Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Marseille

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 7. huhtikuuta 2008 kello 17.36 – tehnyt Peginho (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marseille

Default Banner.jpg

Marseille on kaupunki Ranskan Rivieralla.

Tiedosto:Marseille.jpg Marseille La Nuit

Ymmärrä

Marseille on historiallisesti merkittävä kohde, sillä se on Ranskan vanhin kaupunki. Kreikkalaiset perustivat Massalian siirtokunnan noin 2600 vuotta sitten. Siitä lähtien Marseille on ollut Välimeren länsiosan sekä suurin satamakaupunki. Marseillessa on noin 800 000 asukasta ja se on Pariisin jälkeen Ranskan toiseksi suurin kaupunki.

Satamakaupungissa on vuosisatojen aikana totuttu matkailijoihin ja muukalaisiin. Etniset vaikutteet ja eri kulttuurit näkyvät hyvin katukuvassa, sillä 16 prosenttia väestöstä on maahanmuuttajia. Maahanmuuttajia ei ole muiden suurkaupunkien tapaan tungettu lähiöghettoihin vaan he ovat voineet asettua samoille alueille kuin paikallisväestökin. Merenkulku oli Marseillen pääelinkeino antiikin ajoista aina 1800-luvulle asti.

Tule

Junalla

Noin 800 kilometrin matka Pariisista Marseilleen taittuu pari vuotta vanhan luotijunayhteyden (TGV) ansiosta 3,5 tunnissa.

Lentäen

Marseille-Provencen (Marseille-Marignane, IATA: MRS) sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Marseillesta luoteeseen. Lentokentälle ei ole junayhteyttä. Bussit ajavat Gare St-Charlesin asemalle 20 minuutin välein, klo 6.10-22.50 välisenä aikana. Muulloin vuoroja ajetaan vain koneiden saapuessa.

Liiku

Marseillessa on kaksi nopeaa metrolinjaa.

Métro 1

  • itäisestä La Timonesta koillisen lähiöiden kautta La Roseen

Métro 2

  • pohjois-eteläsuunnassa Bougainvillestä Sainte-Marguerite Dromeliin


Metrojunat liikennöivät ma-to klo 5.00-21.00 ja pe-su 5.00-00.30.

Näe

Tee

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

  • Hôtel le Corbusier, 280 boulevard Michelet, 13008 Marseille, [1].

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!