Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Madrid” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Madrid

Default Banner.jpg

(Kumottu muokkaus 30788, jonka teki VokoBot (keskustelu) (spam))
(Näe: Pari elukkatarhaa ja puisto)
Rivi 47: Rivi 47:
 
* <see name="Puerta de Alcala-monumentti" address="Plaza de la Independencia" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
 
* <see name="Puerta de Alcala-monumentti" address="Plaza de la Independencia" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
  
* <see name="Jardines de Sabatini" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Kuninkaallisen linnan pohjoislaidalla oleva puisto.</see>
+
* <see name=" Zoo Aquarium de Madrid" address="Sisäänkäyntiosoite: Carretera del Zoo" phone="" email="" fax="" hours="" price="Sisäänpääsy: aikuinen 22,25e, lapsi 18e" url="http://www.zoomadrid.com">Perinteinen ja kattava eläintarha Casa de Campo -puiston sisällä.</see>
  
* <see name="La Casa de Campo" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Isompi puisto linnan länsipuolella jossa on mm. eläinpuisto.</see>
+
* <see name="Faunia" address="Av de las Comunidades 28" phone="" email="" fax="" hours="" price="Sisäänpääsy: aikuinen 25,95e, lapsi 19.95e" url="http://www.faunia.es">Eräänlainen eläintarha. Eläinlajit on sijoitettu alueen eri osiin ilmaston tai alkuperän mukaan (esim. napajääosa, Afrikkaosa).</see>
 
 
* <see name="El Retiro" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Kaupungin keskuspuisto ja madridilaisten olohuone. Puistossa on patsaita, iso järvi jonne voi mennä vuokratulla soutuveneellä sekä Madridin 2004 terrori-iskujen muistomerkki.</see>
 
  
 
===Kirkot===
 
===Kirkot===
Rivi 76: Rivi 74:
  
 
* <see name="Museo Cerralbo" address="Calle de Ventura" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
 
* <see name="Museo Cerralbo" address="Calle de Ventura" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
 +
 +
===Puistot===
 +
 +
* <see name="El Retiro" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Kaupungin keskuspuisto ja madridilaisten olohuone. Puistossa on patsaita, iso järvi jonne voi mennä vuokratulla soutuveneellä sekä Madridin 2004 terrori-iskujen muistomerkki.</see>
 +
 +
* <see name="Jardines de Sabatini" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Kuninkaallisen linnan pohjoislaidalla oleva puisto.</see>
 +
 +
* <see name="La Casa de Campo" alt="" address="" directions="" phone="" email="" fax="" url="" hours="" price="">Isompi puisto linnan länsipuolella jonka sisäpuolella on mm. eläintarha ja huvipuisto.</see>
 +
 +
* <see name="
 +
Parque El Capricho" address="Calle de la Galera" phone="" email="" fax="" hours="" price="" url=""></see>
  
 
==Tee==
 
==Tee==

Versio 25. syyskuuta 2012 kello 19.17

Madrid [45] on Espanjan pääkaupunki. Kaupungissa on noin 3.2 miljoonaa asukasta.

Kuninkaallinen palatsi

Ymmärrä

Madrid on Etelä-Euroopan suurimpia kaupunkeja. Kaupungissa on paljon nähtävyyksiä; vanhoja rakennuksia, muistomerkkejä, patsaita ja puistoja. Sillä ei ole Eiffeltornin, kaltevan tornin tai Big Benin kaltaista keskeistä/"pakollista" nähtävyyttä, vaan se on kaupunki jota parhaiten koetaan kävelemällä katuja ja puistoja sekä istumassa kahvilassa katsomassa paikallista menoa. Madridissa on paljon ravintoloita ja baareja ja vilkas yöelämä. Englantia ei osata kovin hyvin hotelleja ja lentokenttää lukuunottamatta joten matkailijan kannattaa ehdottomasti opetella ainakin espanjan alkeet.

