Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Sunny Beach

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 9. elokuuta 2011 kello 16.58 – tehnyt 82.181.79.123 (keskustelu) (Hintataso)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sunny Beach

Default Banner.jpg

Sunny Beach (Слънчев Бряг) on suosittu rantalomakaupunki itäisessä Bulgariassa Mustanmeren rannalla.

Ymmärrä

Sunny Beachilla on vakituisia asukkaita vain noin 1 400, mutta lomakausina siellä on paljon enemmän ihmisiä.

Tule

Lentokoneella

Lähin lentoasema Sunny Beachilta sijaitsee Burgasissa noin puolen tunnin ajomatkan päässä etelään.

Autolla

Junalla

Kaupungin sisällä liikennöi ns. minijuna, joka köröttelee rauhallisessa tahdissa pitkin poikin aluetta. Halpa vaihtoehto säästää kuumuudessa kipeytyneitä jalkoja.

Laivalla

Pienet kantosiipialukset liikennöivät 20 minuutin välein Sunny Beachin ja Nessebarin välillä.

Bussilla

Halvin tapa liikkua esim. Burgasin kaupunkiin. Bussit vetävät myös varkaita, joten käsimatkatavaroista on pidettävä hyvää huolta.

Näe

  • Kukkaiskatu muodostaa etenkin yöelämän keskuksen, jossa on myös lukuisia ravintoloita.
  • Taidekatu on kukkaiskadulta pohjoiseen lähtevän kadun alkupää, joka on miehitetty kymmenillä katutaiteilijoilla.
  • Nessebar, Unescon maailmanperintölistalla oleva pikkukaupunki sijaitsee vain viitisen kilometriä Sunny Beachiltä etelään.

Tee

Osta

Sunny Beachilla voi tehdä edullisia ostoksia; vaatteita, laukkuja, nahkaa, koruja, käsitöitä, matkamuistoja, ym.

Hintataso

Hintataso Sunny Beachilla ja koko Bulgariassa on suomalaisille melko matala. Olut pubissa alkaen 0,4 euroa, yleisesti 1-2 euroa. Ravintoloiden hintataso vaihtelee, alkaen parin euron ruokaisasta salaatista.

Syö

Ravintoloita Sunny Beachilta löytyy laidasta laitaan. Kaupungissa on useita turistien suosimia ruokapaikkoja sekä kansainvälisiä ruokaketjua, kuten Subway, KFC ja McDonald's.

Varo viineissä huijaavia ravintoloita. Vaadi, että viinipullon sinetti rikotaan / avataan vasta pöydässä. Useimmiten se on "avattu" jo keittiön puolella. Tällöin todennäköisesti viini ei ole sitä, mitä etiketissä luvataan vaan halvinta mahdollista mitä ravintola on pullottanut merkkipulloon.

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Sunny Beach on nuorison(kin) suosiossa oleva turistikohde, josta baareja ja pubeja löytyy satoja.

Yökerhot

Sunny Beachin yöelämä on valoisaa ja vilkasta. Yökerhoja löytyy useita erilaisia. Kaupungin isoin ja suosituin yökerho on Lazur.

Nuku

Sunny Beach on pullollaan hotelleita ja hintataso on niissä pääosin edullinen. Etsi kuitenkin hotelli, jossa on ilmastointi. Yöelämä saattaa häiritä nukkumista hotellissa.

Pysy turvassa

Sunny Beach on melko turvallinen kaupunki, mutta varovainen kannattaa olla silti. Liikenne on erilaista kuin Suomessa ja se on jopa aggressiivisempaa. Laukusta kannattaa pitää huolta, eikä kannata juoda itseään humalaan sillä teet itsestäsi typeryksen ja silloin tulet helpommin huijatuksi. Varo huumekauppaajia!

Pysy terveenä

Ruoka Sunny Beachissa on pääosin puhdasta, mutta jotkut ravintoloitsijat eivät kuitenkaan huolehdi täydellisesti hygieniasta, joten kannattaa ottaa mukaan ripulilääkkeitä. Suosituksena on kuitenkin A-hepatiitti rokotteen otto ennen matkaa.

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!