Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Peru

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 7. toukokuuta 2009 kello 11.54 – tehnyt 194.157.193.247 (keskustelu) (Pysy turvassa)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Peru

Default Banner.jpg


noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Pe-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Lima
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta nuevo (ABC)
Pinta-ala 1 285 220 km2
Väkiluku 22 500 000 (heinäkuu 2005 arvio)
Kieli espanja1, ketšua2
Uskonto katolilaisia 95%
Aikavyöhyke (UTC) UTC -5

Peru sijaitsee Etelä-Amerikassa.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Peruun voi matkustaa lentokoneella lentämällä Helsingistä Lontooseen, josta voi lentää Limaan.

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Etelä-Perussa, Liman lähistöllä ja Chiclayon lähistöllä tieverkko on melko tiheä, mutta muualla se on harvempi. Varsinkin Loretossa se on hyvin harva.

Puhu

Perun viralliset kielet ovat espanja ja ketšua. Englannilla pärjää hyvin omatoimimatkailijanakin. Viranomaisten kielitaito voi olla heikko. Espanjan osaaminen on lähes välttämätöntä varsinkin suurempien kaupunkien ulkopuolella. Opettele siis ennen reissua edes perusfraasit. he mitä kulluu. paljonko maksaa. kiitos. ole hyvä. mikäö sinun nimesi on. Jokin fraasikirja ja sanakirja ovat ehdottomia matkassa.

Osta

Hintataso

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Perussa kannattaa olla tavallista varovaisempi taskuvarkaiden ja huijareiden suhteen. Tietty "turistia voi rokottaa"-mentalitteetti tuntuu pätevän ainakin useisiin paikallisiin matkanjärjestäjiin, joilta kannattaa kysyä vielä kolmannen kerran, että eihän tähän päälle tule enää mitään lisämaksuja tai veroja.Älä luota poliiseihin tai muihin virkailijoihin. Terve luottamus ihmiseen on kuitek´nkin matkailun perusedellytys ja poliiseihinkin voi luottaa tiettyjä harvoja tapauksia lukuunhottamatta. Ihmiset ovat todella ystävällisiä ja vieraanvaraisia jopa limassa joka on valtava suurkaupunki.

Pysy terveenä

Vuoristojen korkeimmilla alueilla ilma on huomattavan ohutta ja on riski sairastua vuoristotautiin. Kuitenkin esim. Cuscon (3310m) korkeus tuntuu terveellä henkilöllä eneintään lievänä hengästymisenä fyysisten ponnistusten seurauksena. Mahdolliset lääkkeet on hyvä varata jo hyvissä ajoin.

Kunnioita

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!