Avaa päävalikko

Wikitravel β

Taipei

Versio hetkellä 5. tammikuuta 2009 kello 13.56 – tehnyt 192.100.124.219 (keskustelu) (Yökerhot)
Temppelin katto ja Taipei 101 horisontissa

Taipei (台北) on Taiwanin pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Taipeilla on kaksi lentokenttää. Kansainväliset lennot käyttävät Taoyuanin kenttää (IATA: TPE, entinen Chiang Kai Shek -lentokenttä) 30km keskustasta, jonne pääsee parhaiten bussilla Taipein rautatieaseman liepeiltä. Reissu kestää n. tunnin, ruuhkaaikana enemmänkin, ja maksaa yhtiöstä riippuen NT$120-150. Taksi samalla reissulle on n. NT$1000. Jos aikoo jatkaa matkaa suoraan muualle Taiwanissa, THSR-luotijunan Taoyuanin asema on noin vartin bussimatkan päässä. Takaisin tullessa huomaa, että terminaaleja on kaksi, joten selvitä etukäteen kummalta lento lähtee.

Kotimaan lennot lähtevät lähtevät Sungshanin lentokentältä (IATA: TSA) Taipein keskustasta.

Junalla

THSR-luotijunan päätepysäkki on kätevästi Taipein päärautatieasemalla, josta voi helposti jatkaa eteenpäin mihin vaan.

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

  • Taipei 101 (臺北 101), [1]. 101 kerrosta ja 508 metriä korkea, tämä etäisesti bambuverson näköinen pilvenpiirtäjä dominoi Taipein katukuvaa ja on tällä hetkellä maailman korkein rakennus (ainakin kunnes dubailaiset saavat oman kolossinsa valmiiksi). 37 sekunnin retki 89. kerroksen näköalatasanteelle maksaa NT$350, ja maksamalla vielä NT$100 lisää voi kavuta 91. kerroksen ulkoilmatasanteelle. Näkymät ovat hinnan arvoisia erityisesti auringonlaskun aikaan. Lähin metroasema on City Hall, josta voi joko etsiä ilmaisen sukkulabussin tai kävellä perille n. 15 minuutissa.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Carnegie's.

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!