Tule

Lentokoneella

Madridin kansainvälinen lentokenttä Barajas (IATA: MAD, [46]) sijaitsee noin 20 km keskustasta koilliseen. Finnair lentää suoraan Madridiin Helsingistä, ja kaupunkiin on lentoja käytännössä kaikkialta Euroopasta. Halpa vaihtoehto on lentää Riian kautta Air Balticilla. Lentokentältä pääsee kätevästi metrolla keskustaan. Taksilla maksaa noin 25-30 € keskustaan jos ruuhkaa ei ole, mutta aina on riski että epärehellinen kuski vie espanjaa taitamatonta turistia "kiertoreittiä" keskustaan jolloin hinta on korkeampi...

Junalla

Madridista on junayhteydet muualle Espanjaan, Portugaliin ja Ranskaan. Kaupungissa on kaksi rautatieasemaa - Chamartin (pohjois-Espanjan junat) ja Atocha (Barcelonan, Valencian ja etelä-Espanjan junat)- Aikataulut ja hinnat löytyvät Espanjan rautateiden RENFEn verkkosivuilta [47].

Autolla

Autolla ajaminen Suomesta Madridiin kestää vajaan viikon/suunta, helpompi vaihtoehto on auton vuokraaminen esim. lentokentältä.

Liiku

Autolla

Madridin liikenne on sekavampi kuin muiden eurooppalaisten pääkaupunkien liikenne. Ruuhkat ovat tavallisia kaupungin ydinkeskustassa etenkin iltaisin.

Bussilla

Bussiverkosto kattaa kaiken sen minkä metro ei, tosin useimmilla matkailjoilla ei ole mitään tarvetta lähteä esikaupunkialueille.

Kävellen

Nähtävyyksien välillä on jonkin verran kävelymatkaa, ja metrolla pääsee kaikkialle, tosin keskustan arkitehtuuri ja puistot voi parhaiten ihailla jalan.

Metrolla

Madridissa on Euroopan toiseksi laajin metroverkosto [48] ja metrolla pääsee käytännössä kaikkialle. Kertalippu maksaa 1€ ja sillä saa matkustaa mistä metroasemalta mihin metroasemaan tahansa. Poikkeukset ovat lentokentän metroasemat, jos tulee lentokentältä tai menee sinne lippu maksaa 2€. Jos aikoo tehdä enemmän kuin kuusi matkaa metrolla kannattaa ostaa kymmenen matkan lippu joka maksaa 9 €. Liput ostetaan asemilla sijaitsevista automaateista.

Näe

Palacio de Telecomunicaciones
Prado
Puerta de Alcala-monumentti
Jardines de Sabatini-puisto
 • Palacio Real, Calle Bailen, [1]. Ma-la 9-17, su 9-15. Kuninkaallinen palatsi, tosin nykyään kuningasperhe asuu Palacio de Zarzuelassa hieman Madridin ulkopuolella. Hienoja huoneita ja kuninkaallisessa asehuoneessa, Real Armorialissa, ritareiden aseita ja muita varusteita. aik. 8€, lapset ja opiskelijat 3,50 €, opastettu kierros 11 €.
 • Palacio de Telecomunicaciones, Plaza de la Cibelles. Valtava entinen tele- ja postilaitoksen "palatsi" keskustassa, vuodesta 2007 Madridin kaupungintalo.
 • Puerta del Sol. Aukio kaupungin ydinkeskustassa joka on madridilaisten suosittu tapaamispaikka sekä suosittu nähtävyys. Siinä missä helsinkiläiset ottavat uuden vuoden vastaan Senaatintorilla, madrileñot tekevät samoin Solilla. Aukion laidalla on kaupungintalo sekä karhua, kaupungin symbolia esittävä patsas.
 • Plaza Mayor. Aukio kuninkaallisen linnan ja Sol-aukion puolessavälissä joka on toiminut monien härkätaistelujen, markkinoiden, konserttien, turnausten ja teloitusten näyttämönä.
 • Puerta de Alcala-monumentti, Plaza de la Independencia.
 • Zoo Aquarium de Madrid, Sisäänkäyntiosoite: Carretera del Zoo, [2]. Perinteinen ja kattava eläintarha Casa de Campo -puiston sisällä. Sisäänpääsy: aikuinen 22,25e, lapsi 18e.
 • Faunia, Av de las Comunidades 28, [3]. Eräänlainen eläintarha. Eläinlajit on sijoitettu alueen eri osiin ilmaston tai alkuperän mukaan (esim. napajääosa, Afrikkaosa). Sisäänpääsy: aikuinen 25,95e, lapsi 19.95e.

