Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Pattaya

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 9. helmikuuta 2012 kello 12.12 – tehnyt Nedergard (keskustelu | muokkaukset) (Tule: bussi & juna)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pattaya

Default Banner.jpg

Pattaya on erittäin suosittu lomakohde Thaimaassa, 150 kilometriä Bangkokista kaakkoon. Sun, sand & sex sanotaan kuvaavan tätä tyttöbaarien, täyteen ahdettujen rantojen, tuhansien hotellien, yhtä monen guesthousen ja lukuisien ravintoloiden muodostamaa viidakkoa, jonka luonnonkauneudesta ei paljoakaan ole jäljellä. 5 miljoonaa matkailijaa vuosittain viihtyy Pattayan rannoilla, joten jotain erikoista paikassa on oltava.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Lähimmät lentokentät ovat U-Tapao Sattahipissa noin 30 km Pattayasta ja Bangkokin Suvarnabhumin kansainvälinen lentokenttä (IATA: BKK).

U-Tapaota käytetään pääasiassa kotimaan ja Aasian sisäisiin lentoihin.

Useimmat turistit saapuvat Suvarnabhumin lentokentälle, joka on 125 km Pattayasta pohjoiseen. Lentokentältä Pattayaan pääsee joko taksilla tai bussilla, jotka kummatkin lähtevät terminaalin pohjakerroksesta. Matka kestää noin 1,5–2 tuntia. Taksimatka maksaa noin 1 000 bahtia. Tietullimaksut kuuluvat tavallisesti hintaan, mutta se on syytä varmistaa varsinkin, jos olet tinkinyt hinnasta - tinkimällä hinnan saa helposti pois pari sataa bahtia mutta tuon summan joutuu lopuksi kuitenkin maksamaan tietulleina. Bussit kulkevat noin kahden tunnin välein. Bell Travel maksaa noin 200 bahtia ja bussit saapuvat Pohjois-Pattayan linja-autoasemalla, josta on hintaan sisältyvä lavataksikuljetus haluttuun kohteeseen. Ota huomioon, että jos saapumisaika Pattayaan on illalla tai viikonloppuna, lavataksikuljetus voi kestää hyvinkin kauan. Airport Pattaya Bus maksaa noin 125 bahtia ja bussit saapuvat Jomthieniin.

Jos lähdet Pattayasta bussilla Suvarnabhumin lentokentälle, paikka on syytä varata etukäteen, sillä lentokentälle menevät bussit ovat tavallisesti täynnä.

Bussilla

Bangokin linja-autoasemilta on säännölliset yhteydet Pattayaan. Matka maksaa noin 125 bahtia ja matka kestää vähintään noin 2 tuntia sen mukaan, miltä Bankokin asemalta matka on alkanut.

Junalla

Juna on halvin tapa päästä Pattayaan Bangkokista. Matka maksaa noin 30 bahtia. Juna lähtee päivittäin Bangkokin rautatieasemalta 6.50 ja saapuu Pattayaan 10.18. Junassa on vain 3. luokka ilman ilmastointia. Junaa voi suositella jokaiselle, joka haluaa kokea nostalgisen kiireetöntä liikkumista paikasta toiseen. Juna pysähtyy jokaisella maitolaiturilla, joten matka voi helposti venähtää monella tunnilla. Elämyksenä se on kuitenkin vertaansa vailla.

Liiku

Autolla

Bussilla

Kävellen

Metrolla

Näe

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!