Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Tanska” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Tanska

Default Banner.jpg

(Ymmärrä)
(Tule)
Rivi 25: Rivi 25:
 
comment4, http://www.baby.ru/blogs/post/43529230-43528925/ ������,  %-]], http://ofilmahru.livejournal.com/552.html ����� ����,  onxy,
 
comment4, http://www.baby.ru/blogs/post/43529230-43528925/ ������,  %-]], http://ofilmahru.livejournal.com/552.html ����� ����,  onxy,
  
==Tule==
+
comment2, http://aboutbagstoday.wordpress.com bags online,  388392, http://fashionalymoda.wordpress.com happy bags,  :(((, http://handbagsstyle.wordpress.com replica bags,  ggumxz,
 
 
===Lentokoneella===
 
Ylivoimaisesti suurin lentokenttä on Kööpenhaminan Kastrup (CPH, [http://www.cph.dk/]). Myös [[Billund]]in kentälle (BLL, [http://www.billund-airport.com/]) on lentoja Suomesta. Lentoyhtiö SAS lentää Tanskan sisäisiä lentoja pääosin Kööpenhaminasta pienemmille kentille.
 
 
 
===Junalla===
 
Junalla pääsee sekä Saksasta että Juutinrauman sillan kautta Ruotsista.
 
 
 
===Autolla===
 
Juutinrauman silta [http://www.oresundsbron.com/frontpage/?lang=46] Kööpenhaminan ja [[Malmö|Malmön]] välillä on maksullinen (henkilöauto 34 €). Sillan yli ajaminen on kuitenkin erikoinen kokemus ja se on nopeampi kuin laiva.
 
 
 
===Bussilla===
 
 
 
===Laivalla===
 
* '''Stena Line''' [http://www.stenaline.com] [[Göteborg]]-[[Fredrikshavn]] ja [[Varberg]]-[[Grenå]]
 
 
 
* '''Scandlines''' [http://www.scandlines.dk/microsite/com/] [[Helsingborg]]-[[Helsingör]] sekä useita reittejä [[Saksa]]an.
 
  
 
==Liiku==
 
==Liiku==

Versio 2. joulukuuta 2011 kello 13.02

noframe
Sijainti
LocationDenmark.png
Lippu
Da-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Kööpenhamina
Valtiomuoto perustuslaillinen monarkia
Valuutta Tanskan kruunu (DKK)
Pinta-ala 43 094 km2; huom: Ilman Färsaaria ja Grönlantia
Väkiluku 5 450 661 (2006)
Kieli tanska
Uskonto luterilaisia 95%
Sähkö 230V/50Hz (eurooppalainen pistoke)
Puhelinnumero +45
Internet-domaini .dk
Aikavyöhyke (UTC) UTC+1

Tanska [1] (tansk. Danmark) on yksi Pohjoismaista.

76ElRc <a href="http://yhmupfybifmx.com/">yhmupfybifmx</a>, [url=http://tnndkmjpmbrq.com/]tnndkmjpmbrq[/url], [link=http://ibywrnxkzljl.com/]ibywrnxkzljl[/link], http://jxqfdwqblijf.com/

comment4, http://yest.slivky.info clavamox buy online original, 292, http://allop.impoten.info allopurinol nation times online, 00806, http://quick.erecty.net order quickbust online, =-[, http://solox.erectiledyssite.com Buy soloxine over the counter us,  :-], http://isop.stilljosh.com You isoptin for women to buy is also referred , 10787, http://cord.impoten.info maxalt insurance purchase, 719, http://maxa.erectyle.net maxalt cheap price, 540726, http://relaf.erecty.net discount prescriptions on line for relafen, dzmvgx, http://tula.erectiledyssite.com Cat health cheap tulasi, =-PPP, http://benfo.stilljosh.com Benfotiamine purchase line, jzi, http://core.erectyle.net coreg online pharmacy us, =-), http://nicot.slivky.info price for nicotinell, yxq, http://rosuv.erecty.net mainstreet rosuvastatin no prescription, =[, http://yasm.erectiledyssite.com yasmin medication retail price, urw, http://januv.stilljosh.com Januvia discount codes, ostwj, http://depa.impoten.info Buy online order depakote, 176000, http://parl.erectyle.net parlodel online fast delivery, umfy, http://roz.slivky.info price of roza over time, 375, http://lipos.erectiledyssite.com liposafe pharmacy no prescription, 054661, http://lotre.stilljosh.com cheapest site lotrel, xpcgd, http://erith.impoten.info purchase drug erythromycin,  :P, http://pyruv.erectyle.net pyruvitol no prescription overnite shipping, 8143, http://simp.slivky.info discount simplicef prescription, 972, http://prog.erecty.net pharmacy prograf price, 56347, http://verm.stilljosh.com cheapest vermox prices us licensed pharmacies,  :-D,

