Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Vietnam” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vietnam

Default Banner.jpg

(Ota yhteyttä)
(Ymmärrä)
Rivi 26: Rivi 26:
  
 
==Ymmärrä==
 
==Ymmärrä==
 +
Vietnamilla on sotaisa historia takanaan, joka on jättänyt jälkensä. Sodasta puhuminen voi olla useimmille arkaluontoinen asia eikä sitä kannata ottaa esille.
  
 
==Tule==
 
==Tule==

Versio 29. joulukuuta 2007 kello 23.23

noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Vm-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Hanoi
Valtiomuoto Communist state
Valuutta đồng (VND)
Pinta-ala total: 329,560 km2
land: 325,360 km2
water: 4,200 km2
Väkiluku 81,098,416 (July 2002 est.)
Kieli Vietnamese (official), Chinese, English, French, and Khmer; mountain area languages (Mon-Khmer and Malayo-Polynesian)
Uskonto Buddhist, Daoism, Confucianism, Hoa Hao, Cao Dai, Christian (predominantly Roman Catholic, some Protestant), indigenous beliefs, Muslim
Puhelinnumero 84
Internet-domaini .vn
Aikavyöhyke (UTC) UTC +7

Vietnam sijaitsee Kaakkois-Aasiassa.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Vietnamilla on sotaisa historia takanaan, joka on jättänyt jälkensä. Sodasta puhuminen voi olla useimmille arkaluontoinen asia eikä sitä kannata ottaa esille.

Tule

Lentokoneella

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Vietnam on virallinen kieli. Vietnamilaisten englanninkielen taito kangartelee vielä hieman. Ulkomaalaisen mielestä vietnam voi kuulostaa vaikealta, sillä vietnamin kielessä on kuusi erilaista toonia, jonka paino ratkaisee sananmerkityksen.

Osta

Vietnamin virallinen rahayksikkö on dong, mutta matkavaluutaksi voi ottaa euroja ja US-dollareita. Vietnamin palvelukulttuuri on vielä nuori, joten on mahdollista, että asiakaspalvelu kangertelee.

Hintataso

Ruokailu paikallisissa ravintoloissa ja ostosten teko on edullista.

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Kunnioita

Vietnamilainen ei koskaan menetä malttia julkisesti. Hymyilemällä selviytyy tilanteesta kuin tilanteesta. Tämä on myös hyvä muistaa matkaajan, sillä menettämällä maltin olet todella nolannut itsesi. Älä myöskään osoita sormella ketään saati jalalla. Päähän ei saa koskea, sillä se on ihmisen pyhin paikka, jossa "ajatukset lepäävät". Paikalliset matkamuistoliikkeet myyvät koristettuja paitoja, esim. Vietnamin lipun tähti, Ho Chi Minh, vasara ja sirppi, ym. Mikäs siinä, mutta Suomen vietnamilaiset jotka vasta vartoin pakenivat kommunisteja eivät niitä juuri arvosta.

Ota yhteyttä

Interkahviloita on paljon Vietnamissa eivätkä hinnat päätä paljoa paina (yleensä n. 2000-10,000 dongia).Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!