Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Oslo

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 13. tammikuuta 2013 kello 14.59 – tehnyt 88.113.141.96 (keskustelu) (updated listing Vigelandin puisto veistoksineen)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Oslo

Default Banner.jpg

Kuninkaallinen linna

Oslo [1] on Norjan pääkaupunki.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Gardermoenin lentoasema (IATA: OSL) on 45 km päässä keskustasta, ja sinne lentää suoraan Helsingistä Blue 1, Finnair ja halpalentoyhtiö Norwegian Air Shuttle. Flytoget-pikajuna kestää vain n. 20 min ja rokottaa 160 kruunua, mutta hieman hitaammalla paikallisjunalla pääsee puoleen hintaan. Terminaalin sisältä varattu taksi kustantaa 395 kr keskustaan, mutta taksijonosta napattu taksi voi veloittaa huomattavasti enemmän.

Autolla

Tukholmasta pääsee Osloon E18-tietä pitkin, matkaa on noin 500 km.

Junalla

Tukholmasta, Göteborgista ja muualta Norjasta on junayhteydet Osloon.

Liiku

Oslossa on kattava julkinen liikenne. Bussilla, raitiovaunuilla tai metroilla pääsee helposti mihin tahansa määränpäähän. Etukäteen ostettu kertalippu mihin tahansa kulkuvälineeseen maksaa 30NOK, ja kulkuvälineen kuljettajalta 50NOK. Metroihin on lippu ostettava etukäteen. Koska 24 tunnin lippu maksaa 75NOK, se on kannattava ostos jos aikoo hiemankaan käyttää julkisia. Osta lippu lippupisteestä tai automaatista. Muista leimata päivälippu vilauttamalla sitä kortinlukijan edessä.

Autolla

Bussilla

Bussit kulkevat kohteisiin joihin metro ei yllä. Matkailijoille tärkein linja lienee bussi 30, joka kulkee keskustasta Bygdøyn saarelle, jossa suuri osa Oslon museoista sijaitsee.

Kävellen

Oslon ydinkeskusta on suhteellisen pieni ja kohteisiin pääsee helposti jalan. Tiet kiinnostavimpiin kohteisiin ovat selkeästi viitoitettuja, ja pelkästään katukylttejä seuraamalla löytää ongelmitta perille.

Metrolla

Oslossa on 6 eri metrolinjaa. Kaikki kulkevat keskustan kautta, josta kukin jatkaa omaan suuntaansa.

Laivalla

Kesäisin toimivat vesibussit kuljettavat matkustajia mm. kaupungintalon sataman ja Bygdøyn saaren välillä. Vesibussissa käy sama lippu kuin muissakin julkisissa.

Näe

Akershusin linnoitus
 • Kuninkaallinen linna.
 • Akershusin linnoitus.
 • Holmenkollen. Talvikisoista tuttu nimi tarjoaa kesäisin hienot näkymät Osloon ja merelle. Keskustasta n. 25 minuuttia metrolinjalla 1.
 • Oslon tuomiokirkko.
 • Vigelandin puisto veistoksineen.
 • Stortinget, Norjan eduskuntatalo.

Museot

Jos aikoo käydä useita museoita läpi, kannattaa harkita Oslo Pass:n ostoa. 270NOK maksavaan korttiin sisältyy kaikkien julkisten kulkuvälineiden käyttö sekä ilmainen tai alennettu sisäänpääsy useisiin kohteisiin.

 • Munch-museo.
 • Henrik Ibsen -museo.
 • Nobelin Rauhanpalkinnon museo.

Bygdøyn saarella sijaitsee useita museoita. Saarelle pääsee bussilla numero 30 tai kesäisin laivalla.

 • Norjan kansallismuseo. Laaja ulkoilmamuseo täynnä perinteisiä puurakennuksia muistuttaa paljon Helsingin Seurasaarta. Sisältää myös lukuisia Norjan historiaan liittyviä näyttelyitä.
 • Viikinkilaiva.
 • Merimuseo.
 • Kon-Tiki museo.
 • Fram-museo. Legendaarinen jäätikköjen tutkimuslaiva on nykyään museonähtävyys. Näyttely sisältää myös runsaasti materiaalia arktisista ja antarktisista tutkimusmatkoista, mukaanlukien Norjan sankarin Amundsenin etelämantereen valloitusmatkasta.

Tee

 • Fjord-risteily - Kesäisin kannattaa mennä Fjord-risteilylle ja nauttia saaristomaisemista. Auringonlaskusta voi nauttia illallisristeilyllä, ihaillen maisemia ja popsien katkarapuja. Illallislähdöt kello 19.00 kaupungintalon edestä.

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

TGI FRIDAYS

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!