Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Tel Aviv” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tel Aviv

Default Banner.jpg

p (Botti lisäsi: es:Tel Aviv, ja:テルアビブ muokkasi: fr:Tel Aviv-Yafo)
p (kh)
(9 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
[[Kuva:2691 Tel Aviv.jpg|thumb|250px|Tel Aviv]]
+
[[Kuva:2691 Tel Aviv.jpg|thumb|250px|Tel Aviv - näkymä Jaffasta]]
  
 
'''Tel Aviv''' (hepreaksi תֵּל־אָבִיבֹ) on kaupunki [[Israel]]issa. Kaupunkiin kuuluu myös kuuluisa satamakaupunki '''Jaffa''' (''Yafo''), ja naapurikaupunkeineen se muodostaa lähes kolmen miljoonan ihmisen rykelmän.
 
'''Tel Aviv''' (hepreaksi תֵּל־אָבִיבֹ) on kaupunki [[Israel]]issa. Kaupunkiin kuuluu myös kuuluisa satamakaupunki '''Jaffa''' (''Yafo''), ja naapurikaupunkeineen se muodostaa lähes kolmen miljoonan ihmisen rykelmän.
Rivi 7: Rivi 7:
 
==Tule==
 
==Tule==
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
Tel Avivin '''Ben Gurion'''-lentoasemalta ({{IATA|TLV}}, [http://www.iaa.gov.il/Rashat/en-US/Airports/BenGurion/]) on lentoja ympäri Eurooppaa.  Satunnaisia charttereita lukuunottamatta suoria lentoja Suomeen ei ole, joten vaihto esim. [[Frankfurt]]issa tai [[Wien]]issa on tarpeen.
+
Tel Avivin '''Ben Gurion'''-lentoasemalta ({{IATA|TLV}}, [http://www.iaa.gov.il/Rashat/en-US/Airports/BenGurion/]) on lentoja ympäri Eurooppaa.  Satunnaisia charttereita lukuunottamatta suoria lentoja Suomeen ei ole, joten vaihto esim. [[Frankfurt]]issa, [[Riika|Riiassa]] tai [[Wien]]issä on tarpeen.
  
 
===Junalla===
 
===Junalla===
Rivi 15: Rivi 15:
 
==Liiku==
 
==Liiku==
 
==Näe==
 
==Näe==
*'''Rabinin Aukio''' on suurin yleinen aukio Israelissa. Avattiin käyttöön vuonna 1995.
+
*'''Rabinin aukio''' on suurin yleinen aukio Israelissa. Avattiin käyttöön vuonna 1995. Aukion laidalla sijaitsee Tel Avivin kaupungintalo.
 +
*'''Jaffa''' on Tel Avivin eteläpuolella sijaitseva kaupunginosa. Jaffa oli aikoinaan Israelin tärkein satama ja nykyään siellä sijaitsee Tel Avivin vanhimmat rakennukset. Jaffassa asuu pääosin arabeja, joten se on hyvin erilainen alue verrattuna Tel Avivin keskustaan. Historiallisten rakennusten lisäksi Jaffassa sijaitsee iso kirpputori, josta kannattaa bongata hauskoja patsaita myyvä kauppa.
 +
*'''Tel Avivin valkoinen kaupunki''' tarkoittaa Tel Avivin keskustan valkoisia Bauhaus-tyylin rakennuksia. Tel Aviv rakennettiin lähes tyhjästä 1940-60-luvuilla ja rakennuksista tehtiin yhden tyylinsuunnan mukaisia. Valkoinen kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, koska se edustaa onnistunutta puutarhakaupunkimallia ja se on rakennettu uskollisesti Bauhaus-tyylisuuntausta noudattaen.
 +
*'''Hiekkaranta''' on kesällä tupaten täynnä auringonpalvojia, talvella aallot huokuttelevat surffaamaan. Hilton-hotellin edustan ranta on pyhitetty ainoastaan homoseksuaaleille.
 +
*'''Azrieli Center''' on kolmen pilvenpiirtäjän muodostama kompleksi kaupungin itäosassa. Alakerrasta löytyy iso ostoskeskus ja pyöreän tornin huipulta voi ihailla maisemia. Näköalakerros on kuitenkin usein suljettu yksityistilaisuuksien takia.
  
 
==Tee==
 
==Tee==
Rivi 26: Rivi 30:
 
{{sijainti|Israel}}
 
{{sijainti|Israel}}
 
{{runko}}
 
{{runko}}
 +
 +
 +
  
  
Rivi 35: Rivi 42:
 
[[it:Tel Aviv-Yafo]]
 
[[it:Tel Aviv-Yafo]]
 
[[ja:テルアビブ]]
 
[[ja:テルアビブ]]
 +
[[pl:Tel Awiw-Jafa]]
 
[[sv:Tel Aviv]]
 
[[sv:Tel Aviv]]
 +
[[wts:Category:Tel Aviv]]

Versio 5. joulukuuta 2012 kello 10.38

Tel Aviv - näkymä Jaffasta

Tel Aviv (hepreaksi תֵּל־אָבִיבֹ) on kaupunki Israelissa. Kaupunkiin kuuluu myös kuuluisa satamakaupunki Jaffa (Yafo), ja naapurikaupunkeineen se muodostaa lähes kolmen miljoonan ihmisen rykelmän.

Ymmärrä

Historia

Tule

Lentokoneella

Tel Avivin Ben Gurion-lentoasemalta (IATA: TLV, [1]) on lentoja ympäri Eurooppaa. Satunnaisia charttereita lukuunottamatta suoria lentoja Suomeen ei ole, joten vaihto esim. Frankfurtissa, Riiassa tai Wienissä on tarpeen.

Junalla

Bussilla

Autolla

Laivalla

Liiku

Näe

  • Rabinin aukio on suurin yleinen aukio Israelissa. Avattiin käyttöön vuonna 1995. Aukion laidalla sijaitsee Tel Avivin kaupungintalo.
  • Jaffa on Tel Avivin eteläpuolella sijaitseva kaupunginosa. Jaffa oli aikoinaan Israelin tärkein satama ja nykyään siellä sijaitsee Tel Avivin vanhimmat rakennukset. Jaffassa asuu pääosin arabeja, joten se on hyvin erilainen alue verrattuna Tel Avivin keskustaan. Historiallisten rakennusten lisäksi Jaffassa sijaitsee iso kirpputori, josta kannattaa bongata hauskoja patsaita myyvä kauppa.
  • Tel Avivin valkoinen kaupunki tarkoittaa Tel Avivin keskustan valkoisia Bauhaus-tyylin rakennuksia. Tel Aviv rakennettiin lähes tyhjästä 1940-60-luvuilla ja rakennuksista tehtiin yhden tyylinsuunnan mukaisia. Valkoinen kaupunki on Unescon maailmanperintökohde, koska se edustaa onnistunutta puutarhakaupunkimallia ja se on rakennettu uskollisesti Bauhaus-tyylisuuntausta noudattaen.
  • Hiekkaranta on kesällä tupaten täynnä auringonpalvojia, talvella aallot huokuttelevat surffaamaan. Hilton-hotellin edustan ranta on pyhitetty ainoastaan homoseksuaaleille.
  • Azrieli Center on kolmen pilvenpiirtäjän muodostama kompleksi kaupungin itäosassa. Alakerrasta löytyy iso ostoskeskus ja pyöreän tornin huipulta voi ihailla maisemia. Näköalakerros on kuitenkin usein suljettu yksityistilaisuuksien takia.

Tee

Osta

Syö

Juo

Nuku

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!