Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Tokio/Shinjuku

Kohteesta Wikitravel
Tokio : Shinjuku
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tokio/Shinjuku

Default Banner.jpg

Aseman länsipuolen täyttävät elektroniikka- ja kameraliikkeet.

Shinjuku on yksi Tokion erillisalueista.

Ymmärrä

Shinjuku on rakentunut valtavan rautatieasemansa ympärille, jonka kautta kulkee päivittäin eniten ihmisiä koko maailmassa. Aseman länsipuolella pilvenpiirtäjät seuraavat toisiaan. Yksi on kuitenkin ylitse muiden: Tokyo Metropolitan Government Buildingin kaksi tornitaloa tuntuvat löytyvän jokaisen nurkan takaa. Aseman itäpuoli puolestaan on vilkas shoppailukeskus ja bailupaikka.

Erityisesti ulkomaalaisia palveleva Tokion matkailuneuvonta sijaitsee Metropolitan Government Buildingin ykköskerroksessa ja on auki päivitätin 9:30-18. Materiaalia on saatavilla koko Japanista, ei vain Tokiosta.

Tule

Junalla

Ilmeisin tapa saapua Shinjukuun on juna. Rautatieasema on mieletön kokonaisuus, jonka monissa ostoskeskuksissa ja tavarataloissa saisi helposti kulutettua tuntitolkulla aikaa. Ulos päästäkseen on vain luotettava opasteisiin. JR:n linjat Yamanote, Chuo, Sobu ja Saikyo pysähtyvät asemalla. Tokyo Metron Marunouchi-linja sekä Toein Shinjuku- ja Oedo-linjat hoitavat oman osansa 3,3 miljoonan ihmisen kuljettamiseksi Shinjukun läpi joka päivä. Lisäksi vielä yksityisistä junalinjoista Keio, Odakyu ja Seibu Shinjuku tekevät pysähdyksen täällä.

Bussilla

Shinjukussa on kaksi bussiterminaalia; Keion bussiterminaali on aseman länsipuolella Yodobashi Cameran varsinaista liikettä vastapäätä, kun taas JR:n pitkän matkan bussiterminaali on aseman eteläpuolella. Käytännössä linjoja on joka puolelle Japania.

Näe

Tokyo Metropolitan Government Building
  • Tokyo Metropolitan Government Building (都庁 Tochō), 2-8-1 Nishi-Shinjuku (Metro Tochōmae E-28), [1]. Jättimäisen hallintorakennuksen (joku voisi kutsua tätä Tokion kaupungintaloksikin, mutta se tuntuisi hieman vaatimattomalta) yläkerroksissa on näköalatasanne, josta voi ihmetellä näkymiä joka suuntaan - ja vieläpä aivan ilmaiseksi.

Tee

Osta

Käytännössä kaikilla suurilla tavarataloketjuilla on myymälä Shinjukussa, moni Shinjuku-dorin varrella aseman itäpuolella.

  • Elektroniikka- ja erityisesti kameraliikkeitä Shinjukussa riittää. Moni näistä on pesiytynyt muutamaan kortteliin aseman länsipuolelle. Yodobashi Camera on ehdoton kingi, ja liikkeitä onkin käytännössä joka korttelissa. Yksittäiset myymälät ovat erikoistuneet eri tuotealueisiin, joten kannattaa kierrellä ympäriinsä. Muita suuria ketjuja on Bic ja Sakuraya. Map Cameran kaksi myymälää puolestaan keskittyvät käytettyjen kameroiden myyntiin ja valikoimaa riittää aina 50 vuoden takaisista malleista viime vuoden digijärkkäreihin.


Syö

Juo

Shinjuku on kuuluisa villistä yöelämästään. Merkittävimmät alueet, molemmat aseman itäpuolella, ovat Kabukichō (歌舞伎町), Tokion suurin ja pahamaineisin (mutta silti melko turvallinen) punaisten lyhtyjen alue, ja Shinjuku ni-chome (新宿2丁目), tunnettu homobaareistaan.

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

  • Manboo Internet & Comic Cafe. Monikerroksinen nettikahvila aseman länsipuolella, jonka yksityiskopeissa voi vaikka hätätilanteessa nukkua.

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!