Auta Wikitravelia kasvamaan muokkaamalla artikkelia! Opi tästä

Lahti

Kohteesta Wikitravel
Versio hetkellä 12. elokuuta 2011 kello 07.59 – tehnyt 83.150.83.47 (keskustelu) (Keskihintaiset)
Loikkaa: valikkoon, hakuun
Lahti

Default Banner.jpg

Aleksanterinkatu, Lahden pääkatu

Lahti [4] on Suomen seitsemänneksi suurin kaupunki. Kaupungissa on vajaa 100 000 asukasta.

Tule

Autolla

4-valtatietä pitkin Helsingistä on noin 100 kilometriä eli tunnin ajomatka Lahteen.

Junalla

VR:n [5] Z-lähijuna menee Helsingistä Lahteen joka tunnin välein. Myös kaukojunat Itä-Suomeen, Lappiin ja Venäjälle kulkevat Lahden kautta.

Bussilla

Bussilla [6] pääsee Lahteen mm. Helsingistä ja Tampereelta. Nelostietä pitkin kulkevat Pohjois- ja Itä-Suomeen matkaavat bussit pysähtyvät Lahdessa.

Liiku

Lahden keskustassa pääkadun Aleksanterinkadun pohjoispuolella ja Vapaudenkadun eteläpuolella on Lahden kauppatori, joka on Lahden paikallisliikenteen keskus ja siellä pysähtyvät ja sinne menevät kaikki kaupunkiliikenteen bussit.

Näe

Radiomäen pitkäaaltomastot etelästä nähtynä
 • Keskusta. Lahden keskustan keskeisin paikka on Lahden kauppatori, lähellä Mariankatua. Sen keskeltä näkee Kolkanmäellä Kirkkokadun varrella olevan Alvar Aallon suunnitteleman Ristinkirkon ja etelässä Eliel Saarisen suunnitteleman Lahden kaupungintalon. Kauppatorin eteläpuolella on kävelykaduksi muutettu osa Mariankatua, jolla on Hakkapeliittain kotiinpaluu -patsas.Muita keskustan merkittäviä rakennuksia on Hämeenkadulla sijaitseva Etelä-Suomen Sanomien Jugend-tyyliä edustava kivitalo.
 • Alatori. Kauppatorin itäpuolella on Alatori. Alatorilla on penkkejä istuttavaksi ja Alatorin WC on muutettu kellariravintolaksi. Alatorin ja Aleksanterinkadun välissä on funktionalistista arkkitehtuuria edustava entinen Starckjohannin rautakauppa, joka muuttui ensin Postipankiksi ja Leoniaksi sekä on nykyään Sampo Pankki.
 • Fellmanin kartano. Kapteeni August Fellmanille kuulunut Lahden kartano sijaisee Lahden linja-autoaseman pohjoispuolella ja on samalla Lahden kaupungin museo. Kartanolta voi jatkaa Lahden kisapuiston vieritse linja-autoaseman pysäköintialuetta pitkin Pikku-Vesijärvelle. (Vertaa Pikku-Vesijärvi ja satama!)
 • Mäkihyppymäet. Lahden urheilustadion on matkailunähtävyys, jossa sijaitsee mm. Hiihtomuseo ja kolme hyppyrimäkeä. Suurimman hyppyrimäen torni toimii näköalatornina, jonne pääsee joko kävelemällä stadionilta mäelle, autolla suoraan valtatie 12:n liittymästä tai hiihtohissillä joka toimii kesä-aikaan.
 • Pikku-Vesijärvi ja satama. Lahden uusi vapaa-ajan keskus on yhdistelmä Vesijärven satamaan rakennettua Ankkurinlahti-kokonaisuutta ja jo perinteistä Pikku-Vesijärven rantaa. Kävelykierroksen voi aloittaa Pikku-Vesijärven pysäköintialueelta Pikku-Vesijärven suihkulähtelle ja kiertää Pikku-Vesijärven puiston. Jos pidempi matka kiinnostaa niin puolessa välissä matkaa voi jatkaa Vesijärven satamaan vanhan rautatieaseman ja Sibeliustalon luokse sekä sieltä takaisin Pikku-Vesijärven toista rantaa.
 • Lahden patsaat, [7]. Olavi Lanun veistokset mukaan luettuna yli 40 patsasta muodostava kokonaisuus. Veistoksia on eniten Lahden keskustassa tai sen lähettyvillä.
 • Sibeliustalo, Säveltäjämestari Jean Sibeliukselle nimetty talo Vesijärven satamassa avattiin vuonna 2000. Arkkitehtien Hannu Tikan ja Kimmo Lintulan työssä yhdistyy lahtelainen teollinen historia uuteen suomalaiseen puuarkkitehtuuriin. Puun tuoksu, hienostunut arkkitehtoninen värimaailma ja loistava akustiikka tekevät jokaisesta hetkestä nautinnollisen elämyksen. Pääsalin ranskalaisromanttiset urut maustavat konsertteja ja juhlia. Kansainvälistä kiitosta saanut pääsali luokitellaan maailman parhaiden joukkoon. Sibeliustalon viihtyisät tilat sekä joustava ja ammattitaitoinen palvelu mahdollistavat monenlaisten tilaisuuksien järjestämisen. Talon kuuluisan keittiön herkut maistuvat yhtä lailla konsertti- ja kokouskävijöille, juhlien järjestäjille kuin valtioiden päämiehillekin. Vuosittain Sibeliustalossa käy yli 140 000 vierasta noin 130 erilaisessa konsertissa ja yli 700 tapahtumassa, kokouksessa tai taloesittelyssä.
 • Radio- ja televisiomuseo [8]
 • Lahden luontopolut
 • Lahden kaupunginteatteri [9]

