Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Siena” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Siena

Default Banner.jpg

p (+interwiki)
p (Botti lisäsi: nl:Siena)
Rivi 52: Rivi 52:
 
[[fr:Sienne]]
 
[[fr:Sienne]]
 
[[it:Siena]]
 
[[it:Siena]]
 
+
[[nl:Siena]]
 
[[WikiPedia:Siena]]
 
[[WikiPedia:Siena]]

Versio 14. toukokuuta 2009 kello 03.49

Siena on kaupunki Toscanassa, Keski-Italiassa.

Piazza Campo

Yleistä

Tarun mukaan Sienan perustaja oli Senius, jonka isä Remus oli Rooman perustajista toinen. Siena on yksi Italian kauneimmista keskiaikaisista kaupungeista ja se häviää taide- ja arkkitehtuuriaarteissa vain Firenzelle. Siena levittäytyy kolmelle kukkulalle ja sen jyrkkiä katuja on raskas nousta.

Tule

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

  • Campo Kahdesti vuodessa (2.heinäkuuta ja 13.elokuuta) keskiaikaisella Campon aukiolla järjestetään Sienan kaupungin tärkein keskiajalta lähtien järjestetty ratsastuskilpailu, Palio. Kolmen kierroksen kilpailussa on mukana kymmenen ratsastajaa keskiaikaisissa asuissa, jotka edustavat kymmentä Sienan 17:sta kaupunginosasta (contrade). Ratsastuskilpailua värittävät useat paraatit, sekä lipunheittonäytökset. Campolla järjestetään ympäri vuoden lukuisia eri tapahtumia. Aukion laidalla sijaitsevassa Palazzo Pubblicossa toimivaa museo Civicoa ei kannata jättää näkemättä. Sen lukuisissa saleissa on Sienan johtavien taiteilijoiden freskoja, sekä muita teoksia. Museon pääsylipulla saa nousta 503 porrasta Campon vierellä olevaan Torre del Mangian torniin, jonka huipulta avautuu henkeäsalpaavan hienot näkymät Sienan kattojen ylle.

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!