Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Mogadishu

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 6. lokakuuta 2012 kello 17.46 – tehnyt Alexi (keskustelu | muokkaukset) (Syö)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Mogadishu

Default Banner.jpg

Mogadishu 2006
Varoitus matkustajalle

Varoitus: Mogadishu on tällä hetkellä yksi maailman vaarallisimpia kaupunkeja. Turvallisuutesi takia matkusta Mogadishuun vain äärimmäisen pakon edessä!


Mogadishu [1] (somaliksi Muqdisho) on Somalian pääkaupunki ja suurin kaupunki. Jatkuvan terrorismiuhan takia Mogadishuun ei tulisi matkustaa.

Ymmärrä

Somalia on yksi maailman köyhimpiä maita. Somaliassa on käyty sisällissotaa vuodesta 1988. Maan poliittinen johto on sortunut ja Mogadishu on täynnä slummeja ja aseistautuneita rikollisjengejä. Maassa ei ole minkäänlaista lainsäädäntöä, jonka vuoksi rikoksia tehdään jatkuvasti. Vuosikymmeniä kestänyt köyhyys ja nälänhätä on arkipäivää Somaliassa eikä sitä voi olla huomaamatta.

Vaikka onkin historiallisesti epätarkka, sotaelokuva Isku Mogadishuun voi, jollain tavoin, antaa kuvan Somalian ja Mogadishun vaaroista. Isku Mogadishuun- kirja antaa lisätietoa ja hyvin tarkan kuvauksen siitä, millainen Mogadishu oli vuonna 1993. Isku Mogadishuunin tarina kertoo 18 amerikkalaissotilaasta, jotka kuolivat Mogadishun vaarallisilla kaduilla. Elokuvasta tai kirjasta voi siis saada paremman kuvan asioista.

Tule

Lentokoneella

Mogadishussa sijaitsee Mogadishun kansainvälinen lentoasema, mutta se on hyvin vähäisessä käytössä. Somalialainen Jubba Airways tekee säännöllisiä lentoja Mogadishuun.

Junalla

Somaliassa ei ole junayhteyksiä.

Bussilla

Mogadishussa ei ole bussiyhteyksiä.

Autolla

Tieverkosto on harvaa ja tiet ovat huonossa kunnossa.

Liiku

Mogadishun liikennejärjestelmä on ollut romahtaneena pitkään, eikä siellä ole julkista liikennettä. Matkaajia suositellaan liikkumaan kaupungissa ainoastaan kouluttautuneen oppaan tai aseistautuneen vartijan kanssa.

Näe

Tee

Osta

Mogadishun suurin ostoskeskus on Bakaara Market (somaliksi Suuqa Bakaaraha), mutta siellä myydään lähinnä hedelmiä, vihanneksiä, riisiä ja muita elintarvikkeita.

Syö

Huomioikaa, että syöminen ja juominen julkisilla paikoilla on kielletty paastoaikaan.

Juo

Kahvilat

Kahviloita on teiden varressa, kuitenkin muistaen aiemmin ilmoitetut ulkonaliikkumisohjeet.

Baarit & pubit

Somaliassa ei ole baareja, koska alkoholin nauttiminen on Somaliassa laitonta.

Yökerhot

Nuku

  • Hotel Nasa-Hablod sijaitsee 2 kilometriä Modagishun kansainväliseltä lentoasemalta. Hotellissa on kokoustilat, tallelokero, televisio ja Internetyhteys. Hotellin nettisivut: [2]
  • Sahafi Hotel on yksi Mogadishun parhaimmista hotelleista. Hotellin henkilökunta on ystävällinen ja ruoka on hyvää, joskin hotellin lähialueella ei ole kovin turvallista mainittakoon mm. tapaus, jolloin erästä BBCn tuottajaa ammuttiin päähän ja tämä kuoli vuonna 2005.

Pysy turvassa

Turvallisuustilanne koko kaupungissa on erittäin huono. Pimeitä kujia pitää välttää ja öisin ei saisi liikkua ulkona. Mainittakoon myös, että muiden uskontojen kuin islamin harjoittaminen on erittäin vaarallista. Paras tapa kulkea Mogadishussa on Etiopian tai Somalian virallisten sotilasjoukkojen mukana kulkeminen. Parasta on olla panssaroidussa autossa, sillä sotilaat voivat joutua katutaisteluun, ja panssariauto voi antaa paremmin suojaa.

Pysy terveenä

Vesijohtovettä ei tulisi juoda, sillä kaupungin vesijohtoverkosto on huonossa kunnossa.

Ota yhteyttä

  • GSM ei välttämättä toimi ajottain Mogadishussa.

Jatka matkaa

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!