Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Rostock

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 2. joulukuuta 2013 kello 14.14 – tehnyt 88.85.142.206 (keskustelu)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rostock

Default Banner.jpg

Vanhoja taloja Rostockin keskustassa

Rostock [4] on kaupunki Saksassa.

Ymmärrä

Rostock on 200000 asukkaan kaupunki Itämeren rannalla. Rostock kuului hansaliittoon keskiajalla.

Tule

Laivalla

Tallink-silja sekä Finnlines liikennöivät matkustaja-autolautoilla Helsingistä Rostockiin. Lautoilta pääsee kaupunkiin joko bussilla tai paikallisjunalla. Laivamatka Helsingistä Rostockiin kestää noin 1,5 vuorokautta.

Liiku

Matkaliput raitiovaunuihin ja linja-autoihin saa ostettua pysäkkien läheisyydessä sekä raitiovaunuissa ja linja-autoissa sijaitsevista automaateista, jotka toimivat sekä kolikoilla että seteleillä. Kertalippu maksaa 1,7 euroa ja päivälippu 4,5 euroa.

Autolla

Autolla pääsee liikkumaan Rostockista joka suuntaan, paitsi tietysti merelle. Tiet ovat hyväkuntoisia ja Rostockista lähtee isoja ja hyväkuntoisia teitä muihin kaupunkeihin.

Kävellen

Kaupunki on suhteellisen pieni, joten kävellenkin pääsee liikkumaan melko hyvin. Jalkakäytävät ovat pääosin hyväkuntoisia.

Raitiovaunu

Raitiovaunulla pääsee liikkumaan nopeasti ja vaivattomasti ympäri kaupunkia. Pysäkkejä on ympäri kaupunkia.

Bussilla

Näe

  • Rostock Zoo, Barnstorfer Ring, [1]. Eläintarhasta löytyy 250 eri eläinlajia. Paikalle pääsee raitiovaunuilla 3 ja 6. Sisäänpääsymaksu: aikuiset 11,5e ja 3-16 -vuotiaat 6e.
  • Petrikirche, [2]. kesällä 10-19. Kirkon tornista avautuvat hienot näköalat koko kaupunkiin. Ahtaan 196 askelman ja 45 metrin portaikon kiipeämisen lisäksi vaihtoehtona on hissi, jolla myös pyörätuolista käsin pääsee nauttimaan näkymistä. Kirkkoon sisäänpääsy luonnollisesti maksuton, tornin pääsymaksu 2 euroa.

Tee

  • Warnemünde. Mainio pieni kalastajakylästä kasvanut asutuskeskus noin 20 minuutin paikallisjunamatkan päässä. Isot hienohiekkaiset rannat, mahdollisuus vuokrata rantatuoleja yms. Kalaravintoloita.

Osta

Syö

Juo

Paikalliset oluet ovat varmasti mieleen oluen ystäville. Esim. Rostocker on paikallista olutta.

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Hotelleja on melko runsaasti. Jokaiseen hintaluokkaan löytyy hotelleja.

Edulliset

  • Gästehaus Hostel, Warnowallee 23/24, +49(0)381-77697-0 (). Hostelli sijaitsee Lütten Kleinin lähiössä, jonne pääsee keskustasta raitiovaunuilla 1, 4 ja 5. Huoneessa pieni keittiö ja TV. Suihku- ja WC-tilat käytävällä. Hostellin yhteydessä toimii myös samanniminen hotelli. 1hh 20e/yö, 2hh 30e/yö, 3hh 40e/yö.
  • Jellyfish Hostel, Beginenberg 25-26, +49 (0) 381 - 444 38 58 (), [3]. Steintorin vieressä ja Neuer Marktin läheisyydessä, noin kilometri rautatieasemalta, raitiovaunureittien varrella. Aamiainen lisämaksusta. Mukava entisöity vanha rakennus. alk. 14 euroa 8 hengen dormissa.

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Rostock on turvallinen kaupunki. Kaduilla voi liikkua vapaasti öisinkin, mutta tervettä järkeä on kuitenkin syytä käyttää.

Pysy terveenä

Mitään erityisiä terveysriskejä ei ole. Hanavesi on juomakelpoista.

Ota yhteyttä

Internet

Hotelleissa on yleensä WLAN-yhteys. Nettikahviloitakin löytyy Rostockista.

Puhelimella

GSM-yhteys on hyvä Rostockissa.

Jatka matkaaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!