Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Laos

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 29. joulukuuta 2007 kello 23.57 – tehnyt Piccadilly Circus (keskustelu | muokkaukset) (Ymmärrä)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Laos

Default Banner.jpg


noframe
Sijainti
noframe
Lippu
La-flag.png
Perustiedot
Pääkaupunki Vientiane
Valtiomuoto kansantasavalta
Valuutta kip
Pinta-ala 236 000 km2
Väkiluku 5 500 000
Kieli lao
Uskonto buddhalaisuus 85%, kansanuskonnot 10%
Sähkö xxxV/yyHz (Z pistoke)
Puhelinnumero +CC
Internet-domaini .xx
Aikavyöhyke (UTC) UTC +7

Laos sijaitsee Aasiassa.

Alueet

Kaupungit

Muut kohteet

Ymmärrä

Laos on Indokiinan köyhin maa.

Tule

Lentokoneella

Lennot suoraan Laosiin ovat rajoitettuja ja naapurimaistakin kalliita, ainoana poikkeuksena Air Asian halpislennot Kuala Lumpurista Vientianeen. Suomesta helpoiten pääsee Bangkokiin (Thaimaa), josta voi lentää halvalla kotimaanlennolla Udon Thaniin jatkaa sieltä sillalla Mekongin yli Vientianeen.

Bangkok Airways lentää Luang Prabangiin suoraan mm. Bangkokista, Chiang Maista ja Siem Reapista (Angkor).

Junalla

Junalla Laosiin ei pääse Suomesta suoraan, vaan matka on kuljettava Trans-Siperian reittiä Pekingiin Kiinaan, josta on monia erilaisia mahdollisuuksia matkustaa joko a) Kunmingiin josta kuljetaan bussilla tai muulla kulkuneuvoolla maiden väliselle rajalle, tai b) matkustaa nopeammin Kiinasta Hanoin (Vietnam) kautta Laosiin, mutta matka on ilmeisemmin kuljetaan bussilla, koska Laosissa ei ole valtakunnallista junaverkostoa, siksi myös Kunmingiin päästyäsi joudut kulkemaan busseilla tai tilataksin tapaisilla kulkuneuvoilla.

Autolla

Bussilla

Laivalla

Liiku

Puhu

Laosin virallinen kieli on lao, joka on läheistä sukua thaille. Kaupungeissa puhutaan myös jonkun verran englantia (nuorempi sukupolvi) ja ranskaa (vanhempi sukupolvi).

Osta

Laosin rahayksikkö on kip, joita irtoaa yhdellä eurolla lähes 20 000. Kippien vaihtaminen maan ulkopuolella on lähes mahdotonta, eikä niitä Laosissakaan juuri tarvitse, sillä Yhdysvaltain dollari kelpaa aivan hyvin ostokseen kuin ostokseen.

Hintataso

Laosin hintataso on hyvin edullinen.

Syö

Juo

Nuku

Opiskele

Työskentele

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Kunnioita

  • Seksuaaliset suhteet avioliiton ulkopuolella ovat laissa kiellettyjä eikä laosilainen ja ulkomaalainen saa kihlautua ilman, että he ovat saaneet Laosin vironomaisilta siihen luvan.Tämä artikkeli on vasta runko ja kaipaa enemmän sisältöä. Siinä on malline, muttei vielä tarpeeksi muuta tietoa. Sukella sisään ja auta sitä kasvamaan käyttökelpoiseksi!