Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Meksiko” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Meksiko

Default Banner.jpg

p (Ota yhteyttä: inter-lang.)
p (Botti lisäsi: ca, eo, hi, hu, it, ja, nl, pt, ru, sv, wts muokkasi: de, es)
Rivi 96: Rivi 96:
 
{{runko}}
 
{{runko}}
  
[[de:Mexico]]
+
 
 +
 
 +
[[ca:Mèxic]]
 +
[[de:Mexiko]]
 
[[en:Mexico]]
 
[[en:Mexico]]
[[es:Mexico]]
+
[[eo:Meksiko]]
 +
[[es:México]]
 
[[fr:Mexique]]
 
[[fr:Mexique]]
 +
[[hi:मेक्सिको]]
 +
[[hu:Mexikó]]
 +
[[it:Messico]]
 +
[[ja:メキシコ]]
 +
[[nl:Mexico]]
 +
[[pt:México]]
 +
[[ru:Мексика]]
 +
[[sv:Mexiko]]
 +
[[wts:Category:Mexico]]
 +
 +
 
[[WikiPedia:{{PAGENAME}}]]
 
[[WikiPedia:{{PAGENAME}}]]

Versio 23. toukokuuta 2009 kello 10.41


noframe
Sijainti
noframe
Lippu
Mx-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki México
Valtiomuoto tasavalta
Valuutta Meksikon peso
Pinta-ala 1 958 200 km2
Väkiluku 103 230 000 (2006 arvio)
Kieli espanja
Uskonto katolilaisuus 94,7%, protenstanttisuus 1%
Sähkö 120V/60Hz
Puhelinnumero +52
Internet-domaini .mx
Aikavyöhyke (UTC) UTC -6--8

Meksiko [1] sijaitsee Pohjois-Amerikassa.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Tule

Matkustaminen Meksikoon on helpointa lentäen. Suomesta ei ole suoraa reittiliikennettä Meksikoon joten konetta on pakko vaihtaa joko USA:ssa tai manner-Euroopassa. Jos olet kuitenkin matkustamassa Pohjois-Meksikoon, saattaa joissain tapauksissa olla edullisinta lentää jonnekin lähellä Meksikon rajaa sijaitsevaan Yhdysvaltain kaupunkiin ja ottaa sieltä bussi. Muualle Meksikoon matkustettaessa pääsee useimmiten halvimmalla, kun varaa jonkin suuren lentoyhtiön lennot Mexico Cityyn ja lentää sieltä varsinaiseen kohteeseen jollakin Meksikon lukuisista halpalentoyhtiöistä (ks. seuraava kappale).

Lentokoneella

Junalla

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Meksikon tieverkko on melko harvaa.

Junalla

Junaverkosto on Meksikossa varsin kehittymätön ja sen sijaan kannattaakin suosia bussia.

Bussilla

Meksikon sisäinen bussiverkosto on varsin kattava ja laadukas. Bussit ovat useimmiten varsin uusia ja hyvin varusteltuja eivätkä hinnatkaan ole päätä huimaavia. Kannattaa katsoa internetistä ainakin seuraavien yhtiöiden hintoja: ETN, PrimeraPlus, Greyhound México.

Lentokoneella

Meksikon sisällä lentäminen on nykyään varsin edullista johtuen lukuisista halpalentoyhtiöistä. Hintoja kannattaa vertailla internetistä esimerkiksi seuraavien lentoyhtiöiden osalta: Volaris, Aviacsa, VivaAerobus, InterJet, Avolar, Alma, Click, jne. Useimmat Meksikon sisäiset lennot maksavat alle 100 euroa yhteen suuntaan. Lentoyhtiöiden välillä on kuitenkin eroja, mutta edellä mainitun listan kaksi ensimmäistä ovat ainakin usean matkailijan kokemusten mukaan olleet luotettavia.

Autolla

Puhu

Meksikossa puhutaan espanjaa, mutta etenkin etelässä myös monet intiaanikielet ja -murteet ovat yleisiä. Englantia puhutaan vaihtelevasti mutta etenkin nuoret ymmärtävät sitä melko hyvin joka puolella. Mitä lähemmäksi Yhdysvaltoja mennään, sitä paremmin englantia puhutaan. Meksikoon mentäessä on kuitenkin tärkeää osata edes jonkin verran espanjaa, sillä se paitsi helpottaa elämistä myös usein parantaa paikallisten palvelualttiutta ja yleistä asennetta ulkomaalaista kohtaan.

Osta

Hintataso

Merkittävimmissä loma- ja rantakohteissa (esim. Acapulco, Cancún, Puerto Vallarta, Mazatlán) on lähes Euroopan kaltainen hintataso, mutta muualla Meksikossa hintataso on melko edullinen, etenkin ruuan.

Syö

Juo

Suositellaan juomaan kaupasta ostettua pullotettua vettä.

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Meksikossa elintasoerot ovat erittäin suuria ja siten ulkomaiset turistit ovat monille köyhille houkuttelevia ryöstökohteita. Liikuttaessa vilkkaissa paikoissa kannattaa käyttää tervettä järkeä ja pitää arvotavarat piilossa. Laukut kannattaa pitää jatkuvasti näkyvillä ja etenkin metroissa yms. mieluummin kädessä kuin selässä/olalla tms. Yleisesti ottaen Meksikossa liikkuminen on kuitenkin varsin turvallista. Suurimmissa kaupungeissa on luonnollisesti alueita, joille ei kannata eksyä edes päiväsaikaan.

Pysy terveenä

Vesijohtovettä ei Meksikossa kannata juoda. Pullovesi on halpaa ja saatavilla kaikkialla. Ruoan suhteen kannattaa noudattaa normaalia varovaisuutta erityisesti katukojujen kohdalla.

Kunnioita

Meksiko on varsin katolinen maa ja siten uskontoon liittyvissä asioissa kannattaa osoittaa kunnioitusta. Meksikolaiset saattavat itse kritisoida omaa maataan lukuisista asioista mutta useimmiten he ovat kuitenkin pohjimmiltaan varsin ylpeitä siitä ja siksi ulkomaalaisten samoista asioista esittämä kritiikki saatetaankin kokea loukkaavana. Arkoja asioita saattavat olla mm. korruptio ja suhteet Yhdysvaltoihin (laiton siirtolaisuus). Naisia kutsutaan nimellä señorita tai señora (neiti/rouva) ja miehiä señor (herra).

Ota yhteyttä


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!