Kirkot

 • Monasterio de las descalzas reales, Plaza Descalzas Reales 3, [4].
 • Catedral de nuestra senora de la Almudena, Calle de Bailen. Kuninkaallisen linnan vieressä.
 • Colegiata de san Isidro el real, Calle de Toledo 37-39.
 • Ermita de san Antonio de la Florida, Glorieta de San Antonio de la Florida 5.
 • Monasterio de la Encarnacion, Placa de la Encarnacion 1.

Museot

 • Museo del Prado, Paseo del Prado, [5]. ma. Kuuluisa taidemuseo jossa on näytteillä sekä espanjalaisten ja muiden eurooppalaisten renessanssitaiteilijoiden teoksia. aikuiset 8 €, lapset 4€, iltaisin ilmainen.
 • Museo Nacional Centro de Arte Reina Sofia, Calle de Santa Isabel 52, [6]. Reina Sofian kuuluisin näytteillä oleva teos lienee Picasson Guernica.
 • Museo Thyssen-Bornemisza, Paseo del Prado 8, [7].
 • Museo del Ejercito, Calle Mendez Nunez 1.
 • Museo de America, Avenida Reys Catolicos 6, [8]. Uuden mantereen alkuasukkaiden esineitä ja teoksia.
 • Museo Cerralbo, Calle de Ventura.

Puistot

 • El Retiro. Kaupungin keskuspuisto ja madridilaisten olohuone. Puistossa on patsaita, iso järvi jonne voi mennä vuokratulla soutuveneellä sekä Madridin 2004 terrori-iskujen muistomerkki.
 • Jardines de Sabatini. Kuninkaallisen linnan pohjoislaidalla oleva puisto.
 • La Casa de Campo. Isompi puisto linnan länsipuolella jonka sisäpuolella on mm. eläintarha ja huvipuisto.
 • Parque El Capricho, Calle de la Galera.

Tee

 • Real Madrid, [9]. Maailman parhaimpiin jalkapallojoukkueisiin kuuluva Real Madrid pelaa kotiottelunsa San Bernabeu stadionilla. Stadionin yhtedessä myös Realin historiaa esittävä museo.
 • Gran Vía. Madridin "Broadway", vilkas ja leveä katu keskustassa jossa on elokuva- sekä perinteisiä teattereita jossa voi käydä katsomassa monenlaisia esityksiä.

Tulevista esityksistä, konserteista ym. tapahtumista voi hakea tietoa mm. ilmaislehdistä PopGuide Madrid [49] , InMadrid [50] ja European Vibe [51] .

Osta

 • El Corte Inglés, Calle Preciados 1,2,3,9, [10]. Madridin "Stockmann". Tavarataloketju jolla on useita toimipisteitä ympäri maata.
 • fnac, Calle Precaidos 28, [11]. Kuluttajaelektroniikkaa, musiikkia, elokuvia ja kirjoja myyvä tavaratalo.

Sol-kaupunginosassa Sol-aukion ja Gran Vía-kadun välillä on useita pieniä liikkeitä jossa myydään merkkivaatteita.

 • El Rastro. auki sunnuntaiaamuisin. Madridin suurin kirpputori jossa on myynnissä kaikenlaisia "aarteita".