Tee

Risteily Vääksyn kanavalle Lahden satamasta.

Osta

Kauppakeskus Triossa Aleksanterinkadulla on hyvät ostosmahdollisuudet ja kävelemällä katua pitkin löydät parhaimmat ostosmahdollisuudet. Trion nurkalta alaspäin lähdettäessä kauppakadulta löytyy Anttila, Citymarketti, Euromarketti, Iskun myymälä sekä Alestalon kangasmyymälä ([10]).

Syö

 • Adanüs. City-lehdenkin palstoilla komeillut kebab-ravintola, joka on siirtynyt Forumista Hämeenkadulle
 • Jonel thai elokuvakeskuksen vieressä Suomen parhaita Thai ravintoloita.
 • Capossa, pienessä paikassa, tarjolla hyvää palvelua ja maistuvaa ruokaa edullisin hinnoin. Jonel thai-ravintolan lähellä, vapaudenkatu viidessätoista.
 • Marry Dian Mukkulan ostoskeskuksessa. ( Lahden parhaat kebabit ja pizzat )
 • Viikinkiravintola Harald, Vesijärvenkatu 24, +358 44 766 8400 (), [1]. ma-to 11-24,pe 11-01, la 12-01,su 13-21. Viikinkimiljöö tervan tuoksuineen, saa asiakkaan siirtymään ajassa taaksepäin aikaan, jossa iloiset Valkyyriat tarjoilivat suunmukaisia herkkujaan. Haraldissa tarjoiltava ruoka on runsasta ja taidolla valmistettua. Ravintolan menu koostuu maukkaista metsän, veden, ilman ja maan antimista viikinkihenkeen valmistettuna. Erityisesti Haraldin miekalta tai kilveltä tarjotut herkut ovat saaneet ystäviä aina kotikonnuilta maan ääriin asti. Jopa Roomasta asti saapuneet keisarit hiljenevät Haraldin herkkujen ääressä, pahoja puheitaan pyörtäen. Herkkujen lisäksi voi Haraldissa kokea vaikka Viikinkikasteen http://www.ravintolaharald.fi/ http://www.facebook.com/pages/Viikinkiravintola-Harald/155101811167539 http://twitter.com/ViikinkiHarald http://viikinkiravintolaharald.blogspot.com/ http://www.facebook.com/viikinki.harald
 • Taivaanranta.

Juo

Kahvilat

 • Robert's Coffee (Aleksanterinkadun varrella)

Baarit & pubit

Baarit

 • Teerenpeli
 • Torvi

Yökerhot

 • Love Hotel, Hämeenkatu 16.
 • Coyoteclub, Rautatienkatu 21.

Nuku

 • Next Hotel Salpaus, Vesijärvenkatu 1, +358 (0)3 339 3911 (fax: +358 (0)3 339 39 399), [2]. [email protected].

Keskihintaiset

 • Hotelli Cumulus Lahti, Vapaudenkatu 24, +358 (0)3 813 711 (, fax: +358 (0)3 781 8922), [3]. Mutkaton ja viihtyisä majoitus.

Pysy turvassa

Pysy terveenä

Ota yhteyttä

LAHTI TRAVEL OY Rautatienkatu 22; puh. 0207 281 750

Jatka matkaa

 • Messilä [11] on Lahden länsipuolella Hollolan kunnassa sijaitseva talviurheilukeskus. Kesäisin Messilässä voi pelata golfia.
 • Hollolaan Hollolan kulttuuritietä pitkin.Tämä on käyttökelpoinen artikkeli. Sitä voisi käyttää, mutta se ei vedä vertoja matkaoppaalle. Sukella sisään ja auta tekemään siitä kattava!