Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Maarianhamina” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Maarianhamina

Default Banner.jpg

(Osta)
(Osta)
Rivi 39: Rivi 39:
 
==Osta==
 
==Osta==
  
Maarianhamina on melko kallis kaupunki, joskin keskustassa ei ole kovin paljoa ketju/merkkiliikkeitä. 3 km kaupungin pohjoispuolella on ostosalue, jossa sijaitsevat mm. Ahvenanmaan suurin päivittäistavarakauppa sekä halpahalli.
+
Maarianhaminan ostoskatu on Torggatan. Aukioloajat ovat samanpituiset kuin missä tahansa muualla Suomessa, eli ark. 10-17 ja la 10-14, jotkin liikkeet ovat auki kello 20 saakka.  
 +
Kaupungissa on vain viisi pankkiautomaattia, mutta suurimmassa osassa liikkeistä kelpaa myös Visa ja MasterCard, joissakin myös Visa Electron.
 +
Kaupungin hintataso on 30% muuta Suomea kalliimpi, mutta valikoimat saattavat olla silti heikompia.
  
 
==Syö==
 
==Syö==

Versio 19. toukokuuta 2011 kello 19.53

Maarianhamina [2] on kaupunki Ahvenanmaalla.

Ymmärrä

Maarianhamina on Ahvenanmaan ainoa kaupunki, näin ollen myös sen pääkaupunki. Siellä on noin 11 000 asukasta eli lähes puolet Ahvenanmaan asukkaista.

Vaikka Ahvenanmaa onkin (autonominen) osa Suomea, ruotsi on puhutuin kieli koko saariryhmässä. Ruotsin osaaminen ei ole välttämätöntä, sillä useissa ravintoloissa, kaupoissa ja hotelleissa puhutaan myös suomea. Kommunikointiongelmia voi syntyä lähinnä vanhemman väen kanssa asioidessa, joten joidenkin perusfraasien osaaminen on suositeltavaa.

Tule

Maarianhaminan satama
  • Laivalla Suomesta tai Ruotsista. Satama sijaitsee lyhyen (500m) kävelymatkan päässä keskustasta, joskin välimatkan voi taittaa ilmaisella bussilla.
  • Lentokoneella Suomesta tai Ruotsista. Yhdensuuntainen lento Helsingistä economy-luokassa maksaa 150 euroa. Lentokenttä sijaitsee 3 km päässä kaupungista, eikä sieltä ole bussiyhteyttä. Tällöin taksi saattaa tulla tarpeeseen.

Liiku

Autolla

Liikennemäärät ovat suhteellisen pieniä, mutta parkkipaikan löytäminen on suhteellisen vaikeaa ja välimatkat ovat lyhyitä. Autolla liikkuminen on kuitenkin siis mahdollista.

Bussilla

Bussillla "Röde Orm" matkustaminen on Maarianhaminassa ilmaista. Maarianhaminassa on neljä bussilinjaa. Linjaliikenteen bussit ovat matalalattiaisia. Vuoroväli on arkisin yleensä 30 min, kesäisin ja lauantaisin yksi tunti. Sunnuntaina ei ole liikennettä.

Polkupyörällä

Polkupyörällä liikkuminen on suhteellisten pienten liikennemäärien ja lyhyiden lähimatkojen (Maarianhaminan pohjoisosien ostosalueelta kaupungin eteläkärkeen on matkaa 6 km) ansiosta helppoa ja nopeaa.

Kävellen

Maarianhamina on melko pieni kaupunki, joten välimatkat voi taittaa nopeasti jalan.

Näe

Pommern
  • Pommern, Länsisatama, Maarianhamina. Museolaiva 1900-luvulta.
  • Ahvenanmaan merenkulkumuseo.

Tee

  • Ahvenanmaan maratoni. Vuoden loppupuolella.
  • Jalkapalloa, Wiklöf Holding Arena. Miesten Veikkausliigaa pelaava IFK Marianhamm ja naisten puolella pelaava Åland United

Osta

Maarianhaminan ostoskatu on Torggatan. Aukioloajat ovat samanpituiset kuin missä tahansa muualla Suomessa, eli ark. 10-17 ja la 10-14, jotkin liikkeet ovat auki kello 20 saakka. Kaupungissa on vain viisi pankkiautomaattia, mutta suurimmassa osassa liikkeistä kelpaa myös Visa ja MasterCard, joissakin myös Visa Electron. Kaupungin hintataso on 30% muuta Suomea kalliimpi, mutta valikoimat saattavat olla silti heikompia.

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

  • Hotel Arkipelag, Strandvägen 31, 018-24020, [1].

Hintavat

Pysy turvassa

Maarianhamina on aika turvallinen kaupunki.

Pysy terveenä

Ahvenanmaan keskussairaala sijaitsee runsaan kilometrin päässä keskustasta pohjoiseen.

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

  • Kastelholman linna
  • Turku, Tukholma tai HelsinkiTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!