Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Timbuktu” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Timbuktu

Default Banner.jpg

p (+interwiki)
p (Botti lisäsi: pt:Timbuktu)
Rivi 71: Rivi 71:
 
[[en:Timbuktu]]
 
[[en:Timbuktu]]
 
[[fr:Tombouctou]]
 
[[fr:Tombouctou]]
 
+
[[pt:Timbuktu]]
 
[[WikiPedia:Timbuktu]]
 
[[WikiPedia:Timbuktu]]

Versio 3. toukokuuta 2009 kello 08.09

Timbuktu on kaupunki Malissa, Niger-joen varrella. Kaupungin asukasluku on noin 30 000.

Ymmärrä

Tuaregit perustivat Timbuktun 900-luvun alussa. Timbuktu tuli uuden ajan alussa tunnetuksi Saharan halki kulkevien karavaanireittien risteyskohtana. Euroopassa Timbuktu tunnettiin korkeasta sivistyksen tasostaan ja taloudellisesta hyvinvoinnistaan. Timbuktun kulta-aikaa oli 1400-luvun alkupuoli. 1500-luvun lopulla Timbuktu alkoi menettää merkitystään eurooppalaisten saapuessa Länsi-Afrikkaan. Nykyään Timbuktu on UNESCO:n maailmanperintökohde.


Tule

Lentokoneella

Timbuktuun pääsee Suomesta helpoiten lentämällä ensin Pariisiin ja sieltä edelleen Malin pääkaupunkiin, Bamakoon. Bamakosta on suoria lentoja Timbuktuun. Odotteluun ja ihmettelyyn on syytä varautua, sillä paikallisten lentoyhtiöiden aikataulut ovat vähintäänkin joustavat.

Veneellä

Moptista on veneyhteys Timbuktuun Niger-jokea. Matka kestää monta päivää ja tarjolla on majoitusta joen rannalla.

Autolla

Yleisin tapa saapua Timbuktuun. Matka Bamakosta Timbuktuun on yli 1000 kilometriä pitkä. Matkasta noin 900 kilometriä on asfaltoitua maantietä.

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Näe

  • Auringonlasku aavikon yllä. Tuaregit järjestävät retkiä Timbuktun ulkopuolelle. On myös mahdollista lähteä mukaan neljän viikon mittaiselle matkalle Taoudennin suolakaivoksille.
  • Grand Marchè Suuri tori Timbuktussa.
  • Sankoren moskeija Tämä moskeija rakennettiin 900-luvun lopulla. Sankoren moskeija toimi yliopistona Timbuktun kulta-aikana, jolloin siellä opiskeli arviolta noin 25 000 opiskelijaa. Yliopistossa sijaitsi myös yksi maailman suurimmista kirjastoista, jonka kokoelman kooksi on arvioitu noin 400 000-700 000 kirjoitusta.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

  • Hotel Le Colombe, Boulevard Askia Mohammed. Hotel Le Colombe tarjoaa mukavia ja ilmastoituja huoneita Timbuktun sydämessä. Hotellissa on myös ravintola.

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!