Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Pakistan

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Pakistan

Default Banner.jpg


noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Pk-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Islamabad
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta pakistanin rupia
Pinta-ala 796 095 neliökilometriä
Väkiluku n. 131 580 000
Kieli urdu
Uskonto islam 94%, hindulaisuus 2%, kristinusko 2%
Sähkö xxxV/yyHz (Z pistoke)
Puhelinnumero +CC
Internet-domaini .xx
Aikavyöhyke (UTC) UTC +5

Pakistan sijaitsee Etelä-Aasiassa. Pakistanin naapurimaita ovat Kiina, Intia, Afganistan ja Iran.

Alueet[muokkaa]

Kaupungit[muokkaa]

Muut kohteet[muokkaa]

Ymmärrä[muokkaa]

Tule[muokkaa]

Lentokoneella[muokkaa]

Junalla[muokkaa]

Autolla[muokkaa]

Bussilla[muokkaa]

Laivalla[muokkaa]

Liiku[muokkaa]

Etelässä ja varsinkin lounaassa tieverkko on melko harvaa, mutta pohjoisessa tiheää. Tiekaistat ovat vasemmanpuoleisia.

Puhu[muokkaa]

Pakistanin virallinen kieli on urdu, mutta varsinkin idässä (punjabin alueella) puhutaan punjabia (48% väestöstä). Urdu muistuttaa erittäin paljon naapurimaassa Intiassa puhuttavaa hindiä, ja käytännössä urdua puhuva ymmärtää lähes täydellisesti myös Hindiä. Englannilla pärjää kaupunkialueilla ja virallisissa paikoissa, maaseudulle mentäessä englannin osuus vähenee runsaasti.

Osta[muokkaa]

Hintataso[muokkaa]

Syö[muokkaa]

Pakistanilainen ruokakulttuuri on erittäin monipuolista, mutta lähes kaikkia ruokalajeja yhdistää tulisuus. Ruuat koostuvat pääasiassa litteästä leivästä (chapati, paratha, nan), riisistä (chaval), kasviksista sekä lihasta. Pakistanissa ei syödä muslimikulttuurin takia sianlihaa lähes ollenkaan, sen sijaan nautaa (gosht) ja kanaa (murgi) syödään paljon. Kalaa (machli) syödään suurimmaksi osaksi etelässä, yleisimpänä lajina hauki.

Kauppatoreilta löytyy lähes kaikkia mahdollisia hedelmiä (fruit), kuten mangoa (amb), sitruunaa (nimbu), granaattiomenaa (anar), appelsiinia (malta), banaania (kela), viinirypäleitä (angur) sekä vesimelonia (Tarbooz).

Jälkiruuat ovat joko makeita (mitha) tai suolaisia (namki).

Ydinkeskustassa sijaitsee eniten korkean tason ravintoloita, mutta vaatimattomampia ruokailupaikkoja ja pikkukioskeja löytyy lähes joka kadunkulmasta myös hieman kauempana keskustasta.
,

Juo[muokkaa]

Ruokajuomana juodaan useimmiten vettä (pani), ja lähes joka aterialla tarjotaan teetä (chai). Alkoholijuomat ovat kiellettyä varsinkin julkisilla paikoilla. Maaseudulla viljellään runsaasti sokeriruokoa, joista valmistetaan roh -nimistä juomaa. Pakistanista saatat myös löytää Bhang -kauppoja, joissa myydään Bhang -juomaa. Kyseinen juoma tunnetaan rentouttavana ja varsinkin hinduille pyhänä juomana, jonka valmistuksessa käytetään mm. hampun osia. Juomaa käytetään myös lääkkeenä. Pakistanissa tämä on täysin laillista, joten voit huoletta syventyä lisää paikalliseen kulttuuriin maistamalla tätä rohtoa.

Nuku[muokkaa]

Opiskele[muokkaa]

Työskentele[muokkaa]

Pysy turvassa[muokkaa]

Pysy terveenä[muokkaa]

Ei kannata syödä mitään ruokaa, jos ei tiedä onko se turvallista (esim. jos ruoka on homehtunut tai muuten pahanmakuista tai pilalla). Jos juot hanavettä on turvallisinta keittää vesi ennen juomista. Maassa esiintyy malariaa joka tarttuu hyttysten välityksellä.

Kunnioita[muokkaa]

Pakistan on muslimivaltio. Naisten tulisi välttää liian lyhyitä vaatteita, mutteivät rajat ole niin tiukkoja kuin mm. lähi-idässä. Esimerkiksi polviin asti ulottuvien shortsien tai teepaidan pitäminen on lähes aina hyväksyttävää.

Ota yhteyttä[muokkaa]


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!