Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Madeira

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 8. helmikuuta 2009 kello 09.36 – tehnyt Touko vk (keskustelu | muokkaukset) (Linkkejä: Elämyksiä Madeiralta - Kertomuksia levadojen varrelta -linkki)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Madeira

Default Banner.jpg

Madeira on Portugalille kuuluva saari Atlanttilla.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Suurten korkeuserojen vuoksi Madeira ei sovi liikuntaesteisille.

Ilmasto

Tule

Lentokoneella

Laivalla

Liiku

Puhu

Syö

Madeiralla on hyviä ravintoloita joka makuun. Matkailijoille on tarjotaan yleisimmin Espadaa (syvänmeren kalaa) banaanilla, Espetada-vartaita härän- tai broilerin fileistä tai tonnikalaa. Espadarte on puolestaan miekkakalaa. Aterian aloittaa usein sosekeitto tai salaatti. Madeiraviini kuuluu joka aterian yhteyteen.

Juo

Paikallisia juomia ovat Madeiraviini ja Poncha. Viininviljelyllä on pitkät perinteet. Poncha on sokeriruokoviinasta, hunajasta ja sitruunamehusta valmistettua likööriä.

Pysy turvassa

Madeira ja pääkaupunki Funchal ovat suhteellisen turvallisia. Tavanomaiseen varovaisuuteen on silti aihetta. Neuvoja vältettävistä seuduista kannattaa kuunnella. Madeiralla on jonkin verran työttömyyttä ja päihdeongelmia.

Pysy terveenä

Vesijohtovesi on puhdistettua pohjavettä ja sitä voi juoda sellaisenaan. Herkkävatsaiset voivat ostaa pullovettä marketeista. Erityisiä terveyteen kohdistuvia uhkia ei ole. Levadavaelluksille lähtevien on syytä ottaa mukaan kumipohjaiset tukevat kengät. Talvikautena polut saattavat olla hengenvaarallisen liukkaita sillä levadapolut saattavat kulkea satojen metrien syvyisten jyrkänteiden reunalla. Funchalissa on hyvätasoinen sairaala.

LinkkejäTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!