Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Sampola” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Sampola

Default Banner.jpg

(lihavointia etc)
Rivi 1: Rivi 1:
Sampola on [[Pori]]n 47. kaupunginosa, joka sijaitsee Itä-Porissa ja lähellä [[Ulvila]]n rajaa. Sampola syntyi vuonna 1971.
+
'''Sampola''' on [[Pori]]n 47. kaupunginosa, joka sijaitsee Itä-Porissa ja lähellä [[Ulvila]]n rajaa. Sampola syntyi vuonna 1971.
  
 
==Asutus ja talot==  
 
==Asutus ja talot==  

Versio 25. marraskuuta 2012 kello 15.55

Sampola on Porin 47. kaupunginosa, joka sijaitsee Itä-Porissa ja lähellä Ulvilan rajaa. Sampola syntyi vuonna 1971.

Asutus ja talot

Sampolan aukio

Viimeisin asukaslaskenta on tehty vuonna 2005, jolloin Sampolassa asukkaita oli 2650. Sampolan keskus koostuu kerrostaloista, mutta lähiön laidoilta löytyy myös omakotitaloalueet. Kerrostalot on rakennettu 70-luvulla ja se myös näkyy julkisivua katsoessa.

Palvelut

Sampolassa on oma, pieni palvelukeskus, johon kuuluu mm. Sale, kirjasto, apteekki, hammashoitola sekä asukastupa. Samaan rakennukseen kuuluu myös Itä-Porin yhtenäiskoulu sekä kaksi A-oikeudet omaavaa ravintolaa.

Tule

Keskustasta Sampolaan on noin 3 kilometriä. Sampola sijaitsee helposti löydettävällä paikalla ja sitä ympäröi risumetsä sekä pellot. Et voi ajaa ohi!

Junalla

Tampere-Pori junayhteydet ovat hyvät, ja väliä pääsee matkustamaan useasti päivässä.

Autolla

Omalla autolla pohjoisesta (Vaasa) tai etelästä (Turku), valtatie 8, idästä (Tampere), valtatie 11, koillisesta (Jyväskylä), valtatie 23, ja kaakosta (Helsinki), valtatie 2.

Bussilla

Linja-auto numero 6 kulkee keskusta-Sampola väliä puolen tunnin välein, matka kestää noin 15 minuuttia.

Liiku

Sampolan kupeessa sijaitsee pururata, jonka keskellä on pieni alue painoineen, tankoineen päivineen. Aivan pururadan vieressä on myös suurehko jalkapallokenttä. Myös Itä-Porin yhtenäiskoulun liikuntasali on usein ihmisten käytettävissä.

Syö

Nälän iskiessä voit pistäytyä syömään Pikku-Samin pizzeriaan! Omnomnomnom.

Juo

A-oikeudet omaavat Bar Belladoora ja Pub Fanda palvelukeskuksen yhteydessä. Pimeää viinaa saatat saada myös asukkailta.

Nähtävyydet

Sampolan erikoisin nähtävyys on luultavimmin palvelukeskuksen vieressä sijaitseva suuri keramiikkareliefi, jonka on toteuttanut kuvanveistäjä Kerttu Horila.

Maine

Sampolaa kutsutaan Porin Texasiksi. Lähiöllä on huono maine väkivaltarikosten rakia, vaikka asukkaat itse kuvailisivat paikkaa rauhalliseksi alueeksi, jossa on mukava asua. Hurja maine on propagandaa, ei muukalaisia heitetä alligaattoreille tai polteta roviolla täysikuun aikaan.

Pysy turvassa

Sampolassa tahdot varmasti pysyä turvassa. Mukana kannattaa kantaa jotakin kättä pidempää aina pimeän tullen. Ei hätää – tarvittaessa Poliisit saapuvat paikalle yllättävän nopeasti, kun kyseessä on tämä kaupunginosa.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!