Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Lissabon

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 4. elokuuta 2013 kello 18.14 – tehnyt OVK (keskustelu | muokkaukset) (Ei varausportaaleja)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lissabon

Default Banner.jpg

Lissabonin kattoja

Lissabon on Portugalin pääkaupunki, jossa myös järjestettiin maailmannäyttely 1998.

Ymmärrä

Tule

Lentokoneella

Lissabonin lentoasema Aeroporto da Portela (IATA: LIS, [4]) on Portugalin suurin ja samalla lentoyhtiö TAP:n [5] kotikenttä. Finnair lentää kentälle Helsingistä muutaman kerran viikossa, muuten vaihtoehtoina on mennä esimerkiksi Frankfurtin, Brysselin tai Lontoon kautta.

Kentältä pääsee keskustaan busseilla 5, 8, 22, 44, 45, 83 ja 91 (Aerobus). Lippu Aerobusiin maksaa 3,50 € ja kelpaa kaikissa julkisissa yhden päivän ajan. Kenttä ei ole kaukana keskustasta, joten taksillakin pääsee noin 10 euron hintaan. Jokaisesta matkatavarasta joutuu maksamaan 1,20 € suuruisen lisämaksun.

Liiku

Raitiovaunulla

Raitiovaunu.

Raitiovaunut eli eléctricos ovat turistin kannalta ehkä miellyttävin tapa tutustua Lissaboniin. Liput ovat edullisia, mutta raitiovaunut liikennöivät suhteellisen suppealla alueella Tejojoen rannalla ja kukkuloiden rinteillä.

Lipun voi ostaa joko Carris-kioskilta tai kuljettajalta ja se leimataan heti matkan alussa laitteessa, joka löytyy kuljettajan vierestä.

Bussilla

Bussit eli autocarros ovat Lissabonin kattavin julkisen liikenteen muoto. Muutamia yöbusseja lukuun ottamatta suurin osa reiteistä liikennöidään klo 5.30–1.00. Kaupungin liikenneongelmien vuoksi bussit myöhästelevät usein.

Lipun voi ostaa joko Carris-kioskilta tai kuljettajalta ja se leimataan heti matkan alussa laitteessa, joka löytyy kuljettajan vierestä. Väriltään bussit ovat yleensä kirkkaankeltaisia.

Metrolla

Metrolinjat ja -asemat.

Lissabonin metro eli Metropolitano on nopea, halpa ja turvallinen tapa liikkua kaupungissa. Rataverkon kokonaispituus on neljäkymmentä kilometriä ja siihen kuuluu neljä linjaa ja lähes 50 asemaa. Metroasemat ovat auki joka päivä klo 6.30–1.00 ja ne tunnistaa punaisesta opasteesta, jossa on tyylitelty M-kirjain.

Lippuja voi ostaa lippuluukulta tai automaateista metroasemilla. Saatavana on kertalippuja, kahden ja kymmenen matkan lippuja, 30 päivän kausilippuja sekä yhdistelmälippuja, joilla voi matkustaa paitsi metrossa myös busseissa ja raitiovaunuissa. Metroasemasta riippuen lippu täytyy joko leimata tai näyttää lukijalaitteelle ennen laiturialueelle menemistä.

Katso myös: Metropolitano de Lisboa

Kävellen

Lissabonissa on paljon kapeita, viehättäviä mukulakivikatuja, joihin tutustuu parhaiten kävelemällä. Kukkuloiden rinteillä kadut ovat kuitenkin jyrkkiä ja vaativat kävelijältä hyvää kuntoa.

Autolla

Autoilijan kannalta Lissabonin liikennejärjestelyt ovat sekavat ja pysäköintitilan löytäminen voi olla hankalaa. Autoilua kannattaa vältellä etenkin pahimpien liikenneruuhkien aikaan klo 8.00–10.00 ja 17.30–20.00.

Taksit ovat halpoja ja väriltään yleensä vaaleanruskeita.

Näe

Tee

Osta

Vasco Da Gama -ostari
  • Vasco Da Gama, Av. D. João II (Vastapäätä Orienten juna- ja metroasemaa), [1]. Avoinna 10–24. Iso, moderni ostoskeskus, jossa liikkeet ovat auki myöhään.
  • Colombo, Av. Lusíada 1500-392 (Colegio Militar/Luz metroaseman vieressä), [2]. Avoinna 9–24. Yksi Euroopan suurimpia ostoskeskuksia. Ympyränmuotoisessa uudessa rakennuksessa on liikkeitä monessa kerroksessa, suuri supermarket sekä 70 ravintolaa.

Syö

Juo

Kahvilat

Baarit & pubit

Yökerhot

Nuku

Edulliset

Keskihintaiset

Hintavat

  • Olissippo Oriente, Av. Dom João II, Lote 1.03.22, Parque das Nações, +351 218 929 100, [3]. Siisti, moderni ja tyylikäs neljän tähden hotelli maailmannäyttelyn alueella aivan kasinon vieressä. Hyvät yhteydet läheiseltä Oriente-asemalta. 2hh alk. 90 €.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

Jatka matkaa


Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!