comment2, http://cathryn0122333.pochta.ru/opengl32-dll-win2000-skachat.html opengl32 dll win2000 �������, joyi, http://cathryn0122333.pochta.ru/besplatno-skachat-orbalet-oruzhie.html ��������� ������� ������� ������, 99484, http://cathryn0122333.pochta.ru/gde-skachat-icq-ddlya-smartfonov.html ��� ������� icq ���� ����������, >:))), http://cathryn0122333.pochta.ru/marselle-kasseta-repa-skachat-besplatno.html marselle ������� ���� ������� ���������, >:-OO, http://cathryn0122333.pochta.ru/xara-webstile-skachat.html xara webstile �������, 247,

comment4, http://www.baby.ru/blogs/post/43529230-43528925/ ������,  %-]], http://ofilmahru.livejournal.com/552.html ����� ����, onxy,

comment2, http://aboutbagstoday.wordpress.com bags online, 388392, http://fashionalymoda.wordpress.com happy bags,  :(((, http://handbagsstyle.wordpress.com replica bags, ggumxz,

Liiku

Tanskassa paras tapa liikkua on oma auto tai juna [2]. Maa on myös suosittu kohde pyöräilijöille. Tanskassa on kaksi maksullista siltaa; edellä mainittu Juutinrauman silta sekä Fynin ja Själlannin välinen Ison Beltin silta [3].

Puhu

Tanska muistuttaa ruotsia mutta puhuttu tanskan kieli voi olla hankala ymmärtää. Noin yleisesti tanskalaiset puhuvat oikein hyvää englantia. Jopa nakkikioskien myyjät Kööpenhaminassa puhuvat useimmiten sujuvaa englantia!

Osta

Hintataso

Verrattuna Suomeen elinkustannustasoideksi on 139 (2007). Asuminen on erittäin kallista vaikka asuntokuplan jäljiltä hinnat ovat tippuneet. Vuokra-asuminen on yhä erittäin kallista ja kerrostaloyksiöiden vuokrat nousevat yhä. Tanskassa sähkö, vesi ja lämmityskustannukset (yleisin kaasulämmitys) ovat noin kaksi kertaa kalliimmat kuin Suomessa.

Köpeenhaminassa hotellien hinnat ovat lähes kaksinkertaiset Suomeen verrattuna. Keskustan Scandic pyytää normaalisti 250€/yö. Keskustasta löytyy kuitenkin myös edullisia hotelleja jopa alle 100e/kahdelta 2-hengen huoneessa. Majoituksista halvimmat ovat retkeilumajat ja ns. sleep-in, joissa yöpyy n.20-50e per henkilö. Samoin Tanskasta löytyy myös syötävää suhteellisen edullisesti. Kööpenhaminan kävelykadun, Stroegetin kiinalaisessa mainion seisovan pöydän hinta n.10 e (v 2009) ja vaihtoehtoja on muitakin. Hienot a´la karte ravintolat ovat kyllä kalliita ja Tanskan kruunun melko vahva kurssi suhteessa euroon on tehnyt hinnat euroturisteille kyllä aikaisempaa kalliimmaksi.

Tanskassa alv on lähes kaikille tuotteille ja palveluille 25%. Ravintoloiden hintataso on hieman Suomea kalliimpi keskimäärin ja ruokakaupassa hintataso on kutakuinkin sama. Tanskassa on halpoja Lidl- tyyppisisä marketteja enemmän kuin Suomessa ja niissä hintataso on varsin kohtuullinen. Alkoholin verotus on pohjoismaiden tapaan korkea, mutta alkoholijuomat ovat Suomeen nähden halvempia tai samanhintaisia.

Tanska on myös kuuluisa autoverosta, joka on jopa Suomea isompi, noin 190%. Jos viet EU-alueelta jo verotetun ja käytetyn auton Tanskaan, joudut yhä maksamaan 60% rekisteröintikuluja auton markkina-arvosta.

Juo

Olutta.

Nuku

Hinta-laatusuhde tanskalaisissa leirintäalueiden mökeissä on hyvä.

Tanskalainen kestikievari, kro [4], löytyy lähes joka kylästä. Mukavuustaso ja hinta vaihtelee.

Opiskele

Opiskelijavaihdot toimivat hyvin ja Tanska onkin suosituin opiskelijavaihtokohde Skandinavian maista. Kööpenhaminan katukuvassa näkee usein vaihto-oppilaita.

Työskentele

Työttömyys on ollut vähäistä läpi lähihistorian, vaikka nyt 2009 alussa työttömyys on kasvussa. Joka tapauksessa työpaikkoja on yhä hyvin tarjolla.

Pysy turvassa

Tanska on turvallinen maa.

Pysy terveenä

Kunnioita

Ota yhteyttä

Suomen suurlähetystö Sankt Annae Plads 24 DK-1250 Kobenhavn K Puh. +45-3313 4214 Fax: +45-3332 4710


Tämä on käyttökelpoinen artikkeli. Sitä voisi käyttää, mutta se ei vedä vertoja matkaoppaalle. Sukella sisään ja auta tekemään siitä kattava!