Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Petroskoi

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 1. helmikuuta 2010 kello 08.55 – tehnyt 94.143.240.20 (keskustelu) (Taksilla)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Petroskoi

Default Banner.jpg

Petroskoi (Петрозаво́дск Petrozavodsk) on noin 280000 asukkaan kaupunki. Petroskoi on Karjalan tasavallan pääkaupunki ja sijaitsee Äänisen läntisellä rannalla.

Tule

Petroskoissa oleva Aleksander Nevskij Ortodoksinen kirkko

Autolla

Mikäli ylität rajan Niiralassa (Värtsilä), matka lyhyempi kuin Vaalimaan kautta. Reitti Vaalimaa > Pietari > Petroskoi tie on parempi kuin Värtsilästä suoraan Petroskoihin. Pohjoinen vaihtoehto Vartiuksen raja-aseman ja Kostamuksen kautta Muurmanski Pietari valtatietä on hyväkuntoinen.

Kaupungin keskustassa joitakin leveitä maalaamattomia katuja, jossa ajetaan 60 km/t. Auto kannattaa jättää vartioidulle paikoitusalueelle.

Lue automatkaan venäjälle liittyvistä maakohtaisista valmisteluista: Yleistä tietoa: Venäjälle autolla

Matkakertomus: Petroskoihin autolla

Lentokoneella

Severstal-lentoyhtiö [7] lentää kolmesti viikossa (ma, ke, pe) Helsingistä Petroskoihin (IATA: PES) lentokentälle "Besovets" (ven. Бесовец). Severstalin Helsingin toimiston numero on (09) 6813 8371.

Junalla

Petroskoihin voi matkustaa junalla, joka menee Pietarin kautta [8]

Bussilla

Edullisin keino on päästä Petroskoihin venäläisen bussiyhtiön pikkubussilla. Edullisia bussimatkoja järjestää ainakin matkatoimisto Snegovik

Taksilla

Venäjältä on tilattavissa myös edullinen taksikyyti Petroskohin, "Irinan kautta". Tämän käyttämiseen sinun tarvitsee osata Venäjää. Ei suositella ensikertalaisille.

Liiku

Trollibussilla

Johdinauton (ven. троллейбус) kaupungin sisäinen bussilippu (kertalippu) maksaa 15 ruplaa, samaa lippua ei voi käyttää jos vaihdat bussia.

Ulkoinen linkki: Ptz Trans - trollibussin linjakartta

Reittitaksilla

Reittitaksit lempinimeltään "maršrutka" (ven. маршрутное такси) ovat minibusseja, jotka ajavat määrättyä numeroitua reittiä pitkin. Reittitaksit käyttävät samoja pysäkkejä kuin trollibussit. Reittitaksit maksaa 12 ruplaa, joka maksetaan kuskille poistuttaessa autosta.

Taksilla

Taksilla (ven. такси) liikkuminen maksaa alkaen 100 ruplaa eli n. 3 euroa. (08/2008). Huomioithan että taksimatkan hinta sovitaan ennen lähtemistä.

Näe

Museot

Kizhin saaressa oleva puukirkko
 • Kizhin saari. [9]

Laakealla saarella on Venäjän vanhin puukirkko, Karjalan tasavallan suurimpiin kuuluva perinteinen puutalo ja kymmeniä historiallisia rakennuksia. Saaren nimi on karjalaa, ja tarkoittaa ”kisoja”. Kizhin saaresta muodostui jo 1400-luvulla alueellinen keskus eli pogosta. Museoalue avattiin 1966. Siihen mennessä saarelle oli siirretty Äänisniemen ja läheisten saarten komeimpia karjalaistaloja, aittoja ja kirkkoja kokonaissudeksi, joka toimii edelleen Karjalan tasavallan vaikuttavimpana nähtävyytenä. Vuodesta 1990 Kizhi on ollut Unescon maailmanperintöluettelossa. Kizhiin pääsee kantosiipialuksella joita lähtee noin tunnin välein satamasta. Suora matka kestää reilun tunnin, 60 km. Äänisellä järjestetään myös kiertoajeluita joista toiset pysähtyvät myös Kizhillä.

 • Karjalan kotiseutumuseo [10].

Tee

 • Karelian Faces, Kirovinkatu 12, [1]. Carelian Faces 2007 Etnomusiikki festivaali pidetään 21-22.09.2007

12-14.9.2008 järjestetään jo kuudennen kerran Carelian Faces syksyisessä Petroskoissa. Esiintyjinä vuonna 2008 ovat mm. Pauli Hanhiniemi ja Hehkumo, Vanity Ink, Sattuma ja Pahjannaula.

