Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Sinaia

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 17. heinäkuuta 2007 kello 07.38 – tehnyt Mussu (keskustelu | muokkaukset) (Nuku)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sinaia

Default Banner.jpg

Sinaia on kaupunki pohjois-Wallachian alueella Romaniassa. Sinaia sijaitsee lähellä Bukarestia (120 km) sekä Braşovia (50 km) ja se onkin yksi paikallisten suosimista lomakohteista.

Tule

Sinaiaan pääsee helpoiten junalla, sillä kaupunki sijaitsee Bukarestista Braşovin kautta Transylvanian Cluj-Napocaan kulkevan rautatien varrella.


Liiku

Sinaian keskusta-alue on melko tiivis, joten liikkuminen jalkaisin on helppoa. Kaupungissa kulkee myös jonkin verran maxitaxeja, joilla pääsee esimerkiksi naapurikaupunki Buşteniin alle kymmenellä leillä.

Näe

  • Peleşin linna (Castelul Peleş). Vuonna 1883 valmistunut linna on monien mielestä yksi kauneimpia linnoja Euroopassa ja koko maailmassa. Linnan rakennutti Romanian kuningas Carol I ja se oli ensimmäinen täysin sähkövalaistu linna Euroopassa. Linna on avoinna turisteille kesällä (kesäkuusta syyskuuhun) tiistaista sunnuntaihin klo 10:00-17:00 ja talvisin (lokakuusta toukokuuhun) keskiviikosta sunnuntaihin klo 10:00-17:00. Linna on kokonaan suljettu marraskuun ajan. Viimeinen opastettu kierros lähtee n. kello 16.15, mutta se on yleensä tarjolla vain romaniaksi. Englanninkielinen kierros järjestetään aina kun halukkaita on tarpeeksi, niillä ei siis ole erillistä aikataulua. Kello 16 jälkeen linnaa ei enää pääse kiertelemään itsenäisesti, joten paikalla kannattaa olla ajoissa.
  • Sinaian luostari (Manastirea Sinaia). Mihai Cantacuzino perusti luostarin vuonna 1695 12 apostolin innoittamana 12 munkin asumukseksi. Vuosien saatossa munkkien lukumäärä on vaihdellut ja vuonna 2007 Sinaian luostarissa asuu 13 munkkia. Luostariin on myös haudattu Romanian entinen pääministeri Take Ionescu, joka lapsena parantui luostarissa vaikeasta sairaudestaan. Luostarin kokoelmista löytyy monia uskonnollisia esineitä sekä esimerkiksi kaikkien aikojen ensimmäinen romaniankielinen Raamattu.
  • Bucegi-vuoret (Muntii Bucegi). Sinaiasta pääsee telecabinalla ylös Bucegi-vuorille yli 2000 metrin korkeuteen. Paremmat mahdollisuudet vuoristossa patikoimiseen ja kuuluisimmat vuoristonähtävyydet saavuttaa kuitenkin helpoiten naapurikaupunki Buştenin telecabinalla. Buştenista pääsee mm. näihin kohteisiin:
    • Babele ("akat"), kuuluisa kivimuodostelma, jonka sanotaan esittävän kolmea akkaa.
    • Sfinksi, Egyptin Sfinksiä muistuttava kalliolohkare, joka on valitettavasti aikojen saatossa rapistunut lähes tunnistamattomaksi.
    • Caraimanin risti, 2. maailmansodan uhrien muistoksi pystytetty valtava risti, jonka näkee Sinaiasta ja Buştenista asti. Ristille johtaa melko hyväkuntoinen vaellusreitti, jonka kulkemiseen ei vaadita erikoisvarusteita. Ristille ja takaisin kulkeminen kestää noin 2-4 tuntia tahdista riippuen.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Sinaian keskustassa on hotelleja vierivieressä. Lisäksi paikalliset tarjoavat majoitusta (cazare) rautatieaseman tuntumassa.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!