Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Pariisi” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pariisi

Default Banner.jpg

(Lentokoneella: lisää kentistä)
p (Lentokoneella)
Rivi 19: Rivi 19:
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
  
Pariisissa on kaksi päälentokenttää, '''Charles de Gaulle''' ({{IATA|CDG}}, [http://www.aeroportsdeparis.fr/Adp/en-GB/Passagers/]) sekä '''Orly''' ({{IATA|CDG}}, [http://www.aeroportsdeparis.fr/Adp/en-GB/Passagers/]). Charles de Gaullen kentän valmistuttua sinne siirrettiin suurin osa Orlyn kansainvälisistä lennoista. Orly on kuitenkin yhä Ranskan sisäisten lentojen pääkenttä. Pariisin eteläpuolella sijaitsevalle Orlyn kentälle pääsee Pariisista helpoiten RER-junien B- tai C-linjoilla.
+
Pariisissa on kaksi päälentokenttää, '''Charles de Gaulle''' ({{IATA|CDG}}, [http://www.aeroportsdeparis.fr/Adp/en-GB/Passagers/]) sekä '''Orly''' ({{IATA|ORY}}, [http://www.aeroportsdeparis.fr/Adp/en-GB/Passagers/]). Charles de Gaullen kentän valmistuttua sinne siirrettiin suurin osa Orlyn kansainvälisistä lennoista. Orly on kuitenkin yhä Ranskan sisäisten lentojen pääkenttä. Pariisin eteläpuolella sijaitsevalle Orlyn kentälle pääsee Pariisista helpoiten RER-junien B- tai C-linjoilla.
  
 
Vuonna 1974 avattu Charles de Gaullen lentokenttä on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Se sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisista koilliseen. Kenttä koostuu kolmesta terminaalista, joiden välillä liikkuminen onnistuu nopeimmin ''shuttle''-junalla. Pariisin keskustaan pääsee kätevimmin RER-junan B-linjalla, joka pysähtyy muun muassa Gare du Nordin juna-asemalla. Oikealle laiturille löytää helposti seuraamalla ''Paris by train''-kylttejä. Lentokentältä on junayhteys myös muualle Ranskaan.
 
Vuonna 1974 avattu Charles de Gaullen lentokenttä on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Se sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisista koilliseen. Kenttä koostuu kolmesta terminaalista, joiden välillä liikkuminen onnistuu nopeimmin ''shuttle''-junalla. Pariisin keskustaan pääsee kätevimmin RER-junan B-linjalla, joka pysähtyy muun muassa Gare du Nordin juna-asemalla. Oikealle laiturille löytää helposti seuraamalla ''Paris by train''-kylttejä. Lentokentältä on junayhteys myös muualle Ranskaan.

Versio 8. helmikuuta 2008 kello 13.55

Notre Damen katedraali

Maailman suosituin turistikohde Pariisi on Ranskan pääkaupunki ja samalla yksi Euroopan suurimmista kaupungeista. Kaupungin väkiluku on arviolta 2,2 miljoonaa (lähiöt mukaanlukien luku nousee lähes kymmeneen miljoonaan).

Kaupunki tunnetaan monista kuuluisista rakennuksista ja monumenteistaan kuten myös sen asemasta muun muassa Euroopan taide- ja muotimaailmassa. Sitä pidetään myös maailman romanttisimpana kaupunkina.

Ymmärrä

Ranskalaisia ja etenkin pariisilaisia pidetään usein epäkohteliaina ja suorastaan vihamielisinä etenkin ranskaa taitamattomia ulkomaalaisia kohtaan. Jos kuitenkin vaivautuu edes tervehtimään ranskaksi, vastapuolen asenne paranee silmissä.

Alueet

Pariisi jaetaan 20 kaupunginosaan (arrondissements), jotka kattavat spiraalimaisesti kaupunkialueen.

Pariisin kaupunginosat

Tule

Lentokoneella

Pariisissa on kaksi päälentokenttää, Charles de Gaulle (IATA: CDG, [2]) sekä Orly (IATA: ORY, [3]). Charles de Gaullen kentän valmistuttua sinne siirrettiin suurin osa Orlyn kansainvälisistä lennoista. Orly on kuitenkin yhä Ranskan sisäisten lentojen pääkenttä. Pariisin eteläpuolella sijaitsevalle Orlyn kentälle pääsee Pariisista helpoiten RER-junien B- tai C-linjoilla.

Vuonna 1974 avattu Charles de Gaullen lentokenttä on yksi Euroopan vilkkaimmista lentokentistä. Se sijaitsee noin 25 kilometriä Pariisista koilliseen. Kenttä koostuu kolmesta terminaalista, joiden välillä liikkuminen onnistuu nopeimmin shuttle-junalla. Pariisin keskustaan pääsee kätevimmin RER-junan B-linjalla, joka pysähtyy muun muassa Gare du Nordin juna-asemalla. Oikealle laiturille löytää helposti seuraamalla Paris by train-kylttejä. Lentokentältä on junayhteys myös muualle Ranskaan.

Pariisiin lentävät Helsingistä muun muassa Finnair, Blue1, KLM ja Air France.

Liiku

Metro on lähellä kaikkea

Metrolla

Metro on paras tapa liikkua Pariisissa, sillä liikenneruuhkat ovat hyvin yleisiä. Joka paikka Pariisissa on jonkin metroaseman lähellä. Lähes joka tapauksessa metromatkalla selviää eniintään yhdella vaihdolla. Pariisissa on 13 metrolinjaa ja neljä metron kaltaista RER-paikallisjunaa. Kertalippu kustantaa 1,50€, mutta 11,30 euron hintaisen kymmenen matkan lipun ostamalla voi säästää hieman.

Näe

Eiffel-torni
  • Notre Dame, 6 Place du Parvis Notre Dame.
  • Louvre, [1].
  • Eiffel-torni, Champ de Mars.
  • Riemukaari, Place Charles de Gaulle.
  • Sacre Coeur.

Tee

  • Disneyland

Osta

Pariisissa on paljon kirpputoreja.

  • Galeries La Fayette.

Syö

Juo

Kahvilat

Pariisissa on paljon katukahviloita.

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Pysy turvassa

Pariisi on turvallinen matkakohde, mutta normaalia varovaisuutta kannattaa noudattaa. Saint Denisin esikaupunkialueella on toisinaan levotonta ja iltaisin pimeän aikaan kannattaa olla varuillaan.

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

  • Bretagne
  • Bryssel - Thalys-junalla pääsee Pariisista Brysseliin alle 1.5 tunnissa. Juna ei pysähdy matkan varrella.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!