Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Sarajevo” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sarajevo

Default Banner.jpg

p (Botti lisäsi: hu:Szarajevó)
p (Botti lisäsi: pl:Sarajewo)
Rivi 66: Rivi 66:
 
{{sijainti|Bosnia ja Hertsegovina}}
 
{{sijainti|Bosnia ja Hertsegovina}}
 
{{runko}}
 
{{runko}}
 +
 +
  
  
Rivi 75: Rivi 77:
 
[[it:Sarajevo]]
 
[[it:Sarajevo]]
 
[[nl:Sarajevo]]
 
[[nl:Sarajevo]]
 +
[[pl:Sarajewo]]
 
[[pt:Sarajevo]]
 
[[pt:Sarajevo]]
 
[[sv:Sarajevo]]
 
[[sv:Sarajevo]]

Versio 14. syyskuuta 2009 kello 13.29

Sarajevo on Bosnia Hertsegovinan pääkaupunki. Noin 400 000 asukkaan kaupunki sijaitsee jokilaaksossa pääosin Bosnia ja Hertsegovinan federaation alueella.

Sarajevon vanhakaupunki

Ymmärrä

Sarajevo on yksi Euroopan mielenkiintoisimmista kaupungeista niin kulttuurinsa kuin historiansakin osalta. Alue jakautui kahtia Rooman hajotessa Itä- ja Länsi-Roomaan ja siellä ovat törmänneet niin lännen katolisten, idän ortodoksien kuin kuin etelän muslimienkin kulttuurit. Kaupunki yhdistelee arkkitehtuurissaan Itävalta-Unkarin kuin ottomaanienkin perintöä.

Tänä päivänä kaupunki on lähes kokonaan kunnostettu Jugoslavian hajoamissotien aiheuttamista vahingoista. Ihmiset ovat ystävällisiä ja kaupungissa ei vieraile kovinkaan monta turistia verrattuna läheisen Dalmatian rannikon vierailijamääriin. Kukkuloiden ympäröimä kaupunki onkin virkistävä kokemus paahteisen rannikon jälkeen.

Tule

Sarajevo on hyvin turistiystävällinen kaupunki - kunhan pääsee ensin keskustaan. Rautatieasemalta voi kävellä jokea myöten noin 20 minuuttia tai ottaa raitivaunun numero 1 päästäkseen keskustaan.

Lentokoneella

Sarajevon lentokenttä [1] (IATA: SJJ) sijaitsee melko lähellä keskustaa Butmirin lähiössä, mutta koska kentälle ei ole suoraa julkista liikennettä ja taksit ovat yllättävän kalliita, voi kentälle pääseminen olla hieman mutkikasta. Yksinkertaisin vaihtoehto on tietysti ottaa taksi, mutta ne ovat yllättävän kallitta niin lyhyelle matkalle. Halvimmalla selviää ottamalla taksin Ilidžan terminaaliin ja kulkemalla lopun matkaa raitiovaunulla.

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

  • Keisarin moskeija
  • Vanhakaupunki

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!