Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Nuuksion kansallispuisto” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nuuksion kansallispuisto

Default Banner.jpg

(Tee)
(Tee)
Rivi 25: Rivi 25:
  
 
Alueella toimii useita luontomatkailuyrityksiä, joista  [http://feelthenature.fi Feel The Nature -retket] järjestää opastettuja melonta-, patikointi- ja maastopyöräretkiä kesäisin ja lumikenkä-, hiihto ja potkukelkkasafareita talvisin.  
 
Alueella toimii useita luontomatkailuyrityksiä, joista  [http://feelthenature.fi Feel The Nature -retket] järjestää opastettuja melonta-, patikointi- ja maastopyöräretkiä kesäisin ja lumikenkä-, hiihto ja potkukelkkasafareita talvisin.  
Myös(http://www.honkalintu.fi Honkalintu Oy)unohtumattomat luontoretket kokeneiden oppaidemme opastamana Nuuksiossa
+
Myös(http://www.honkalintu.fi) Honkalintu Oy:n unohtumattomat luontoretket kokeneiden oppaidemme opastamana Nuuksiossa
  
 
==Osta==
 
==Osta==

Versio 11. lokakuuta 2010 kello 12.27

Mustalampi Nuuksion kansallispuistossa

Nuuksion kansallispuisto [3] sijaitsee Espoon, Kirkkonummen ja Vihdin alueella. Se on Helsingin läheisin kansallispuisto, vain noin 30 kilometrin päässä keskustasta. Puiston pinta-ala on 45 neliökilometriä.

Tule

Nuuksioon on mahdollista mennä ekologisesti julkisilla liikenneyhteyksillä pääkaupunkiseudulta. Kansallispuiston itä- ja pohjoisosaan kulkee Espoon keskuksen rautatieasemalta lähtevä Espoon bussi 85(A). Kesäisin bussi vie Nuuksion Kattilaan asti, mutta talvisin tien huonokuntoisuuden vuoksi bussi jää Nuuksionpäähän. Junassa sekä bussissa kelpaavat seutuliikenteen liput. Huomaa, että bussi on erityisesti viikonloppuisin täynnä partiolaisia ja muita retkeilijöitä, matka voi taittua seisten.

Kansallispuiston eteläosaan Siikarantaan tai Siikaniemeen kulkee Espoon bussi 28 Leppävaaran rautatieasemalta. Bussissa kelpaavat seutuliikenteen liput.

Kansallispuiston länsipuolelle kulkee Pohjolan Liikenteen vakiovuoro Kampin kaukoliikenneterminaalista. Vihdin kunnassa sijaitsevan pysäkin nimi on "Tervalammen kartano". Tervalammelta on noin parin kilometrin kävelymatka puistoon. Bussissa kelpaavat Matkahuollon liput.

Paikanpäälle pääsee myös autolla. Kehä III:lta tultaessa käänny Nupurintien liittymästä Vanhalle Turuntielle (110) ja jatka matkaa n. 10 kilometriä kunnes näet kansallispuiston opasteet oikealla. Jatka matkaa Nuuksiontiellä, kunnes näet opaskylttejä.

Liiku

Liikkuminen tapahtuu kansallispuiston alueella pääasiassa kävellen. Alueella on kuitenkin useita pyöräily- ja ratsastusreittejä, joita voi vapaasti käyttää hyödyksi. Nuuksio-Luukkaa ulkoilukarttoja voi hankkia mm. Karttakeskuksesta.

Näe

Nuuksio on täynnä järviä ja upeita kallioita.

Tee

Pulahda uimaan yhteen lukuisista järvistä, kalliokiipeile merkityillä paikoilla ja kalasta. Alueella on myös vuokrattavat kokous- ja saunatilat.

Alueella toimii useita luontomatkailuyrityksiä, joista Feel The Nature -retket järjestää opastettuja melonta-, patikointi- ja maastopyöräretkiä kesäisin ja lumikenkä-, hiihto ja potkukelkkasafareita talvisin. Myös(http://www.honkalintu.fi) Honkalintu Oy:n unohtumattomat luontoretket kokeneiden oppaidemme opastamana Nuuksiossa

Osta

Nuuksion kansallispuistossa ei ole kauppoja, joten tee ostokset etukäteen.

Syö

Grillaa makkaroita merkityillä nuotiopaikoilla tai mutustele metsän marjoja.

Juo

Haukkalammen tuvan seinässä on ilmainen vesipiste.

Nuku

Nuuksiossa on lukuisia ilmaisia kotia, keittokatoksia ja telttailualueita. Yksityisyyttä kaipaavat ja suuremmat ryhmät voivat myös vuokrata osan tiloista. Lisäksi Metsähallituksella on pari vuokratupaa alueella.

  • Oravankolo, +358 203 44122, [1]. 5 hengen saunallinen vuokratupa. 50€/vrk.
  • Tikankolo, +358 203 44122, [2]. 6 hengen saunallinen vuokratupa. 50€/vrk.

Pysy turvassa

Pysy terveenä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!