Syö

Espanjan keittiöön erikoisuuksiin kuuluu tapakset, jamón iberico ja jamón serrano joka muistuttaa italialaista parmakinkkua, erilaiset kalaruuat ja tietenkin paella. Tyypillisiin Madridilaisiin erikoisuuksiin kuuluu puolestaan Gallinejas y entresijos (friteerattua lammasta), Callos a la Madrileña (naudanlihapata), Bocadillo de calamares (mustekalalla täytetty sämpylä), Cocido madrileño (monenlaista lihaa kikhernemuhennoksella) sekä Churros con chocolate (vohveleita vahvan kaakaojuoman kera). Espanjalaiset juovat usein viiniä ruuan kanssa.

Ravintolat ja baarit sulkevat usein iltapäivällä pariksi tunniksi ja avaavat jälleen noin kahdeksalta illalla, koska espanjalaiset syövät tavallisesti illallista myöhään illalla.

Solin eteläpuolella oleva La Latinan kaupunginosa on yhtä ravintola-aluetta. Useat Latinan kaduista ovat kävelykatuja jossa ei ole mitään muuta kuin ravintoloita. Paikkaa voisi jopa luonnehtia paikallisten ja matkailijoiden "ruokasaliksi" ja lähes jokainen löytää Latinasta mieleisensä ravintolan.

Edulliset

Museo del Jamon

Edullinen ateria espanjalaiseen tapaan on täytetty patonki katukahvilassa. Neljän-viiden euron hintainen patonki on monesti lautasen kokoinen ja mukaan tulee joskus esim. perunalastuja - nälkä lähtee melko varmasti.

 • Freiduría de Gallinejas Embajadores, Calle de Embajadores 84 (Metro Embajadores), +34915175933, [12]. Tapaksia ja tyypillisiä madridilaisia ruokia.
 • Museo del Jamon, Useita toimipaikkoja. Tapaksia ja muita ruokia, ruokaa saa myös mukaan.

Keskihintaiset

 • El Manantial, Calle Tetuan 30, +34 915 225 535.
 • Galache, Calle Carmen 17, +34 915 226 775.
 • "La, Caballero de Gracia, 10 (Metro: Gran Vía). Erinomainen hinta/laatusuhde. Ei pöytävaruksia, tule aikaisin illalla jotta varmasti saat pöydän. Erinomaiset jälkiruoat, varsinkin suklaapuolella.
 • Jaen 3, Calle Poitiers 3 (metro: Coslada Estadio Olimpico), +34 63 0036987. Erinomainen tapasbaarin ja ravintolan yhdistelmä. Hyvä paikka nauttia espanjalaisesta ruoasta ja elämäntyylistä maksamatta liikaa. Sijaitsee hieman keskustan ulkopuolella, joten se on hieman erilainen kuin keskustan "turistiravintolat". Mukavat omistajat jotka mielellään keskustelevat matkailijoiden kanssa Madridista ja Espanjasta. Kesäisin hyvä terassi.
 • La Zapateria Tapas Bar, Calle de Victoria 8 (Metro: Sevilla), +34 91 5210708, [13]. Hyvä valikoima perunaruokia chorizo-makkaran ja muiden lisäkkeiden kera. Juomapuolella suositellaan galicialaista Ribeiro-kuohuviiniä.
 • The Penthouse, Plaza de Santa Ana, 14, +34 91 7016000, [14]. Penthouse on kattoterassi flaunting upeimmat näkymät kaupunkiin.

