Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Matsumoto

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 14. elokuuta 2007 kello 14.44 – tehnyt Trsqr (keskustelu | muokkaukset) (Tee)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Matsumoto

Default Banner.jpg

Matsumoton linna

Matsumoto (松本; [2]) on kaupunki Japanissa.

Ymmärrä

Matsumoto on vuorien ympäröimä kaupunki, jonka moni tuntee hyvin säilyneestä linnastaan.

Turisti-info [3] löytyy niin monen muun kaupungin tapaan rautatieasemalta.

Tule

Junalla

Juna on Japanissa ilmeinen tapa kulkea ympäriinsä, myös Matsumotoon. Azusa- ja Super Azusa -erikoispikajunat kulkevat Tokiosta Shinjukun asemalta Matsumotoon hieman alle kolmessa tunnissa. Halvemmalla pääsee erilaisilla paikallisjunilla JR Chuo -linjaa pitkin, mutta vaihtoja on tyypillisesti kolme ja matka kestää ainakin viitisen tuntia.

Wide View Shinano -juna yhdistää kaupungin Nagoyaan sekä Naganoon.

Liiku

Bussilla

Kaupungissa on kolme lähinnä turisteille tarkoitettua Town Sneaker-bussilinjaa, jotka kaikki kulkevat Matsumoton aseman ohi ja kiertävät ympyrän mallisen reitin, Lippu maksaa sata jeniä.

Rautatieasemaa vastapäätä oleva bussiasema on monen tavallisenkin bussilinjan solmukohta.

Kävellen

Matsumoton keskusta on aika tiivis, joten kävellen pärjää hyvin.

Näe

  • Matsumoton linna (松本城 Matsumoto-jō). 8:30-16:30. Matsumoton tumma linna on rakennettu alunperin 1614 ja on alkuperäisessä asussaan. Sitä pidetään yhtenä Japanin näyttävimmistä linnoista. Sisäänpääsy ¥600.

Tee

  • Asama Onsen, [1]. Yksi Naganon alueen suosituimmista onsen-kylpyläkeskittymistä ei ole hiljainen tai edes kovin idyllinen, mutta kylpymahdollisuudet ovat hyvät ja erilaisia kylpylöitä on useita. Ota bussi Matsumoton asemalta Asama Onsen Kaikanille, matka kestää 20 min. Hinnat vaihtelevat paikoittain ¥500-1000 välillä.

Osta

  • Nakamachi-dori. Hieman etelään linnalta kulkee Nakamachi-katu, jota reunustaa vanhat, kauniit rakennukset. Osa niistä on entisiä varastoja, mutta nykyään kadulla ja sen poikkikaduilla on pieniä ravintoloita, kauppoja ja majataloja.

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

  • Kamikochi - pieni kylä kauniin vuoristomaiseman ympäröimänäTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!