Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Stuttgart” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Stuttgart

Default Banner.jpg

p (Botti lisäsi: sv:Stuttgart)
Rivi 1: Rivi 1:
'''Stuttgart''' on kaupunki [[Saksa]]ssa.
+
'''Stuttgart''' [http://www.stuttgart-tourist.de/index_DEU.htm] on etenkin autoteollisuudestaan tunnettu kaupunki lounais-[[Saksa]]ssa. Kaupungissa on noin 590000 asukasta, ja se on Baden-Württembergin osavaltion pääkaupunki.  
  
 
==Tule==
 
==Tule==
 
===Autolla===
 
===Autolla===
[[Berliini]]stä on noin neljän tunnin ajomatka Stuttgarttiin ja [[Hampuri]]sta noin viiden (Huomaa, että liikenneruuhkat ovat saksassa yleisiä).  
+
Autolla pääsee hyvin Stuttgartiin, moottorieitä on joka suunnalta.
 +
 
 
===Junalla===
 
===Junalla===
Stuttgarttiin on hyvät junayhteydet joka suunnalta.
+
Stuttgartin pääsee luotijunalla [http://www.bahn.de] mm. [[Frankfurt]]ista ja [[München]]istä.
 +
 
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
Stuttgartin kansainvälinen lentoasema sijaitsee noin kymmenen kilometriä Stuttgartista etelään.
+
Stuttgartin kansainvälinen lentoasema [http://www.flughafen-stuttgart.de]sijaitsee noin kymmenen kilometriä Stuttgartista etelään. Finncomm airlines [http://www.finncomm.fi/] lentää suoraan [Helsinki|Helsingistä] Stuttgartiin.
  
 
==Liiku==
 
==Liiku==
 +
Kaupungissa on yhdistetty metro- ja raitiovaunuverkko [http://www.vvs.de/] jolla pääsee melkein kaikkialle keskustaan sekä esikaupunkialueille ja lentokentälle.
  
 
==Näe==
 
==Näe==
 +
* <see name="Mercedes-Benz museo" address="" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url="http://www.mercedes-benz.com/content/mbcom/international/international_website/de/com/Markenwelt_Museum.html"></see>
 +
* <see name="TV-torni" address="" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url="http://de.structurae.de/structures/data/index.cfm?ID=s0000071"></see>
 +
* <see name="Porsche museo" address="" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url="http://www.porsche.com/germany/aboutporsche/porschemuseum/"></see>
  
 
==Tee==
 
==Tee==
 
+
* <do name="Stuttgarter seilbahn" address="" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url="http://www.ssb-ag.de/de/erlebnis/kultur_erleben_mit_der_ssb/aussicht/stuttgarter_seilbahn.html"></do>
 
==Osta==
 
==Osta==
Stuttgartissa, niin kuin kaikkialla Saksassa, käytetään euroja.
+
Stuttgartissa, niin kuin kaikkialla Saksassa, käytetään euroja. Kaupungin ydinkeskustassa rautatieaseman ja Königstrassen lähellä löytyy useita suuria tavarataloa.
  
 
==Syö==
 
==Syö==
Rivi 34: Rivi 40:
  
 
==Jatka matkaa==
 
==Jatka matkaa==
 +
[[München]]
  
 
{{sijainti|Baden-Württemberg}}
 
{{sijainti|Baden-Württemberg}}

Versio 27. helmikuuta 2008 kello 18.57

Stuttgart [5] on etenkin autoteollisuudestaan tunnettu kaupunki lounais-Saksassa. Kaupungissa on noin 590000 asukasta, ja se on Baden-Württembergin osavaltion pääkaupunki.

Tule

Autolla

Autolla pääsee hyvin Stuttgartiin, moottorieitä on joka suunnalta.

Junalla

Stuttgartin pääsee luotijunalla [6] mm. Frankfurtista ja Münchenistä.

Lentokoneella

Stuttgartin kansainvälinen lentoasema [7]sijaitsee noin kymmenen kilometriä Stuttgartista etelään. Finncomm airlines [8] lentää suoraan [Helsinki|Helsingistä] Stuttgartiin.

Liiku

Kaupungissa on yhdistetty metro- ja raitiovaunuverkko [9] jolla pääsee melkein kaikkialle keskustaan sekä esikaupunkialueille ja lentokentälle.

Näe

  • Mercedes-Benz museo, [1].
  • TV-torni, [2].
  • Porsche museo, [3].

Tee

  • Stuttgarter seilbahn, [4].

Osta

Stuttgartissa, niin kuin kaikkialla Saksassa, käytetään euroja. Kaupungin ydinkeskustassa rautatieaseman ja Königstrassen lähellä löytyy useita suuria tavarataloa.

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

MünchenTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!