Hintavat

 • Restaurante Rubaiyat, Juan Ramón Jiménez, 37 (Metro: Cuzco), [15]. Brasilialainen liharuokiin erikoistunut ravintola jossa tarjolla parhainta eteläamerikkalaista ja espanjalaista lihaa sekä kattava viinivalikoima. illallinen juomineen alk. 50 €.
 • Jota Cinco, Alcalá 423 (Metro: Ciudad Lineal). illallinen 30-50 €. Korkealaatuista espanjalaista ja kansainvälistä ruokaa ja kattava viinivalikoima.
 • Casa Lucio, Calle de Cava Baja 35 (Metro: La Latina), +34 91 3653253, [16]. Hintava, mutta hintansa arvoinen. Täällä syövät välillä kuningasperhe, urheilu- ja elokuvatähtiä. Pöytävaraus on lähes pakollinen.
 • La Trainera, Calle de Lagasca 60 (metro: Velázquez tai Serrano), +34 91 5768035, [17]. Vuosikymmenten ajan madridilainen instituutio. Tarjolla pelkästään merenantimia jolle tarjoilijat voivat suositella juuri sopivan viinin kattavasta viinivalikoimasta. Usein kiinni elokuussa.

Juo

Kahvilat

 • Chocolatería San Ginés, Calle de Pasadizo De San Ginés 5 (metro: Sol), +34 91 3656546. auki 24 h. Erikoisuutena Chocolate con churros ja suuri kahvi- ja teevalikoima.
 • Cafeteria Armenia, Calle Carmen 3. Sol-aukion välittömässä yhteydessä. Hyvä valikoima täytettyjä patonkeja.
 • Cafe de Levante, Calle Victoria 4, +34 915 222 293.
 • Cafe Circulo de Bellas Artes, Calle Alcala 42 (Metro: Banco de Espana), [18]. Madridin taidekeskuksen katutasossa sijaitseva tunnelmallinen kahvila jossa on tarjolla hyvää ruokaa ja kahvia edulliseen hintaan. Hyvä lounaspaikka keskeisellä sijainnilla.
 • La Mallorquina, Puerto del Sol 8, Mayor, 2 (Metro: Sol). Tunnettu leivoksistaan, rauhallinen yläkerros.
 • Café Gijón, Paseo Recoletos 21 (Metro: Banco de España tai Colon), [19]. Historiallinen kirjailijakahvila, kesäisin ulkoterassi.

Baarit & pubit

Yöelämä alkaa Madridissa noin kello 22-23, jolloin ihmisiä alkaa saapua baareihin. Madrid on kaupunki joka ei koskaan nuku, ei ole epätavallista että ihmiset juhlivat aina aamuseitsemään saakka - arkisinkin.

 • Zahara, Gran Via 31.
 • Areia, Calle Horteleza 96 (Metro: Chueca), [20]. Siisti "chill out baari" sisustettu marokkolaisittain. Istumapaikkoina ovat joko lattiatyynyt, tavalliset tuolit sekä sänky. juomat 7 € ennen kello 22:ta, 8 € sen jälkeen.
 • La Corolla, Visitag Manzana 10 (Metro: La Latina). Erikoisuutena tosta (pieni voileipä monenlaisilla täytteillä ja pala avocadoa) sekä olutta. tosta + kaksi tuoppia: EUR 10.
 • La Via Lactea, Calle de Velarde 18, Malasaña (Metro: Tribunal), +34 91 446 75 81, [21].
 • Miali, Plaza Santa Ana (Metro: Sol). Mukava terassi jossa voi katsella ohikulkijoita ja hieno sisustus.
 • Museo Chicote, Gran Via (Metro: Gran Via), [22]. joka päivä 17-02. MTV:n ja Camparin äänestyksen mukaan vuoden 2004 paras baari Euroopassa. Suuri cocktailvalikoima. Asiakkaisiin on kuulunut mm. Ava Gardner, Frank Sinatra, Lana Turner, Gary Cooper, Orson Wells, Yul Brynner and Ernest Hemingway, Catherine Zeta Jones, Hugh Grant ja Tim Robbins. Tarjolla on pelkästään drinkkejä.
 • Redbar, Joaquín María López 28 (Metro: Islas Filipinas), [23]. joka päivä 17-02. Pieni ja kodikas cocktailbaari jossa on hieno sisustus ja soitetaan hyvää musiikkia. Laaja cocktailvalikoima.
 • Pub Crawl Madrid, [24]. Jos haluaa tutustua useaan baariin paikallisen opastuksella varteenotettava vaihtoehto on joka ilta järjestettävä Pub Crawl Madrid-kierros. 10-15 €, johon sisältyy mahdolliset pääsymaksut ja ilmainen juoma jokaisessa paikassa.

