Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Marseille” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Marseille

Default Banner.jpg

(Näe)
(Näe)
Rivi 38: Rivi 38:
  
 
* <see name="Musée d'histoire de Marseille" address="square Belsunce, Centre Bourse" phone="+33 4 9190 4222" hours="ma-la 12.00-19.00"> Museo, jossa kerrotaan kaupungin historian kaikista vaiheista. Jardin des Vestigesin arkeologinen kaivausalue sijaitsee museon vieressä. Alueelta on löydetty kreikkalaisten muurien raunioita sekä tien jäänteitä.</see>
 
* <see name="Musée d'histoire de Marseille" address="square Belsunce, Centre Bourse" phone="+33 4 9190 4222" hours="ma-la 12.00-19.00"> Museo, jossa kerrotaan kaupungin historian kaikista vaiheista. Jardin des Vestigesin arkeologinen kaivausalue sijaitsee museon vieressä. Alueelta on löydetty kreikkalaisten muurien raunioita sekä tien jäänteitä.</see>
 +
 +
* '''Quartier de l'Arsenal''' Sataman eteläpuolella sijaitseva Quartier de l'Arsenal oli muinoin pahamaineinen telakka-alue, jonka verstaiden joukossa oli kaleeriorjien asuntoloita. Nykyisin alueella on useita ravintoloita.
  
 
==Tee==
 
==Tee==

Versio 30. kesäkuuta 2008 kello 21.16

Marseille on kaupunki Ranskan Rivieralla.

Marseille.jpg

Ymmärrä

Marseille on historiallisesti merkittävä kohde, sillä se on Ranskan vanhin kaupunki. Kreikkalaiset perustivat Massalian siirtokunnan noin 2600 vuotta sitten. Siitä lähtien Marseille on ollut Välimeren länsiosan sekä Ranskan suurin satamakaupunki. Marseillessa on noin 800 000 asukasta ja se on Pariisin jälkeen Ranskan toiseksi suurin kaupunki.

Satamakaupungissa on vuosisatojen aikana totuttu matkailijoihin ja muukalaisiin. Etniset vaikutteet ja eri kulttuurit näkyvät hyvin katukuvassa, sillä 16 prosenttia väestöstä on maahanmuuttajia. Maahanmuuttajia ei ole muiden suurkaupunkien tapaan tungettu lähiöghettoihin vaan he ovat voineet asettua samoille alueille kuin paikallisväestökin. Merenkulku oli Marseillen pääelinkeino antiikin ajoista aina 1800-luvulle asti.

Tule

Junalla

Noin 800 kilometrin matka Pariisista Marseilleen taittuu pari vuotta vanhan luotijunayhteyden (TGV) ansiosta 3,5 tunnissa.

Lentäen

Marseille-Provencen (Marseille-Marignane, IATA: MRS) sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Marseillesta luoteeseen. Lentokentälle ei ole junayhteyttä. Bussit ajavat Gare St-Charlesin asemalle 20 minuutin välein, klo 6.10-22.50 välisenä aikana. Muulloin vuoroja ajetaan vain koneiden saapuessa.

Liiku

Marseillessa on kaksi nopeaa metrolinjaa.

Métro 1

  • itäisestä La Timonesta koillisen lähiöiden kautta La Roseen

Métro 2

  • pohjois-eteläsuunnassa Bougainvillestä Sainte-Marguerite Dromeliin


Metrojunat liikennöivät ma-to klo 5.00-21.00 ja pe-su 5.00-00.30.

Näe

  • Château d'If Kirjailija Alexandre Dumas teki Ifin ja sen vankilan tunnetuksi romaanissaan Montecriston kreivi. Kohteessa opas esittelee sellejä, joissa Rautanaamioksi kutsuttu mies ja monet muut yläluokkaiset vangit aikanaan viruivat. Laivat lähtevät Quai des Belgesistä ja matka kestää noin 15 minuuttia.
  • Musée Cantini, 19 Rue Grignon, +33 4 9154 7775. Modernin taiteen museo, joka toimii entisessä 1600-luvun yksityisasunnossa. Kattavan surrealistikokoelman lisäksi esillä on muun muassa Matissen, Mirón ja Picasson töitä.
  • Musée d'histoire de Marseille, square Belsunce, Centre Bourse, +33 4 9190 4222. ma-la 12.00-19.00. Museo, jossa kerrotaan kaupungin historian kaikista vaiheista. Jardin des Vestigesin arkeologinen kaivausalue sijaitsee museon vieressä. Alueelta on löydetty kreikkalaisten muurien raunioita sekä tien jäänteitä.
  • Quartier de l'Arsenal Sataman eteläpuolella sijaitseva Quartier de l'Arsenal oli muinoin pahamaineinen telakka-alue, jonka verstaiden joukossa oli kaleeriorjien asuntoloita. Nykyisin alueella on useita ravintoloita.

Tee

Urheilu

  • Centre de Loisirs des Goudes, 2 Boulevard Alexandre Delabre, +33 4 9125 1316, [1]. Sukellusretkiä Marseillenlahdelle Rioux'n saaristoon, jonka luolissa ja hylkyen ympärillä on erikoisia kasveja ja eläimiä.
  • Stade Vélodrome, 3 Boulevard Michelet, +33 4 9176 9176, [2]. Marseillen oman jalkapallojoukkueen Olympique de Marseillen 60000-paikkainen kotistadion. Otteluita joka toinen viikonloppu, pääasiassa lauantaisin klo 20.00 alkaen.

Osta

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!