Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Valle d'Aosta

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 27. lokakuuta 2009 kello 06.39 – tehnyt Tatatabot (keskustelu | muokkaukset) (Botti lisäsi: wts:Category:Valle d'Aosta)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Valle d'Aosta

Default Banner.jpg

Valle d'Aostan maakunta

Valle d'Aosta sijaitsee Pohjois-Italiassa.

Yleistä

Aostanlaakso on hyvin säilyneiden keskiaikaisten linnojen, perinteisten kylien sekä mahtavien roomalaisjäänteiden seutua. Laaksoa ympäröivät Euroopan korkeimmat lumihuippuiset vuoret; Ranskan, Sveitsin ja Italian Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn ja Gran Paradiso, jotka houkuttelevat talviurheilun ystäviä ympäri maailman. Aostanlaaksolle myönnettiin autonomia vuonna 1948 tunnustukseksi ranskalaisperäiselle kulttuurilleen ja ranskan kielelleen.

Provinssit

Aostan laakso on yksi Italian 20 hallintoalueesta. Se eroaa muista hallintoaluesta siinä, että se on autonominen alue eikä sitä ole jaettu provinsseihin muiden maakuntien tapaan

Kaupungit

  • Aosta on Aostanlaakson pääkaupunki ja teollisuuskeskus.
  • Courmayeur Yksi alueen suosituimmista talviurheilukeskuksista.

Muut kohteet

  • Nazionale del Gran Paradiso
  • Valle del Gran San Bernardino, jota kutsutaan Alppien Roomaksi.

Ymmärrä

Maakunnan virallinen kieli on ranska, vaikka enemmistö puhuu äidinkielenään romaaniseen kieliperheeseen kuuluvaa arpitaanin kieltä. Alueella asuu myös pieni saksankielinen vähemmistö.

Ilmasto

Ilmasto on tyypillinen vuoristoilmasto, jossa talvet ovat ankaran kylmiä ja kesät viileitä. Lokakuusta maaliskuuhun alueella sataa runsaasti.

Tule

Lentokoneella

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Syö

Juo

Pysy turvassa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!