Yökerhot

Klubit avautuvat keskiyön aikoihin, jos menet aikaisemmin paikat ovat usein tyhjiä. Monet yökerhot ovat auki kuuteen saakka, ja silloinkin vielä varsin täysiä.

 • Sweet"", Calle Doctor Cortezo, 1.
 • Palace, Pza Isabel II, 7 Opera.
 • El Sol, Calle Jardines, 3 (Metro: Gran Via), [25]. ti-la: 24:00-05:30. Suosittu ikäryhmässä 20-30 v. Soittolistalla 70-luvun musiikkia, funkia ja bossanovaa. pääsymaksu 9€, sisältää yhden drinkin.
 • Joy, Calle Arenal 11 (Metro: Sol). Euroopanlaajuisesti tunnettu, asiakaskunta on kansainvälistä. Sekä matkailijoiden että madridilaisten suosittu yökerho jossa soitetaan erilaista tanssittavaa musiikkia. Torstaisin opiskelijajuhlat.
 • Kapital, Atocha, 125 (Metro: Anton Martin). Valtava klubi jossa seitsemän tanssilattiaa.
 • Pacha, Calle Barcelo, 11 (Metro: Tribunal or Alonso Martinez), [26]. to-la. Tyylikäs yökerho, musiikkityyli vaihtelee.
 • Palacio Gaviria, Calle Arenal 9 (Metro: Sol), [27]. 1700-luvun palatsin tyyliin koristettu yökerho - jopa raput ovat marmorista. Useita huoneita, kaksi tanssilattiaa jossa soitetaan uusia espanjalaisia hittejä, poppia, danceä, RnBtä jne.

Nuku

Edulliset

 • Hostal Ballesta, Calle Ballesta nº5, (, fax: +34 93 454 05 00), [28]. Hostelli ydinkeskustassa, kaikki on lähellä.
 • Way Hostel Residence, Calle Relatores 17, +34 914-200-583, [29]. Kodikas hostelli ja ystävällinen henkilökunta. Huoneissa langaton verkko ja vastaanotossa tietokoneita asiakkaiden käytössä.
 • Equity Point Madrid aka Hostal Metropol, Calle Montera 47 (Puerta del Solin lähellä, puoli minuuttia Gran Vian metroasemasta), +34 91 5212935, [30]. 1hh, 2hh, 3hh, 4-6 hengen dormeja. Ilmainen netti, eloisa ravintola ja baari. dormi: €16-21; 2hh: €50-70; 3hh: €63-75, hintaan sisältyy aamiainen.
 • Hostal Brisas, Calle Cruz 8 1º (Metro: Sol, Sevilla, tai Anton Martin), +34 91 5314403, [31]. Yksityiset huoneet televisiolla, lämmityksellä ja ilmastoinnilla. 1hh: €40;2hh: €55.
 • Hostal Visa, Calle Pérez Galdós 7, +34 91 5310987, [32]. Yksinkertainen, puhdas ja turvallinen. Keskeinen sijainti Gran Via-kadun lähellä. Ystävällinen henkilökunta. 1hh alk. €30.
 • Hostal San Martin, Calle Concepción Arenal 4 (Metro: Callao), +34 915 319176, [33]. Pieni majatalo neljännellä kerroksella Gran Via-kadun lähellä. Ilmainen WLAN, huoneissa suiku ja lavuaari mutta useimmissa vessa on käytävällä. 1hh: €30-36; 2hh: €42-48.
 • Hostal Plaza d'Ort, Plaza del Angel 13, +34 91 4299041, [34]. Edullinen hotelli lähellä Plaza de Santa Anaa. Huoneissa kylpyhuone, TV ja ilmaistointi. 1hh: €30-38; 2hh: €48-58.

