Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Siena” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Siena

Default Banner.jpg

(Näe: katedraali)
p (use commons version of image)
Rivi 1: Rivi 1:
 
'''Siena''' on kaupunki [[Toscana]]ssa, Keski-[[Italia]]ssa.
 
'''Siena''' on kaupunki [[Toscana]]ssa, Keski-[[Italia]]ssa.
[[Image:PiazzaCampoSiena.jpg|thumb|right|300px|Piazza Campo]]
+
[[Image:PiazzaCampoSiena.JPG|thumb|right|300px|Piazza Campo]]
  
 
==Yleistä==
 
==Yleistä==

Versio 13. heinäkuuta 2015 kello 00.44

Siena on kaupunki Toscanassa, Keski-Italiassa.

Piazza Campo

Yleistä

Tarun mukaan Sienan perustaja oli Senius, jonka isä Remus oli Rooman perustajista toinen. Siena on yksi Italian kauneimmista keskiaikaisista kaupungeista ja se häviää taide- ja arkkitehtuuriaarteissa vain Firenzelle. Siena levittäytyy kolmelle kukkulalle ja sen jyrkkiä katuja on raskas nousta.

Tule

Liiku

Autolla

Omalla autolla kaupungissa liikkuessa on syytä huomioida ns. ZTL-alue (zona a traffico limitato), eli lähinnä vanhankaupungin alue, jonne ajaminen edellyttää päiväsaikaan erillistä lupaa. Luvatta alueelle ajamisesta seuraa sakkoja. Vanhankaupungin läheisyydessä on maksullisia pysäköintialueita ja -taloja.

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

  • Campo Kahdesti vuodessa (2. heinäkuuta ja 13. elokuuta) keskiaikaisella Campon aukiolla järjestetään Sienan kaupungin tärkein keskiajalta lähtien järjestetty ratsastuskilpailu, Palio. Kolmen kierroksen kilpailussa on mukana kymmenen ratsastajaa keskiaikaisissa asuissa, jotka edustavat kymmentä Sienan 17:stä kaupunginosasta (contrade). Ratsastuskilpailua värittävät useat paraatit sekä lipunheittonäytökset. Campolla järjestetään ympäri vuoden lukuisia eri tapahtumia. Aukion laidalla sijaitsevassa Palazzo Pubblicossa toimivaa museo Civicoa ei kannata jättää näkemättä. Sen lukuisissa saleissa on Sienan johtavien taiteilijoiden freskoja sekä muita teoksia. Museon pääsylipulla saa nousta 503 porrasta Campon vierellä olevaan Torre del Mangian torniin, jonka huipulta avautuu henkeäsalpaavan hienot näkymät Sienan kattojen ylle. Torniin voi ostaa myös erillisen lipun.
  • Sienan katedraali on rakennettu pääosin 1200-luvulla, ja se edustaa romaanis-goottilaista tyyliä. Kirkon fasadi on erityisen koristeellinen. Kirkon sisäosien seinät ovat musta-valkoraidalliset ja yksityiskohtia täynnä: katon rajassa on mm. 172 paavin rintakuvaa. Kirkon marmorilattiaan on kuvattu mm. Raamatun tapahtumia. Katedraalin yhteydessä olevassa Piccolomini-kirjastossa on paitsi huikean kauniit kattofreskot myös esillä kallisarvoisia ornamenttikoristeltuja nuottikirjoja 1400- ja 1500-lukujen vaihteen tienoilta.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!