Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Trans-Siperian juna” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Trans-Siperian juna

Default Banner.jpg

(interwiki)
Rivi 57: Rivi 57:
  
 
==Junat==
 
==Junat==
 +
 +
Venäjän ja Kiinan välillä liikennöi sekä venäläisiä että kiinalaisia junia. Trans-Siperian reitillä kulkee luonnollisesti vain venäläinen juna.
  
 
==Liput==
 
==Liput==
Rivi 66: Rivi 68:
 
==Hyppää kyytiin==
 
==Hyppää kyytiin==
  
Mikäli lähdet matkaan '''Moskovasta''', on juna Helsingistä Moskovaan ehdottomasti tyylikkäin vaihtoehto. Junat helsingistä saapuvat Leningradskaja-asemalle, kun taas juna Siperian junat lähtevät Jaroslavskaja-asemalta. Finnair lentää Moskovaan useamman kerran päivässä.
+
Mikäli lähdet matkaan '''Moskovasta''', on juna Helsingistä Moskovaan ehdottomasti tyylikkäin vaihtoehto. Junat helsingistä saapuvat Leningradskaja-asemalle, kun taas juna Siperian junat lähtevät läheiseltä Jaroslavskaja-asemalta. Finnair lentää Moskovaan useamman kerran päivässä, mutta one-way liput voivat olla yllättävänkin kalliita..
 +
 
 +
==Viisumit==
 +
 
 +
Sekä [[Venäjä]]lle, [[Mongolia]]an ja [[Kiina]]an tarvitaan viisumi. Tarkemmat tiedot viisumiasioista löydät kunkin maan sivulta.
  
 
==Puhu==
 
==Puhu==
 +
 +
Kannattaa opetella edes pari sanaa [[Venäjän matkasanakirja|venäjää]] sekä kyrilliset kirjaimet. Jos kirjaimet eivät ole tutut jo ennalta, on junassa ainakin aikaa opetella.
  
 
==Syö==
 
==Syö==
 +
 +
* Junan '''ravintolavaunussa''' tarjoillaan ruokaa.
 +
* Asemilla ja seisakkeilla '''mummojen armeija''' tulee tarjoamaan erilaista ruokaa, juomaa ja muuta tavaraa hyvinkin edullisesti.
 +
* Omia '''eväitäkin''' junassa voi syödä. Esimerkiksi nuudelikeittoja on helppo laittaa, sillä kiehuvaa vettä on tarjolla.
  
 
==Juo==
 
==Juo==
 +
 +
* Joka vaunussa on oma samovaari, josta saa kuumaa vettä.
 +
* Vodkan juomista tuskin voi välttää.
  
 
==Pysy turvassa==
 
==Pysy turvassa==
Rivi 80: Rivi 95:
 
[[de:Transsibirische Eisenbahn]]
 
[[de:Transsibirische Eisenbahn]]
 
[[en:Trans-Siberian Railway]]
 
[[en:Trans-Siberian Railway]]
[[fi:Trans-Siperian juna]]
 
 
[[fr:Transsibérien]]
 
[[fr:Transsibérien]]
 
[[pl:Kolej Transyberyjska]]
 
[[pl:Kolej Transyberyjska]]
  
 
[[WikiPedia:Siperian_rata]]
 
[[WikiPedia:Siperian_rata]]

Versio 25. toukokuuta 2007 kello 16.24

Moskova-Vladivostok reitin Rossija-juna asemalla.

Trans-Siperian juna kulkee Moskovasta Vladivostokiin tai Pekingiin. Nimi ei tarkoita mitään yhtä tiettyä junaa tai vuoroa, vaan lähinnä näitä kolmea eri junayhteyttä:

  • varsinainen Trans-Siperian rata on yli 9000 kilometriä pitkä ratayhteys ja kulkee Moskovasta Vladivostokiin Venäjän maaperällä.
  • Trans-Mongolian rata haarautuu edellisestä Irkutskin jälkeen ja kääntyy kohti Pekingiä kulkien Ulan Batorin kautta.
  • Trans-Mantsurian rata on harvemmin kuljettu reitti Siperian halki Kiinaan, jossa rata kuljettaa Mantsurian läpi Pekingiin.

Reitti

Trans-Siperian reitti Moskovasta Vladivostokiin

Matkan alkuosa on sama, kuljit mitä tahansa kolmesta reitistä.

Tämän jälkeen rata haarautuu kohti Mongoliaan pääradan jatkaessa itään.

Trans-Siperia

Tästä se alkaa tai tähän se päättyy. 9288km Moskovaan. Trans-Siperian radan viimeinen kilometripylväs Vladivostokin rautatieasemalla.

Trans-Mongolia

Trans-Mantsuria

Muut kohteet

  • Baikal-järvi

Junat

Venäjän ja Kiinan välillä liikennöi sekä venäläisiä että kiinalaisia junia. Trans-Siperian reitillä kulkee luonnollisesti vain venäläinen juna.

Liput

Halvimmalla liput saa, kun ostaa ne vasta Moskovasta. Helpointa taas lienee kävellä VR:n tiskille ja varata liput sieltä. Venäjän sisäisiä lippuja saa suoraan VR:ltä, mutta Venäjältä Mongoliaan tai Kiinaan kulkeviin juniin voi vain varata liput 35 euron varausmaksua vastaan. Liput voi sitten noutaa Venäjällä varausvahvistusta vastaan.

Lippujen hinnat tuntuvat elävän (lue: nousevan) melko lailla, joten parempi tarkistaa viimeisin tieto ennen lähtöä. Reitistä ja luokasta riippuen hinnat pyörivät 100-500 euron haitarissa. Kansainvälisissä junissa ei ole 3. luokkaa lainkaan.

Hyppää kyytiin

Mikäli lähdet matkaan Moskovasta, on juna Helsingistä Moskovaan ehdottomasti tyylikkäin vaihtoehto. Junat helsingistä saapuvat Leningradskaja-asemalle, kun taas juna Siperian junat lähtevät läheiseltä Jaroslavskaja-asemalta. Finnair lentää Moskovaan useamman kerran päivässä, mutta one-way liput voivat olla yllättävänkin kalliita..

Viisumit

Sekä Venäjälle, Mongoliaan ja Kiinaan tarvitaan viisumi. Tarkemmat tiedot viisumiasioista löydät kunkin maan sivulta.

Puhu

Kannattaa opetella edes pari sanaa venäjää sekä kyrilliset kirjaimet. Jos kirjaimet eivät ole tutut jo ennalta, on junassa ainakin aikaa opetella.

Syö

  • Junan ravintolavaunussa tarjoillaan ruokaa.
  • Asemilla ja seisakkeilla mummojen armeija tulee tarjoamaan erilaista ruokaa, juomaa ja muuta tavaraa hyvinkin edullisesti.
  • Omia eväitäkin junassa voi syödä. Esimerkiksi nuudelikeittoja on helppo laittaa, sillä kiehuvaa vettä on tarjolla.

Juo

  • Joka vaunussa on oma samovaari, josta saa kuumaa vettä.
  • Vodkan juomista tuskin voi välttää.

Pysy turvassa

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!