autoaikataulu- ja hintatietosivu. [9]
 • Virossa isompien kaupunkien välillä ajaa myös Eurolines [10] ja Ecolines [11].

Junalla

Viron matkustajajunien käyttämä rataverkosto ei ole yhtä kattava kuin linja-autoverkosto. Mutta Tallinnasta on suoria junayhteyksiä esimerkiksi Tarttoon, Viljandiin ja Narvaan. Aikataulut ja hinnat: [12]. Junalla kulkeminen on jonkin verran linja-autolla liikkumista halvempaa.

Puhu

Virossa virallinen kieli on viro, mutta suomalaisten suosimissa Pohjois-Viron turistikohteissa ymmärretään usein myös suomea, englantia ja venäjää. Itä-Virossa ei viroa juuri kuule, siellä asukkaat ovat pääasiassa venäjänkielisiä. Turistikohteiden ulkopuolella on järkevintä käyttää kohteliaisuussyistä englantia. Vastoin yleistä käsitystä monikaan virolainen ei kuitenkaan puhu suomea.

Osta

Hintataso

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Viron suomalaisvetoisin yliopisto on Tartton yliopisto [13].

Työskentele

Pysy turvassa

Viro on eurooppalaiseksi maaksi melko turvallinen, mutta yöaikaan kaupungilla kannattaa noudattaa varovaisuutta erityisesti yksin likkuessa. Tallinnassa ilta- ja yöaikaan kannattaa välttää laitakaupungin lähiöitä (esimerkiksi Kopli, Majaka ja Lasnamäe).

Pysy terveenä

Viron hygieniataso on hyvä. Vesijohtovettä ei suositella juotavaksi turisteille, sillä esimerkiksi Tallinnassa vesiputket ovat vanhoja ja ruosteisia. Ruokien suhteen ei ole mitään vaaraa. Maan HIV-tilanne on todella huono, eurooppalaisittain huonointa suhteessa väestömäärään. Erityisen paljon HIV:a on nuorten aikuisten keskuudessa.

Kunnioita

Virolaisilla on pitkä ja sotaisa historia takanaan. Neuvostoajoista voi olla vaikea puhua eikä sitä kannata välttämättä ottaa puheeksi.

Virolaiset ovat ystävällisiä ja kovia työnraatajia. Joskus sanotaankin, etteivät he osaa nauttia elämästä, koska he ovat aina töissä. Mainittakoon myös, älä sano virolaisia itäeurooppalaisiksi! Virolaiset pitävät itseään sivistyneinä eurooppalaisina. Itä-Euroopalla viitataan usein entistä Neuvosto-Eestiä.

Prostituutio on Virossa laitonta.

Ota yhteyttä

Viron suurlähetystö Suomessa. [14]

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!