Keskihintaiset

 • Hotel Madrid Preciados, Calle Preciados nº37, +34 91 454 44 01, [35]. Neljän tähden hotelli keskeisellä sijainnilla. €96-150.
 • Hotel San Antonio de la Florida, Paseo de la Florida 13 (Metro: Principe Pio), [36]. Huoneissa Internet-yhteys, ilmastointi, puhelimet, hiustenkuivain ja TV. alk. €53.
 • Hotel ME Madrid, Plaza de Santa Ana, 14, +34 91 7016000, [37]. Design-hotelli keskustassa.

Hintavat

 • Maria Elena Palace, Calle Aduana 19 (Metro:Sevilla), +34 913 604 930 (, fax: +34 913 604 789), [38]. Korkeatasoinen bisneshotelli sivukadulla pari minuuttia Sol-aukiosta. Yleelliset huoneet ja monipuolinen aamiainen, haittapuolena on viereisestä yökerhosta kuuluva meteli.
 • Eurostars Madrid Tower 5*, Paseo de la Castellana 259-B, +34 91 334 27 00, [39]. Moderni pilvenpiirtäjähotelli 74 huoneilla joista on hieno kaupunkinäkymä.
 • Quo Puerta del Sol, Sevilla 4, +34 91 532 90 49 (), [40]. Viime vuosisadan alun tunnelmaa modernilla mukavuuksilla keskustassa. Täysin remontoitu 2003.
 • Gran Melia Fenix, Paseo de la Castellana, +34 91 4316700, [41]. Neoklassisessa rakennuksessa sijaitseva luksushotelli.
 • Hotel De Las Letras, Gran Via 11, +34 91 5237980, [42]. Vanhassa rakennuksessa kaupungin pääkadulla sijaitseva hotelli. Huoneissa TV, kotiteatteri, minibaari, kylpyamme. Monipuolinen aamiainen ja mukava baari.

Asuntohotelleja

Pitempiä oleskeluja varten.

 • Tourism Rent Apartments in Madrid (TourismRent.com), Calle de los Estudios, 3 (Madrid), +34911291880 (), [43].

Pysy turvassa

Varo taskuvarkaita, varsinkin metrossa ja Retiron kirpputorilla.

Nostaessasi rahaa pankkiautomaateista, katso ympäristöä ja varo ettei joku pääse nappaamaan automaatista saatuja rahoja.

Pysy terveenä

Madrid sijaitsee sisämaassa ja sitä ympäröi korkeat vuoret. Siksi kaupungissa on usein kesäkuukausina erittäin kuuma päivisin. Samasta syystä ilmanlaatu voi ajoittain olla huonompi kuin muissa eurooppalaisissa isoissa kaupungeissa.

Ota yhteyttä

Kuten eurooppalaiselta pääkaupungilta saattaa odottaa matkapuhelimet toimivat, posti kulkee sekä WLAN-hotspotteja löytää monesta kahvilasta ja yöpymispaikoista.

Jatka matkaa

 • Toledo - puoli tuntia junalla etelään (70 km). Kaupungin keskiaikainen keskusta on UNESCOn maailmanperintölistalla.
 • Madridin lähellä on useita muita kaupunkeja UNESCOn maailmanperintölistalla; Alcalá de Henares (35 km), Segovia (100 km), Ávila (120 km), Alcolea de Pinar (135 km), Salamanca (200 km) sekä El Escorialin luostari (45 km).
 • Barcelona - Espanjan toiseksi suurin kaupunki on tunnin lentomatkan tai vajaan kolmen tunnin luotijunamatkan päässä. Lentoyhteys kuuluu maailman vilkkaisimpiin, keskimäärin lentoja kaupunkien välillä on yli sata päivässä!Tämä on kattava artikkeli. Siinä on jo paljon tietoa kohteensa nähtävyyksistä, ravintoloista, hotelleista ja matkustustavoista. Sukella sisään ja paranna sitä entisestään - ehkä siitä jonain päivänä tulee tähti!