Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Ero sivun ”Lennot maailman ympäri” versioiden välillä

Kohteesta Wikitravel
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lennot maailman ympäri

Default Banner.jpg

p (typo)
Rivi 1: Rivi 1:
 
Tämä artikkeli kertoo '''lentämisestä maailman ympäri'''.
 
Tämä artikkeli kertoo '''lentämisestä maailman ympäri'''.
  
Lentäminen maailman ympäri ei ole niin kallista, kun voisi kuvitella. Jokaisella lentoallianssilla lentoallianssilla on oma maailman ympäri lentopassituotteensa, jolla pallon kiertäminen onnistuu kohtuullisella hinnalla.  
+
Lentäminen maailman ympäri ei ole niin kallista, kuin voisi kuvitella. Jokaisella lentoallianssilla lentoallianssilla on oma maailman ympäri lentopassituotteensa, jolla pallon kiertäminen onnistuu kohtuullisella hinnalla.  
  
 
==Ehdot==
 
==Ehdot==

Versio 6. toukokuuta 2007 kello 09.04

Tämä artikkeli kertoo lentämisestä maailman ympäri.

Lentäminen maailman ympäri ei ole niin kallista, kuin voisi kuvitella. Jokaisella lentoallianssilla lentoallianssilla on oma maailman ympäri lentopassituotteensa, jolla pallon kiertäminen onnistuu kohtuullisella hinnalla.

Ehdot

Lentopasseissa maailman ympäri on usein tiettyjä ehtoja.

  • viimeisellä lennolla on palattava lähtöpisteeseen.
  • matka kulkee joko länteen tai itään, ei hyppyjä edestakaisin.
  • rajoitettu mailimäärä, tyypillisesti 26000 - 39000 mailia hinnasta riippuen. oneworld Explorer lipussa on kuitenkin rajoitettu maanosien määrä, ei lentomatkojen pituutta.
  • matka on yleensä tehtävä yhden vuoden sisällä.
  • minimimäärä pysähdyksiä, usein kolme.
  • maksimimäärä pysähdyksiä, viidestä kolmeenkymmeneen hinnasta riippuen.

Nämä kuitenkin vaihtelevat lipputyypeittäin.

oneworld

oneworld-lentoallianssilla on kaksi erilaista tuotetta: oneworld Explorer ja Global Explorer. Suomalaisen Finnairin lisäksi oneworldiin kuuluu American Airlines, British Airways, Cathay Pacific, Iberia, Japan Airlines, LAN, Malev, Qantas ja Royal Jordanian. Vahvuuksina hyvät yhteydet Amerikoissa ja Australiassa. Afrikassa yhteydet vähäisempiä.

oneworld Explorer

Toisin kuin monet lentopassit oneworld Explorer [1] ei perustu lennettyihin maileihin, vaan vierailtuihin maanosiin. Lippua on saatavilla turisti-, business- ja ensimmäiseen luokkaan. Voit vierailla 3-6 maanosassa.

Hinnat vaihtelevat sen mukaan, mistä lippu ostetaan ja matka aloitetaan. Suomesta ostettaessa turistiluokan lippu maksaa 1750-3149 euroa riippen maanosien lukumäärästä. Halvemmalla lipun saa, jos voi lähteä matkalle esimerkiksi Mauritiukselta tai Kairosta. [2]

Global Explorer

Global Explorer -lentopassilla [3] voit käyttää oneworld-yhtiöiden lisäksi myös Aer Lingus, Air Pacific ja Gulf Air -lentoyhtiöitä. Hinta perustuu lennettyihin maileihin. Turistiluokassa Suomesta ostettuna 26000 mailia maksaa 1749 euroa, 29000 mailia 2199 euroa ja 34000 mailia 2699 euroa. Business-luokassa 34000 mailia maksaa 5599 euroa.

Star Alliance

Skyteam

Skyteamiin kuuluvat Aeroflot, Aero Mexico, Air France, Alitalia, Continental, CSA, Delta, KLM, Korean Air ja Northwest Airlines. Yhteydet Afrikassa ja Australiassa heikommat kuin muilla alliansseilla.

Round the World

Skyteamin Round the World -lipulla [4] voit matkustaa 26000-39000 mailia turisti-, business- tai ensimmäisessä luokassa. Lipun voi saada hieman edullisemmin kuin muilla alliansseilla.

Muut maailmanympäriliput

Lennot erikseen

Halpalentoyhtiöt

Euroopassa yleistynyt halpalentoyhtiökäsite on levinnyt myös eri puolille maailmaa.

Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!