Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Luxor

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 18. maaliskuuta 2012 kello 03.46 – tehnyt Skrivanje (keskustelu | muokkaukset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Luxor

Default Banner.jpg

Luxorin temppeli yöllä
AbydosRelief.jpg

Luxor (arab. الأقصر) on kaupunki Egyptissä, jonka paikalla oli muinoin Theban kaupunki.

Ymmärrä

Tule

Luxorin kansainväliselle lentoasemalle (IATA: LXR, [1]) lentää koneita Euroopasta ja Kairosta. Lento Kairosta kestää noin tunnin ja menopaluulippu maksaa dollareissa noin $120.

Liiku

Autolla

Bussilla

Varsinaisia busseja ei Luxorissa ole, mutta ns. marsuja eli Hiace-pakettiautoja kulkee kaduilla jatkuvasti. Ne ajavat kahta eri reittiä ja niihin voi hypätä kyytiin mistä tahansa vinkkaamalla auton pysähtymään ja pois voi jäädä pyytämällä. Kyyti maksaa yhden punnan.

Hevoskyydit maksavat 5 punnasta ylöspäin ja ne vievät minne haluat.

Kävellen

Luxor on riittävän pieni, jotta käytännössä kaikkialle voi kävellä. Poikkeuksena ehkä Karnakin temppeli ja tietysti länsirannan kohteet.

Näe

Nähtävyyksiä on Luxorissa runsaasti, suosituimpia niistä ovat:

  • Luxorin temppeli
  • Karnakin temppeli
  • Kuninkaiden laakso (länsirannalla)
  • Kuningattarien laakso (länsirannalla)
  • Memnonin kolossit (länsirannalla)
  • Kuningatar Hatsepsutin terassitemppeli (länsirannalla)

Länsirannalle pääsee halvimmalla yhden punnan hintaisella lautalla. Rannalta saa erittäin edullisesti (50 puntaa..) otettua taksin, joka kuskaa kaikkiin kohteisiin ja odottelee vierailuja koko päivän ajan.

Kohteissa pyörii paljon 'oppaita', jotka ovat kovasti valmiita näyttämään paikkoja ja kertomaan tarinoita jne. Ymmärrä kuitenkin, että käyttäessäsi palveluitaan olet lupautunut antamaan tippiä (tämä on maan tapa, ei mikään huijaus) esittelyn jälkeen, joten kieltäydy, jos et halua maksaa. Inflaatio on tehnyt tehtävänsä ja 5 puntaa ei enää tunnu ilahduttavan kaikkia.

Tee

Osta

Syö

Juo

Egypti on muslimaa eivätkä muslimit juo alkoholia, mutta useissa ravintoloissa ja kaupoissa myydään alkoholia. Egyptiläinen punaviini on maistamisen arvoista.

Kahvilat

Luxorissa on paljon pieniä kahviloita ja teehuoneita.

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

Pysy turvassa

Yksin matkustavia naisia kehotetaan välttämään liikkumista pimeillä teillä ja kaduilla, sillä joihinkin naisiin on kohdistunut seksuaalista häirintää.

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!