Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Nuuksion kansallispuisto

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 22. toukokuuta 2007 kello 18.11 – tehnyt Trsqr (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nuuksion kansallispuisto

Default Banner.jpg

Mustalampi Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuisto [1] sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella. Se on Helsingin läheisin kansallispuisto, vain noin 30 kilometrin päässä keskustasta. Puiston pinta-ala on 45 neliökilometriä.

Tule

Nopeiten paikanpäälle pääsee autolla. Kehä III:lta tultaessa, käänny Nupurintien liittymästä ja jatka matkaa n. 10 kilometriä kunnes Brobackantie oikealla. Jatka matkaa Nuuksiontiellä kunnes näet opaskylttejä.

Nuuksioon pääsee myös bussilla 85 Espoon keskuksesta (lähijunat S,U,E,L Helsingistä). Huomaa että bussi on erityisesti viikonloppuisin täynnä partiolaisia ja muita retkeilijöitä, matka voi taittua seisten.

Liiku

Liikkuminen tapahtuu kansallispuiston alueella pääasiassa kävellen. Alueella on kuitenkin useita pyöräily- ja ratsastusreittejä, joita voi vapaasti käyttää hyödyksi. Nuuksio-Luukkaa ulkoilukarttoja voi hankkia mm. Karttakeskuksesta.

Näe

Nuuksio on täynnä järviä ja upeita kallioita.

Tee

Pulahda uimaan yhteen lukuisista järvistä, kalliokiipeile merkityillä paikoilla ja kalasta. Alueella on myös vuokrattavat kokous- ja saunatilat.

Osta

Nuuksion kansallispuistossa ei ole kauppoja, joten tee ostokset etukäteen.

Syö

Grillaa makkaroita merkityillä nuotiopaikoilla tai mutustele metsän marjoja.

Juo

Haukkalammen tuvan seinässä on ilmainen vesipiste.

Nuku

Nuuksiossa on lukuisia ilmaisia kotia, keittokatoksia ja telttailualueita. Yksityisyyttä kaipaavat voivat myös vuokrata osan tiloista.

Pysy turvassa

Pysy terveenä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!