Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Rabat

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 5. maaliskuuta 2008 kello 12.14 – tehnyt 194.252.5.66 (keskustelu) (Ak: Uusi sivu: Rabat on Marokon pääkaupunki, joka sijaitsee Atlantin rannikolla vajaan sadan kilometrin päässä Casablancasta. Rabatin vieressä Bouregreg-joen toisella puolella on sisarkaupunki...)
(ero) ← Vanhempi versio | Nykyinen versio (ero) | Uudempi versio → (ero)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Rabat

Default Banner.jpg

Rabat on Marokon pääkaupunki, joka sijaitsee Atlantin rannikolla vajaan sadan kilometrin päässä Casablancasta. Rabatin vieressä Bouregreg-joen toisella puolella on sisarkaupunki Salé. Asukkaita Rabatissa on n. 600.000 ja Saléssa n. 800.000.

Nähtävyyksiä Rabatissa on mm. vanha muurien sisällä oleva Oudaias-kaupunginosa valkoisine rakennuksineen. Rabatin medinan souk-kauppakujilla on mukavaa tarkastella paikallista elämänmenoa ja soukin Rue des Consuls on hyvä paikka hankkia marokkolaisia käsityötuotteita. Valikoima on laaja ja tunnelma leppoisampi ja kauppiaat vähemmän päällekäyviä kuin monissa muissa turistien enemmän kansoittamissa kaupungeissa.

Rabatiin pääsee Casablancasta junalla tai autolla. Rabatiin pääsee lentäen Pariisista kahdella Air Francen päivittäisellä vuorolla (Rabatin pienelle lentokentälle ei ole muita kansainvälisiä lentoyhteyksiä).