Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Nepal” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Nepal

Default Banner.jpg

(Lentokoneella)
(Lentokoneella)
Rivi 21: Rivi 21:
 
==Tule==
 
==Tule==
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
Nopein tapa lentää [[Helsinki|Helsingistä]] Nepaliin on lentää Finnairilla Helsingistä [[New Delhi]]iin ja sieltä [[Kathmandu]]uun, jonne on päivittäin monia lentoyhteyksiä useilla eri lentoyhtiöillä. Toinen vain kahden vaihdon yhteys on lentää Bangkokiin ja sieltä suoraan Suomeen. Kathmanduun voin lentää myös esimerkiksi Abu-Dhabista ja Bahrainista.
+
Nopein tapa lentää [[Helsinki|Helsingistä]] Nepaliin on lentää Finnairilla Helsingistä [[New Delhi]]iin ja sieltä [[Kathmandu]]un, jonne on päivittäin monia lentoyhteyksiä useilla eri lentoyhtiöillä. Toinen vain kahden vaihdon yhteys on lentää Bangkokiin ja sieltä suoraan Suomeen. Kathmanduun voin lentää myös esimerkiksi Abu-Dhabista ja Bahrainista.
  
 
===Junalla===
 
===Junalla===

Versio 2. kesäkuuta 2011 kello 12.52

Patan1.jpg
Lippu
Nepalin lippu
Perustiedot
Pääkaupunki Kathmandu
Valtiomuoto liittotasavalta
Valuutta Nepalin rupia
Pinta-ala 140 800 km2
Väkiluku 25 284 463
Kieli nepalin kieli
Uskonto Hindulaisuus ja buddhalaisuus
Aikavyöhyke (UTC) UTC+5:45


Nepal on pieni sisämaavaltio Himalajan vuoristossa Aasiassa Intian ja Kiinan välissä.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Tule

Lentokoneella

Nopein tapa lentää Helsingistä Nepaliin on lentää Finnairilla Helsingistä New Delhiiin ja sieltä Kathmanduun, jonne on päivittäin monia lentoyhteyksiä useilla eri lentoyhtiöillä. Toinen vain kahden vaihdon yhteys on lentää Bangkokiin ja sieltä suoraan Suomeen. Kathmanduun voin lentää myös esimerkiksi Abu-Dhabista ja Bahrainista.

Junalla

Nepalissa ei ole matkustajaliikenteen rautatieverkostoa.

Autolla

Bussilla

Liiku

Nepalissa on paljon harrastusmahdollisuuksia. Nepalissa voit kokeilla raftingia,vaellusta, pyöräilyä ja muita extremeurheilulajeja. Kokeile vaikka Bungee-hyppyä

Näe

Puhu

Nepalissa puhutaan noin sataa eri kieltä. Maan virallinen kieli on nepali, joka kuuluu indo-arjalaisiin kieliin ja on sukua sanskritille sekä Intian pääkielelle hindille. Nepalia kirjoitetaan tavujärjestelmään perustuvilla devanagari-aakkosilla. Kathmandussakin asiointi englannin kielellä onnistuu niin virastoissa kuin liikkeissäkin useimmiten erittäin vaivattomasti. Esimerkiksi viisumin anomislomake ja muut vastaavat lomakkeet on saatavilla englannin kielellä. Kuitenkin toisinaan jotkut lomakkeet, laskut ja kuitit voivat olla nepalinkielisiä. Maaseudulla sen sijaan ei asioita voi useinkaan englanniksi hoitaa.

Osta

Syö

Nepalissa syödään paljon riisiä ja lihaa. Myös vihanneksia syödään ja ruokia saatetaan maustaa.

Juo

Nuku

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Kunnioita

  • Temppeliin mentäessä kengät otetaan pois jalasta, eivätkä jalkaterät saa osoittaa Buddhapatsasta!
  • Pese kätesi ennen syömistä. Kosketa ruokaa vain oikealla kädellä, mutta vasemmalla kädellä saa pitää kiinni juomalasista ja aterimista.
  • Naisten ei tule käyttää minihameita tai shortseja.
  • Ei julkista suutelua.

Ota yhteyttä

GSM toimii melko hyvin kaikkialla Nepalissa.

MatkustaminenTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!