Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Route 66” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Route 66

Default Banner.jpg

(Ak: Uusi sivu: '''Historocal Route 66''' sijaitsee [Chicago - Santa Monica]. Historical Route 66 ==Kaupungit== Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, ...)
 
 
Rivi 1: Rivi 1:
'''Historocal Route 66''' sijaitsee [Chicago - Santa Monica].
+
'''Arizona Route 66''' sijaitsee [Arizona].
  
Historical Route 66
+
Arizona Historical Route 66
  
 
==Kaupungit==
 
==Kaupungit==
Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa.
+
Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa. Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin.  
  
 
==Muut kohteet==
 
==Muut kohteet==
Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin. Tällä pätkällä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:
+
Arizonassa Route 66-reitillä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:
  
 
'''Seligman''': nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.
 
'''Seligman''': nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.

Nykyinen versio 29. helmikuuta 2012 kello 10.40

Arizona Route 66 sijaitsee [Arizona].

Arizona Historical Route 66

Kaupungit[muokkaa]

Route 66 kulki alun pitäen Chicagosta, Illinoisista Missourin, Kansasin, Oklahoman, Texasin, New Mexicon ja Arizonan läpi päättyen Santa Monican hiekkarannoille Kaliforniaan. Reitin kokonaispituus oli 2 347 mailia (3 755 km). Nykyisin noin 80 % tietä on ajettavassa kunnossa. Alkuperäisestä tiestä on kunnostettu erimittaisia pätkiä. Pisin yhtenäinen reitti kulkee Arizonassa Ash Forkista Topockiin.

Muut kohteet[muokkaa]

Arizonassa Route 66-reitillä nähtävää on itse tien ja maaston lisäksi mm. seuraavat:

Seligman: nostalgisia kahviloita, ravintoloita ja matkamuistomyymälöitä sekä pieni puisto, jossa on vanhoja autoja ja muuta rekvisiittaa.

Kingman: retro fiftariravintola Mr. D's, josta saa mm. erinomaisia hampurilaisia, Route 66 -museo

Oatman: kaivoskylä 1900-luvun alusta, joka on pyritty säilyttämään mahdollisimman alkuperäisenä. Nykyisin kylässä toimii ravintoloita ja lahjatavarakauppoja (avoinna n. 10 am - 5 pm), ja kaduilla kulkee vapaana muuleja.

Route 66:n päätepiste on Santa Monica Pierillä. Tästä on muistona kyltti ja matkamuistomyymälä.

Ymmärrä[muokkaa]

Lue Route 66:n historiasta täältä: http://fi.wikipedia.org/wiki/Route_66


Tule[muokkaa]

Autolla[muokkaa]

Route 66 pitää kokea autolla tai moottoripyörällä. Helpoiten Arizonan reitille pääsee poikkeamalla Interstate 40:lta Ash Forkin, Seligmanin tai Topockin kohdalta. Maasto vaihtelee tasaisista, alavista maista mutkaisiin Black Mountainin vuoristoteihin.


Syö ja juo[muokkaa]

Seligmanissa on nostalgisia ravintoloita ja kahviloita, Kingmanissa Mr. D's, Oatmanissa länkkärityylisiä ravintoloita ja kahvila.

Maista Oatmanissa alueen erikoisuuksia, kuten perinteistä root bearia (jonkilaista kotikaljaa).

Pysy turvassa[muokkaa]

Pysy skarppina vuoristossa, jossa harvoin on suojakaiteita.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!