Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Palestiina

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 21. lokakuuta 2012 kello 11.21 – tehnyt 188.238.158.225 (keskustelu) (Bussilla)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Palestiina

Default Banner.jpg

Lippu
Palestinianflagproposed.png
Perustiedot
Pääkaupunki Ramallah
Valuutta Uusi Israelin sekeli
Kieli Arabia, englanti ja heprea
Uskonto islam ja kristinusko
Internet-domaini .ps
Aikavyöhyke (UTC) UTC +2


Palestiina (arab. فلسطين, hepreaksi ‏ארץ ישראל) on on maantieteellinen alue Lähi-idässä, joka käsittää Välimeren ja Jordanjoen välisen alueen sekä tähän liittyvät alueet pohjoisessa ja etelässä.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Varhaisimmat todisteet pysyvästä asutuksesta Palestiinassa ovat vuoden 8000 eaa. tienoilta. Palestiinasta on kirjoituslöytöjä jo 2100-luvulta eaa. Seemiläinen väestö, kanaanilaiset, asutti seudun 3. vuosituhannella eaa. Egyptiläiset valloittivat alueen 1500-luvulla eaa. Indoeurooppalainen heimo, filistealaiset, asettui alueelle 1200-luvun tienoilla eaa. Noin 1000-luvulla eaa. heprealaiset perustivat alueelle Israelin kuningaskunnan. Raamatun mukaan Israelin kuningas Daavid valloitti filistealaisten maan. Israel hajosi n. 931 eaa. Israeliksi ja Juudeaksi. Israel liitettiin 721 eaa. Assyrian valtakuntaan. Babylonia valloitti alueen 586 eaa. tehden lopun Juudean itsenäisyydestä, ja Persia liitti Babylonian itseensä. Aleksanteri Suuri valloitti Gazan tienoon 330-luvulla eaa., jonka jälkeen se jaettiin diadokkien kesken. 160-luvun eaa. puolesta välistä lähtien suurta osaa Palestiinasta hallitsi juutalainen kuningasdynastia, hasmonit, kunnes Rooma valloitti rannikon 63 eaa. Alueesta tehtiin Rooman maakunta vuonna 6. Suuri juutalaiskapina ja Jerusalemin temppelin tuho tapahtui 70.

Ilmasto

Tule

Lentokoneella

Helpoin reitti on lentää Israeliin Tel Aviviin, josta voi jatkaa taksilla Jerusalemiin ja bussilla Beetlehemiin.

Junalla

Autolla

Bussilla

Länsirannan puolelle pääsee kätevästi Jerusalemista bussilla tai taksilla. Bussit lähtevät vanhan kaupungin Damaskos-portin läheltä Sultan Suleiman -kadulta. Oikean bussin löytää kysymällä aseman kuljettajilta. Varaudu näyttämään passisi tarkastuspisteillä matkan aikana. Jos joudut poistumaan tarkastuksessa bussista, saat uuden rajan toiselta puolelta helposti.

Laivalla

Liiku

Puhu

Osta

Valuutta on uusi Israelin silinki, mutta jokut kaupat hyväksyvät Yhdysvaltain dollareita.

Hintataso

Syö

Hinta-taso ruuassa on alhainen. Perus-falafel-ateria maksaa noin 4-10 shekeliä. Ruoka on maukasta, mutta falafelia lukuunottamatta hyvin lihapainotteista.

Juo

Nuku

Opiskele

Hebronissa on tasokas yliopisto, sekä Beetlehemissä. Jälkimmäisessä kaupungissa asuukin paljon opiskelijoita ympäri eurooppaa.

Työskentele

Pysy turvassa

Johtuen Palestiinan epävakaasta poliittisesta tilanteesta turvallisuustilanne alueella vaihtelee. Alueella on kuitenkin mahdollista matkustaa itsenäisesti, ja Länsiranta onkin suosittu turistikohde, erityisesti sen suurimmat kaupungin Jerusalem, Beetlehem, Ramallah, Jeriko ja Nablus.Passista on hyvä pitää mukana kopio!

Pysy terveenä

Kunnioita

Kunnioita paikallisia ihmisiä pukeutumalla soveliaasti. Vältä paljastavia asuja. Naisilta ei kuitenkaan odoteta huivin käyttöä, koska paikallisetkaan nuoret naiset eivät sitä juuri käytä. Hiukset on kuitenkin peitettävä moskeijassa vieraillessa.

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!