Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Somalimaa

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 9. joulukuuta 2012 kello 12.46 – tehnyt 78.22.137.210 (keskustelu) (+ nl)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Somalimaa

Default Banner.jpg

Somalimaa on tunnustamaton valtio Pohjois-Somaliassa. Vaikka hallitus tekeekin parhaansa saadakseen Somalimaasta täysin turvallisen maan, ei siellä silti kannata vierailla. Se julisti itsenäisyytensä Somaliasta vuonna 1991 ja on siitä lähtien ollut melko turvallinen.

Alueet

Somalimaan kuusi aluetta ovat:

Kaupungit

  • Hargeisa on Somalimaan pääkaupunki, ja on kenties Somalimaan turvallisin kaupunki. Se on hyvin kosmopoliittinen ja monipuolisen historian omaava kaupunki. Hargeisa hakee muutosta yrittäessään palata urbaaneihin muotoihinsa, oltuaan monta vuotta entisen diktaattorin Siad Barren joukkojen pommitettavana.
  • Berbera, joka on Somalimaan ekonomian turvaköysi. Kaupunki on myös tehnyt dramaattisia muutoksia koossaan ja urbaanisissa muodoissaan.

Muut kohteet

Ymmärrä

Somalimaa on muuhun Somaliaan verrattuna hyvin rauhallinen maa, jossa on hyvin harvoin minkäänlaista taistelua. Siellä on myös poliisi, ja lakeja noudatetaan.

Ilmasto

Tule

Vaikka viisumi maksaa vain 30 (USA:n) dollaria, muita lisämaksuja tulee olemaan. Hargeisan lentokentällä sinun täytyy vaihtaa 50 dollaria Somalimaan šillingeiksi pankin vaihtokurssilla, joten, niin julmaa kuin se onkin, menetät 25 dollaria. Tämän selittämättömän asian päälle pankkimaksu on 30 dollaria. Kun lähdet pois, joudut maksamaan 32 dollaria lähtömaksuna. Maksut voivat vaihdella.

Tarvitset Somalimaan viisumin päästäksesi maahan. Huomaa, että Somalian viisumeita ei hyväksytä. Suurin osa matkailijoista saa viisuminsa Addis Ababasta, Etiopiasta, tai Somalimaan missiosta, Lontoosta. Saat lisätietoja Somalimaan hallituksen sivuilta [1], tai voit ottaa yhteyttä Somalimaan yhteydenpitotoimistoon Addis Ababaan (puhelin:+251 11 635921). Päästäksesi toimistoon sinun on löydettävä Awaris Hotel ja seurattava maatietä, joka menee hotellin sivulta noin 200 metriä, käännyttävä oikealle ja taas jatkettava 200 metriä. Somalimaan viisumi on myös väitetysti saatavilla Somalimaan edustuksesta Dijiboutista. Epävirallinen Somalimaan "lähetystö" Lontoossa myöntää myös viisumeja. Koko prosessi on verestävän epäbyrokraattinen, ja se voidaan hoitaa postin avulla, mikä tekee Lontoosta kätevimmän paikan viisumin hankkimiseen matkailijoille, jotka asuvat Euroopassa, ja haluavat saada viisumin ennen maahan matkaamista.

Lentokoneella

Hargeisassa on kansainvälinen lentokenttä, joka lentää Somalimaahan Addis Ababasta, Dubaista, Djibouti Citysta ja muista Afrikan kaupungeista.

Junalla

Somalimaassa ei ole junaverkostoa.

Autolla

Somalimaahan on mahdollista saapua autolla Etiopiasta, jolloin voit välttää monet maksut, joita lentokentällä joutuisit maksamaan. Hallituksen yrityksistä huolimatta teillä saattaa kuitenkin vielä olla miinoja.

Bussilla

Bussipalveluja löytyy Hargeisasta, Buraosta, Berberasta ja Boramasta.

Laivalla

Liiku

Puhu

Somalimaan ensimmäinen virallinen kieli on somali, ja toinen arabia. Myös englantia ymmärretään usein.

Osta

Hintataso

Syö

somalimaassa syödään somali lettuja ( loxoox ) kannattaa maistaa .

Juo

Nuku

Somalimaassa on hotelleja, joihin voi yöpyä. Hyvin laadukkaita ja hyvä kuntoisia.

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Somalimaassa voidaan juodaan hanavettä, mutta riskinä on sairastua vatsakipuun. Juo mieluiten pullovettä (maax), jotta myydään kaikkialla somalimaassa on olemassa muitakin pullovesiä, mutta sinun mielesi mukaan valitse. Älä syö kadulla myyviä pikkupurtavia koska on mahdollista että voit sairautua niihin. osta mielummin kaupasta tai ravintolasta (nasiiba) on hyvä pikkupurtavien ravintola Hargeisan keskustassa.

Kunnioita

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!