Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Toulouse” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Toulouse

Default Banner.jpg

(etap hotel + tagit)
(Näe: Jardin Japoneis + Museum d'Histoire Naturell)
Rivi 22: Rivi 22:
  
 
* <see name="Citè L'Espace" address="Avenue Jean Conord, 31506 Toulouse" hours="9.30-17.30 (19.30) suljettu syys-joulukuussa maanantaisin, sekä koko tammikuun" url="http://www.cite-espace.com"> Opettava seikkailupuisto, joka on omistettu avaruustutkimukselle. Puistossa on muun muassa planetaario ja Mir -avaruusasema.</see>
 
* <see name="Citè L'Espace" address="Avenue Jean Conord, 31506 Toulouse" hours="9.30-17.30 (19.30) suljettu syys-joulukuussa maanantaisin, sekä koko tammikuun" url="http://www.cite-espace.com"> Opettava seikkailupuisto, joka on omistettu avaruustutkimukselle. Puistossa on muun muassa planetaario ja Mir -avaruusasema.</see>
 +
 +
* <see name="Jardin Japoneis" address="Boulevard Lascrosses" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url="">Japanilainen puisto.</see>
 +
 +
* <see name="Museum d'Histoire Naturelle" address="Allée Jules Guesde 35" phone="" email="" fax="" hours="" price="Sisäänpääsyliput: pelkkä museo 6e, museo & väliaikaisnäyttely 8e" url="">Kattava luonnonhistorian museo täytettyine eläimineen ja paljon informaatiota maapallon muodostumisesta. Museon yhteydessä on myös kasvitieteellinen puutarha.</see>
  
 
==Tee==
 
==Tee==

Versio 25. syyskuuta 2012 kello 17.59

Toulouse on Midi Pyrenees:n alueen pääkaupunki ja Ranskan neljänneksi suurin kaupunki.

Ymmärrä

Toulouse on euroopan ilmailupääkaupunki ja täältä löytyy mm. airbusin pääkonttori. Jos löydät Toulousesta suomalaisen ihmisen, on hän suurella todennäköisyydellä Finnairin työntekijä joka on tullut kouluttautumaan.

2001 vuonna Toulousessa oli myös valtava kemiantehtaan räjähdys, jossa kaksi kolmasosaa kaupungin ikkunoista hajosi http://en.wikipedia.org/wiki/AZF_(factory)

Tule

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Toulousessa on automaattimetro, mikä tarkoittaa että junissa ei ole kuljettajaa. Metrolinjoja on kaksi, A ja B. B-linja avattiin kesällä 2007. Metro liikennöi klo 5.00-00.00. Ruuhka-aikaan junia kulkee kahden minuutin välein, muulloin päivällä neljän ja myöhään illalla kuuden minuutin välein. Lisätietoa osoitteesta Toulousen metro Metrolippuja voi ostaa asemien automaateista, joissa on ohjeet myös englanniksi. Lippu on voimassa tunnin ja sillä saa tehdä enintään kolme vaihtoa. Sama lippu käy myös busseissa.

Näe

  • Citè L'Espace, Avenue Jean Conord, 31506 Toulouse, [1]. 9.30-17.30 (19.30) suljettu syys-joulukuussa maanantaisin, sekä koko tammikuun. Opettava seikkailupuisto, joka on omistettu avaruustutkimukselle. Puistossa on muun muassa planetaario ja Mir -avaruusasema.
  • Jardin Japoneis, Boulevard Lascrosses. Japanilainen puisto.
  • Museum d'Histoire Naturelle, Allée Jules Guesde 35. Kattava luonnonhistorian museo täytettyine eläimineen ja paljon informaatiota maapallon muodostumisesta. Museon yhteydessä on myös kasvitieteellinen puutarha. Sisäänpääsyliput: pelkkä museo 6e, museo & väliaikaisnäyttely 8e.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

  • Melting Pot. jos haluat välillä kuulla englantia puhuttavan, niin keskustassa kannattaa suunnata Melting Potiin. Henkilökunta puhuu sujuvaa englantia ja monet asiakkaista puhuvat myös englantia http://www.toulouseweb.com/meltingpot/
  • Le Bar Basque, 7 Place Saint Pierre. garonne joen varrella oleva mainio terassibaari

Yökerhot

Nuku

Edulliset

  • Hotel Beausejour, Rue Zaffarelli 4, +33 56 1662 7759 (). Siisti yhden tähden hotelli Toulousen keskustan tuntumassa. Ystävällinen ja monikielinen henkilökunta.
  • Etap Hotel Toulouse Centre, Boulevard des Minimes 27, (+33)892683110. Budjettihotelli noin 800 metriä juna-asemalta luoteeseen.

Keskihintaiset

Hintavat

  • Hotel Pullman, 84 allées Jean Jaurès, (+33)5/61102310. Jean Jaurès puistokadun varrella, lähellä rautatieasemaa oleva Toulousen yksi parhaista hotelleista. Tähän hotelliin on helppo tulla omallakin autolla ja henkilökunta hoitaa auton parkkeeraamisen hotellin autotalliin. Pidempiaikaiseen majoittumiseen käy samassa rakennuksessa toimiva Parthenon huoneistohotelli.
  • Crowne plaza, 7 Place du Capitole, 33-5-61611919. Capitolen, Toulousen keskustorin, välittömässä läheisyydessä oleva hyvätasoinen hotelli. Suomalaiseen makuun ehdottomasti paras aamiainen mitä Toulousesta löytyy (toki ei silti mitenkään suomalaisten hotellien tasolla, mutta täältä löytyy muutakin kuin croisantti ja musta kahvi). Hotellissa on pieni kuntosali ja jopa pieni sauna!
  • Grand hotel de l'Opèra, 1 place du Capitole, +33 (0)5 61 21 82 66. Capitolen reunalla lähellä Crowne plazaa sijaitseva perin ranskalainen laatuhotelli. Tämä on selkeästi ranskalaisin versio kalliimmista Toulousen hotelleista, jopa seinät on verhoiltu punaisella ja keltaisella sametilla. Ystävällistä henkilökuntaa ja perus siistit huoneet.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

Toulousesta on suora linja-autoyhteys Andorra La Vellaan.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!