Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Muokataan sivua Pattaya

Loikkaa: valikkoon, hakuun

Varoitus: Et ole kirjautunut sisään. IP-osoitteesi näkyy julkisesti kaikille, jos muokkaat. Jos kirjaudut sisään tai luot tunnuksen, muokkauksesi kirjataan käyttäjätunnuksesi tekemiksi ja samalla saat käyttöösi hyödyllisiä välineitä.

Kumoaminen voidaan suorittaa. Varmista alla olevasta vertailusta, että haluat saada aikaan tämän lopputuloksen, ja sen jälkeen tallenna alla näkyvät muutokset.
Nykyinen versio Oma tekstisi
Rivi 21: Rivi 21:
  
 
==Liiku==
 
==Liiku==
Pattayajalla liikkumisessa on muistettava, että Thaimaassa on vasemmanpuoleinen liikenne ja että liikenne on eurooppalaiseen liikennekäyttäymiseen verrattuna jokseenkin kaoottista. Jos haluat vuokrata oman ajoneuvon, varmista, että sinulla on kansainvälinen ajokortti ja tarvittavat vakuutukset.
+
===Autolla===
 
+
===Bussilla===
Pattayan yleisimmät liikkumisvälineet ovat lavataksi, mopo ja auto. Pattayassa ei ole julkista liikennettä.
 
 
 
Kanna aina mukanasi karttaa tai majapaikkasi käyntikorttia, johon majapaikkasi on merkitty. Thaimaan osoitejärjestelmä perustuu maarekisterinumeroihin ja niiden perusteella perille löytää ainoastaan postikuski. Paina myös mieleesi majapaikkasi lähellä olevat merkittävät rakennukset tai kohteet (jos oma hotellisi ei ole sellainen), sillä se helpottaa perillelöytymistä huomattavasti.
 
 
 
===Lavataksi===
 
Julkisen liikenteen puutteen Pattayassa korvaavat lavataksit. Ne ovat lava-autoja, joiden takaosa on katettu ja sinne on asennettu kaksi pitkää penkkiä (tästä tulee sen thaikielinen nimi "rot soong thäu" 'ajoneuvo jossa kaksi (penkki)riviä'). Lavataksiin voi nousta ja poistua mistä vain. Lavataksi pysäytetään joko heiluttamalla koko käsivartta ylösalas tai thaimaalaisittain ojentamalla käsivarsi eteen, kääntämällä kämmen ranteesta alaspäin ja heiluttamalla sitä edestakaisin (toisin kuin Suomessa Thaimaassa tämä on yleinen "tule tänne" -kutsu; "mene pois" on taas sama liike kämmen ylöspäin, joka Suomessa taas on "tule tänne"). Poistumiseen käytetään puoleestaan jossain katonrajassa olevaa summeria. Summeria soitetaessa lavataksi pysähtyy lähes välittömästi, mikäli se vain liikenteellisesti on mahdollista.
 
 
 
Lavataksin perustaksa on 10 bahtia hengeltä. Lain mukaan se pätee kaikille kuljetuksille koko Pattayan alueella (mukaan lukien Jomthien). Käytännössä pidemmiltä matkoilta pyydetään lähes aina 20 bahtia (esim. Jomthienista Central Roadille). Lavataksimatkaa varten kannattaakin aina varata tasaraha, sillä silloin voi kiistatapauksissa maksun jälkeen vain kävellä pois. Muista kuitenkin, että pitkillä matkoilla on kohteliasta maksaa kaksinkertainen hinta mukisematta - saman hinnan joutuvat myös thait maksamaan.
 
 
 
Lavatakseja voi myös tilata pelkästään omaan käyttöön. Jälleen lain mukaan maksimitaksa on 150 bahtia (pisin reitti Nakluasta Jomthieniin, koko lava täynnä ihmisiä), mutta käytännössä taksa vaihtelee matkan ja henkilömäärän mukaan. Kahden hengen lyhyt matka on tavallisesti noin 150 bahtia - tinkimällä voi kuitenkin joskus saada ihmeitä aikaan.
 
 
 
===Autolla ja mopolla===
 
Autoja, mopoja ja moottoripyöriä voi vuokrata lähes kaikkialta Pattayassa. Varmista kuitenkin, että sinulla on voimassa oleva kansainvälinen ajokortti ja kotimaassa voimassa oleva vakuutus, joka korvaa mahdolliset vahingot. Vuokraajan antama vakuutus ei välttämättä kata sitä, että aiheutat onnettomuuden, koska et ole tottunut vasemmanpuoleiseen liikenteeseen. Jos tarvitset auton vain päiväksi, harkitse, kannattaisiko sittenkin vuokrata yksityinen (lava)taksi yhdeksi päiväksi (hinnat vaihtelevat suuresti ja jos taksikuksi on mukana koko ajan, hänelle pitää maksaa myös ruoka ja sisäänpääsyt - mikä tavallisesti on vähän, koska thaimaalainen ruoka on halpaa ja thaimaalaisten pääsymaksut turistikohteisiin ovat usein vain murto-osa ulkomaalaisten maksamista hinnoista.
 
 
 
 
===Kävellen===
 
===Kävellen===
Pattaya on suunniteltu moottoriajoneuvoille. Pää- ja rantakatuja lukuunottamatta Pattayalla jalankulkijalle ei juuri löydy tilaa. Jopa joillain pääkatujen osilla jalkakäytävä on noin 50 cm leveä ja sen jakavat jalankulkijoiden lisäksi erilaiset tolpat ja sähkölaatikot. Joillain Pattaya Cityn sivukaduilla (soi) ei edes ole jalkakäytävää. Pattayan ainoa kävelykatu on Walking Street.
+
===Metrolla===
  
 
==Nai==:
 
==Nai==:

Muutoksesi astuvat voimaan välittömästi. Kaikki Wikitraveliin tehtävät tuotokset katsotaan julkaistuksi Creative Commons Attribution-ShareAlike 3.0 -lisenssin mukaisesti (Wikitravel:Tekijänoikeudet). Jos et halua, että kirjoitustasi muokataan armottomasti ja uudelleenkäytetään vapaasti, älä tallenna kirjoitustasi. Tallentamalla muutoksesi lupaat, että kirjoitit tekstisi itse, tai kopioit sen jostain vapaasta lähteestä. ÄLÄ KÄYTÄ TEKIJÄNOIKEUDEN ALAISTA MATERIAALIA ILMAN LUPAA!

To protect the wiki against automated edit spam, we kindly ask you to solve the following CAPTCHA:

Peruuta | Muokkausohjeet (avautuu uuteen ikkunaan)

Tällä sivulla käytetyt mallineet: