Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”München” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
München

Default Banner.jpg

(updated listing Holiday Inn Munich City Centre)
(Jatka matkaa)
(4 välissä olevaa versiota 4 käyttäjän tekeminä ei näytetä)
Rivi 1: Rivi 1:
 
[[Image:Mun_flags_frauenkirche.jpg|thumb|200px|Frauenkirche]]
 
[[Image:Mun_flags_frauenkirche.jpg|thumb|200px|Frauenkirche]]
 
'''München'''  [http://muenchen.de] on [[Saksa]]n kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa, on myös osavaltion pääkaupunki. Väkiluku n. 1,3 milj.
 
'''München'''  [http://muenchen.de] on [[Saksa]]n kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa, on myös osavaltion pääkaupunki. Väkiluku n. 1,3 milj.
 
 
  
 
==Tule==
 
==Tule==
 
===Lentokoneella===
 
===Lentokoneella===
Münchenin lentoasema '''Franz-Josef Strauss''' ({{IATA|MUC}}) [http://www.munich-airport.de] on Saksan toiseksi suurin kenttä, heti [[Frankfurt]]in jälkeen.  Sinne lentää Helsingistä suoraan noin kahdessa tunnissa Finnair ja Lufthansa.
+
Münchenin lentoasema '''Franz-Josef Strauss''' ({{IATA|MUC}}) [http://www.munich-airport.de] on Saksan toiseksi suurin kenttä, heti [[Frankfurt]]in jälkeen.  Sinne lentää Helsingistä suoraan Finnair, Blue1 ja Lufthansa. Lento kestää noin 2 ja puoli tuntia.
  
Kenttä sijaitsee noin 40 km keskustasta koilliseen.  Sinne pääsee helposti S-Bahnilla, jonka linjat S1 ja S8 yhdistävät kentän kehärataa pitkin n. 40 minuutissa keskustaan.  Junat kulkevat noin kymmenen minuutin välein, ja itäistä puolta kiertävä S8 on hieman nopeampi kuin S1.  S1:llä kentällä palatessa pitää olla huolellinen, sillä Neufahrnin asemalla juna jakautuu kahteen osaan: puolikas menee Freisingin lähiöön, ja vain puolet lentoasemalle.  Kertalippu kentältä maksaa suolaiset 9,30€, joten onkin viisaampaa ostaa koko päivän lippu hintaan 10€ yhdelle tai 18€ kahtesta viiden hengen ryhmälle.
+
Kenttä sijaitsee noin 40 km keskustasta koilliseen.  Sinne pääsee helposti S-Bahnilla, jonka linjat S1 ja S8 yhdistävät kentän kehärataa pitkin n. 40 minuutissa keskustaan.  Junat kulkevat noin kymmenen minuutin välein, ja itäistä puolta kiertävä S8 on hieman nopeampi kuin S1.  S1:llä kentällä palatessa pitää olla huolellinen, sillä Neufahrnin asemalla juna jakautuu kahteen osaan: puolikas menee [[Freising]]in kaupunkiin, ja vain puolet lentoasemalle.  Kertalippu kentältä maksaa suolaiset 9,30€, joten onkin viisaampaa ostaa koko päivän lippu hintaan 10€ yhdelle tai 18€ kahtesta viiden hengen ryhmälle.
  
 
===Junalla===
 
===Junalla===
Rivi 43: Rivi 41:
 
===Baarit & pubit===
 
===Baarit & pubit===
 
* <drink name="Hofbräuhaus" address="Platzl 9" phone="+49 (0) 89 / 29 01 36-0" email="[email protected]" fax="+49 (0) 89 / 22 75 86" hours="" price="" url="http://www.hofbraeuhaus.de/">Münchenin tunnetuin oluttupa.</drink>
 
* <drink name="Hofbräuhaus" address="Platzl 9" phone="+49 (0) 89 / 29 01 36-0" email="[email protected]" fax="+49 (0) 89 / 22 75 86" hours="" price="" url="http://www.hofbraeuhaus.de/">Münchenin tunnetuin oluttupa.</drink>
 +
 
===Yökerhot===
 
===Yökerhot===
  
Rivi 55: Rivi 54:
  
 
==Jatka matkaa==
 
==Jatka matkaa==
* [[Neuschwanstein]]
+
* [[Chiemsee]] - Baijerin suurin järvi vain tunnin ajomatkan päässä.
 +
* [[Dachau]] - keskitysleirimuseo, vain puoli tuntia junalla.
 +
* [[Füssen]] - suosittu lomakaupunki kahden tunnin junamatkan päässä. Kts. myös Neuschwanstein
 +
* [[Neuschwanstein]] - 'hullun' kuninkaan rakentama satulinna Füssenin kaupungin läheisyydessä.
 
* [[Innsbruck]] ja [[Salzburg]], [[Itävalta]]
 
* [[Innsbruck]] ja [[Salzburg]], [[Itävalta]]
  
Rivi 61: Rivi 63:
 
{{runko}}
 
{{runko}}
  
<!--[[nl:München]]-->
+
<see name="Olympiastadion" alt="" address="" directions="" phone="" url="" hours="" price="" lat="" long="">Stadionilla käytiin vuoden 1972 kesäolympialaiset. Alueella on stadionin lisäksi myös vajaa 300 metriä korkea näköalatorni, viihdeuimala, lintulampi, meriakvaario ja konserttihalli.
 
