Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Vientiane

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 16. heinäkuuta 2009 kello 21.16 – tehnyt Tatatabot (keskustelu | muokkaukset) (Botti poisti: [[en:{{PAGENAME}}]])
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Vientiane

Default Banner.jpg

That Luang, Vientianen ja koko Laos kansallissymboli

Vientiane, lausutaan kutakuinkin Wieng Chan, on Laosin pääkaupunki.

Ymmärrä

Vientiane on Kaakkois-Aasian kaupungeista uneliain, ja liikennekin on edelleen polkupyöravoittoista. Suurensuuria nähtävyyksiä ei pahemmin ole, mutta temppeleitä on jokunen ja oluessa Mekongin rannalla auringonlaskun aikaan on oma viehätyksensä.

Tule

Lentokoneella

Wattayn lentokenttä (IATA: VIE) on 7 km Vientianesta pohjoiseen. Lentoja Bangkokiin ja Luang Prabangiin on paljon, muualle rajoitetummin. Ainoa maahan lentävä halpayhtiö on Air Asia, joka lentää Kuala Lumpurista useamman kerran viikossa.

Thaimaasta tullessa usein huomattavasti halvempi varteenotettava vaihtoehto on lentää Udon Thaniin Thaimaan puolella ja jatkaa lentokentältä suoraan bussilla Vientianeen (n. 2 tuntia rajalle).

Junalla

Kolmenkymmenen vuoden puurtamisen jälkeen junayhteys Thaimaasta Laosiin avattiin maaliskuussa 2009. Juna kulkee yön yli Bangkokista Nong Khain kaupunkiin joen toisella puolella, jossa matkustajien pitää ostaa uusi lippu ja mennä passintarkastuksen läpi, kunnes matka jatkuu sillan yli. Pääteasema toistaiseksi on Tha Naleng, n. 10 km päässä Vientianesta.

Bussilla

Ystävyyssilta (Friendship Bridge) Mekongin halki on suosituin tapa kulkea Thaimaan ja Laosin välillä. Thaimaan puolelta sekä Nong Khaista että Udon Thanista on suoria busseja yli.

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!