Osta

 • Lenta (Лента). Uusin kauppakeskus kaupungissa. Lenta on pietarilainen tavaratalo-ketju. Laaja valikoima, tavarat tuodaan enimmäkseen Pietarista. Suomessa lähinnä vastaava tavaratalo on Prisma tai Citymarket.
 • Sigma. Muutaman vuoden vanha kauppakeskus, tuotteet tuodaan mm. Suomesta (Valio, Olvi, Lapin Kulta) ja muualta euroopasta sekä Pietarista/Moskovasta ja muualta Venäjältä. Myös paikallisia tuotteita toisin kuin Lentassa.

Syö

Ravintolat

 • Karjalainen Ravintola (Ресторан Карельская горница), Engelsa 13 (Энгельса 13), +7 (8142) 785300, [2].

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Ravintola Kivaz pääkadun varrella yliopiston tuntumassa on ainakin aikaisemmin ollut suosittu kohtaamispaikka. Aamupäivästä enemmänkin kahvilatunnelma joka iltaa kohti muuttuu enemmän pubimaiseksi. Ruokakin on ollut kohtuuhintaista ja ihan hyvää.

Yökerhot

Ravintola Jungle on kenties eniten yökerho Petroskoissa.

Hotelli Pohjolan (Severnaja) ravintola on kenties ulkoiselta olemukseltaan aito venäläinen ravintola.

Nuku

 • Karelia, Gjullingin rantakatu 2, +7 (8142) 733333, [3]. . Sijainti: Äänisen rannalla, kaupungin keskustassa. Huonemäärä: Yhden ja kahden hengen eritasoisia huoneita n. 300 kpl. Huonevarustus: Suihku, wc, TV, puhelin, parveke. Hotellin palvelut: Ravintola, baari, kokoustilat, sauna, uima-allas, vartioitu paikoitusalue.
 • Severnaja (Pohjola) (Гостиница Северная), Leninin valtakatu 21 (Ленина пр. 21), +7 (8142) 762080 ja +7 (8142) 780703, [4]. Sijainti: Kaupungin ydinkeskustassa. Huonemäärä Yhden ja kahden hengen huoneita sekä soluja, joissa 1 yhden hengen ja 1 kahden hengen huone, yhteensä n. 190 kpl. Huonevarustus: Suihku ja wc, soluissa yhteiset. Huonevarustus: Suihku ja wc, soluissa yhteiset.
 • Belye Kljuchi (Valkeat Lähteet), Ulitsa Sudostroitelnaja 30, +7 (8142) 528686. Sijainti: Petroskoin keskustasta 8 km etelään. Lähellä Trollibussien päätepysäkkiä. Huonemäärä 27 kpl kahden hengen huoneita, joissa suihku ja wc sekä 20 solua. Huonevarustus Suihku, wc. Hotellin palvelut: Ruokasali, valuuttavaihtopiste, baari, kokoustiloja, erilaisia kylpylähoitoja, vartioitu paikoitusalue.
 • Nevskaja, Volodarskinkatu 26, +7 (8142) 572979, [5]. Aikaisemmin ollut nimellä Hotelli Ääninen. Sijainti: Keskustan tuntumassa, lähellä elokuvateatteri Sampoa. Huonemäärä: 9 yhden hengen huonetta, 8 kahden hengen huonetta, 3 sviittiä. Hotellin palvelut: Kahvila, paikoitusalue.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Vesijohtovettä ei saa juoda! Juo vain pullotettua vettä.

Apteekkeja löytyy keskustasta. Valikoimasta löytyy kaikki tavallisimmat lääkkeet.

Ota yhteyttä

 • Suomen Pietarin pääkonsulaatin Petroskoin toimipiste, Ul. Pushkinskaja 15 (ул. Пушкинская, 15), +7 8142 764 171 (, fax: +7 8142 767 167), [6]. ma-pe 8.30-16.15. Päivystysnumero (Suomen kansalaisia koskevat hätätapaukset): ma-pe virka-ajan ulkopuolella: +7 812 967 3782, viikonloppuisin pe 17.00 - su 23.00: +7 921 726 0874.

Jatka matkaa

Bussilla

Suomalainen tunnistaa Petroskoissa helposti linja-autoaseman, koska sen katolla on kyltti jossa lukee suomen kielellä "Autoasema". Linja-autoasemalta pääsee mm. Pietariin, mikäli haluaa nähdä maisemia. Lippu kannattaa ostaa päivää ennen linja-autoasemalta.

Junalla

Yöjuna on rennoin tapa on liikkua Petroskoista esim. Pietariin.

Ulkoiset linkit

 • Matkatoimistot Petroskoissa [11]


Tämä on käyttökelpoinen artikkeli. Sitä voisi käyttää, mutta se ei vedä vertoja matkaoppaalle. Sukella sisään ja auta tekemään siitä kattava!