 
  
 +
[[nl:München]]</see>
 
[[de:München]]
 
[[de:München]]
 
[[en:Munich]]
 
[[en:Munich]]
Rivi 75: Rivi 77:
 
[[sv:München]]
 
[[sv:München]]
 
[[wts:Category:München]]
 
[[wts:Category:München]]
 
  
 
[[WikiPedia:{{PAGENAME}}]]
 
[[WikiPedia:{{PAGENAME}}]]

Versio 31. lokakuuta 2011 kello 11.09

Frauenkirche

München [7] on Saksan kolmanneksi suurin kaupunki, joka sijaitsee Etelä-Saksassa, Baijerin osavaltiossa, on myös osavaltion pääkaupunki. Väkiluku n. 1,3 milj.

Tule

Lentokoneella

Münchenin lentoasema Franz-Josef Strauss (IATA: MUC) [8] on Saksan toiseksi suurin kenttä, heti Frankfurtin jälkeen. Sinne lentää Helsingistä suoraan Finnair, Blue1 ja Lufthansa. Lento kestää noin 2 ja puoli tuntia.

Kenttä sijaitsee noin 40 km keskustasta koilliseen. Sinne pääsee helposti S-Bahnilla, jonka linjat S1 ja S8 yhdistävät kentän kehärataa pitkin n. 40 minuutissa keskustaan. Junat kulkevat noin kymmenen minuutin välein, ja itäistä puolta kiertävä S8 on hieman nopeampi kuin S1. S1:llä kentällä palatessa pitää olla huolellinen, sillä Neufahrnin asemalla juna jakautuu kahteen osaan: puolikas menee Freisingin kaupunkiin, ja vain puolet lentoasemalle. Kertalippu kentältä maksaa suolaiset 9,30€, joten onkin viisaampaa ostaa koko päivän lippu hintaan 10€ yhdelle tai 18€ kahtesta viiden hengen ryhmälle.

Junalla

Bussilla

Autolla

Liiku

Metrolla

Münchenissä on metro [9] jolla pääsee melkein kaikkialle kaupungin keskustassa.

Bussilla

Autolla

Kävellen

Näe

 • Frauenkirche.
 • Olympiastadion.

Tee

 • Oktoberfest, [1]. Joka vuoden syys-lokakuun vaihteessa järjestettävä maailman suurin olutfestivaali.</do>
 • Pinakotheken, [2]. Joukko taidemuseoita Münchenin keskustassa.
 • Deutsches Museum, Museumsinsel 1, +49 89 21791, [3]. +49 89 2179 324. Teknillinen museo.
 • BMW Museum, An Olympiapark 2, +49 180 2 118822, [4].

Osta

Syö

Viktualienmarktin tori, lähellä Marienplatzia, on loistava lounaspaikka jos haluaa maistella paikallisia erikoisuuksia. Liha-, juusto-, hedelmä- ja muita kauppoja täynnä oleva tori tarjoaa esim. Leberkäsesemmel-sämpylät ja Weisswurst-makkarat alle kahden euron. Tori on auki läpi vuoden ja reilu kulhollinen vaikkapa gulassia Münchner Suppenküchesta (3-5€) lämmittää mukavasti talvella.

Juo

Hofbräuhaus

München on saksalaisen olutkulttuurin kehto. Paikallisista oluista tunnetaan parhaiten Löwenbraun lagerit (Helles) ja Erdingerin vehnäoluet (Weissbier), mutta münchenlaiset itse suosivat matalamman profiilin Augustineria.

Kahvilat

Baarit & pubit

 • Hofbräuhaus, Platzl 9, +49 (0) 89 / 29 01 36-0 (, fax: +49 (0) 89 / 22 75 86), [5]. Münchenin tunnetuin oluttupa.

Yökerhot

Nuku

 • Holiday Inn Munich City Centre, Hochstrasse 3 (S-Bahn Rosenheimer Platz), +49-89-48030, [6]. Täysin remontoitu 2008, pieni uima-allas (mutta ei punttista), baari, ravintola. Suora yhteys maanalaisen ostarin kautta S-Bahniin, lyhyt kävelymatka Deutsches Museumiin, hyvät junayhteydet Marienplatziin ja lentokentälle. 100€.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa

 • Chiemsee - Baijerin suurin järvi vain tunnin ajomatkan päässä.
 • Dachau - keskitysleirimuseo, vain puoli tuntia junalla.
 • Füssen - suosittu lomakaupunki kahden tunnin junamatkan päässä. Kts. myös Neuschwanstein
 • Neuschwanstein - 'hullun' kuninkaan rakentama satulinna Füssenin kaupungin läheisyydessä.
 • Innsbruck ja Salzburg, ItävaltaTämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!


Olympiastadion. Stadionilla käytiin vuoden 1972 kesäolympialaiset. Alueella on stadionin lisäksi myös vajaa 300 metriä korkea näköalatorni, viihdeuimala, lintulampi, meriakvaario ja konserttihalli.