Avaa päävalikko

Wikitravel β

Soul

Versio hetkellä 26. marraskuuta 2009 kello 01.32 – tehnyt 110.12.40.208 (keskustelu) (Pysy terveenä)
Namdaemun-portti

Soul (서울 Seoul) [2] on Etelä-Korean pääkaupunki. Nimi kirjoitetaan joskus suomeksi Söul, jonka on kenties ääntämykseltään hieman lähempänä oikeata, vaikkei korean eo kyllä ihan sama ole.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

 
Incheonin lentokenttä

Soulissa on kaksi lentoasemaa:

  • Incheon International [3] on futuristinen luomus naapuroivassa Incheonin satamakaupungissa noin 50 km keskustasta länteen. Joitain Tokion sukkulalentoja lukuunottamatta kaikki ulkomaan lennot laskeutuvat Incheoniin, mukaanlukien Finnairin suorat lennot Helsingistä alkaen kesäkuussa 2008. Kätevin tapa keskustaan on suora limusiinibussi suoraan suurimpiin hotelleihin (W13000) tai julkinen bussi keskustaan (W8000). Matka kestää liikenteestä ja päätepisteestä riippuen tunnista ylöspäin; erityisesti ruuhka-aikaan paluumatkalle kannattaa lähteä hyvissä ajoin.
  • Gimpo (Kimpo). Vanhempi lentoasema lähellä keskustaa, palvelee lähinnä kotimaan liikennettä. AREX-juna Incheonin kentälle kulkee 12 minuutin välein (33 min, W3100) ja metrolinja 5 yhdistää suoraan keskustaan (n. 50 min, W1400). Metrolinjalla 9 pääsee eteläiselle puolelle jokea, Yeouidon ja Gangnammin alueille.

Junalla

Junalla pääsee Souliin ainoastaan muualta Etelä-Koreasta.

Liiku

Soulissa on kattava metroverkosto. Metroliput ostetaan automaatista metroasemalla ja hinta määräytyy sen mukaan miten pitkälle matkustat. Tärkeimmillä asemilla automaatit ovat myös englanniksi.

Näe

  • Namdaemunin portti, Soulin symboli ja yksi kaupungin merkittävimmistä nähtävyyksistä tuhoutui osittain tulipalossa helmikuussa 2008. Portin uudelleen rakentaminen on arvioitu kestävän jopa kolme vuotta.
  • Gyenongbok-gungin palatsi.


Tee

"Vuorikiipeily" (oikeammin vuoristossa kävely) on korealaisten suosikkiharrastus, onhan 80% maan pinta-alasta vuoristoa. Pääset metrolla helposti vuorten juurille, esim. pohjoisessa Dobong-nimiselle metroasemalle linjalla 1 ja siitä kävellen Dobongsan-vuorelle. Et taatusti joudu patikoimaan yksin, vuorilla kuhisee paikallisia eläkeläisiä huippumoderneissa ulkoiluvarusteissaan.

Toinen hyvä "kiipeilyvuori" on kaupungin eteläpuolella oleva Gwanaksan. Se on Soulin ja Anyang kaupunkien välissä. Sinne voi kiivetä joko Soulin puolelta tai eteläpuolelta. Kumpaankin paikkan pääsee helposti metrolla. Esimerkiksi Gwacheon asemalta (438) (uloskäynti 7). Jatka suoraan ja joelta vasemmalle kunnes saavut sisäänkäyntiin.

Osta

  • Namdaemunin markkinat. Myydään laukkuja, vaatteita ja välipaloja halpaan hintaan. Auki läpi yön.
  • Dongdaemunin markkinat. Myydään vaatteita ja isompia tavaroita.
  • Aasialaiset elektroniikkatuotteet ovat toisinaan hieman halvempia (10-20%) kuin suomessa. Tuotteiden takuu on yleensä voimassa vain etelä-koreassa. Paras ja kattavin ostospaikka on Yongsan electronics market, [4]

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

  • Millenium Seoul Hilton, 395, 5-ga, Namdaemun-ro, +82-2-3173114 (fax: +82-2-7542510), [1].

Pysy turvassa

Soul on kokoonsa nähden turvallinen kaupunki.

Pysy terveenä

Sairastapauksissa turisti voi ottaa yhteyttä, Seoul Help Center Medical Service. Puhelin numerosta 010-4769-8212. Palvelun saa englanniksi.

Ota yhteyttä

Suomen suurlähetystö sijaitsee Soulissa.

Jatka matkaa

Metrolla pääsee kätevästi kaupungin laitamille, josta voit lähteä päiväksi patikoimaan vuoristoon.

PanmunjomTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!